♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, January 7, 2011

K.A.M.I D' Puncak Again....

Kitaorg ke Puncak Mutiara Cafe lagi.....masuk nie kali ke 3 rasanya....dan kali ke dua datang bersama Sahabat Kami nie pada tahun lepas...sapa lagiiii..kalu bukan Gieyana's Family. Ada aku penah buat n3 thn lps dinner gak kat sini.

Yang pasti Gie dah pun buat n3 pasal dinner kitaorg nie...lebey kurang sm jek storynya...cuma aku tak banyak photo menarik sangat...hehehe.

Kejadian tak dirancang nie berlaku pada ptg selasa baru nie....aku dengan Kanda aku tgh lepak2 manja gitu kat rumah lps balik keja kan....hahaha. We all tak pikir nak dinner apa pun hari tu...lgpun sll jarang dinner. Then dalam kul 6 lebey cam tu....kat2 kul 7pm dah kut...dapat satu msge tkezutsss punye dari sahabat aku nie....ajak gi dinner kat Puncak, bleh dengan tak malunya Ku tanya nak open table sempene b'day boy ke...hahaha...br je beremail berantai ngan Gie kat opis....tak terpk pun pasal dinner nie. Aku pun gtau Kanda aku tue..Kanda aku on jer...dia tingin nak makan eksrem tapai...haha.. So lepas magrib dalam kul 8pm tu we all keluar dan set jumpa kat exit jmbtn Pulau Pinang tue...

Ku order Chicken Maryland nie....ok arr dap gak...tp tepung byk daaa...
Hb order Air Kepala Mutiara & Eksrem Tapai.....
Makan plak..hb order Roti Banggali & Sup Ekor.....see kitaorg gelak terbahak2 taw.....kelakar tul malam tue......opsss sowi Munir & Rozie aku taruk picca nie...jgn mare..haha

Si comeyyy Nureen sdg mkn eksrem tapai......still malu meow2 ngan uncle iwan nie...hehe..
Jus Cinta yg aku order.......duk confius buah apa dlm tu...hahaha..tak menarik pon Jus Cinta dia...hahaha..
Adeiiii tak nmpk muka Rozie la plak...inteprem Speelight ang la plak...haha..B'day Boy consentrate mkn tue....sonoknya kebetulan ada diaorg psg lagu B'day lagi....menarik2..hehe.
After makan2 kita posing dulu.....hehehe..
Apa You tenung tue...heheKu curi dr blog Rozie...hehe...aku tumpang tempek kt cini na..hehe..


Anyway....mmg happening mlm tue.....gelak ketawa duk buat lawak....hahaha...dan tima kasih pada Gieyana's Family sbb sudi ajak kitaorg dinner dan open table sekali...hehehe.. Next time turn Zura@Iwan plak yer......tapi next venue le. Iwan ada plan tue....hahaha. Puncak nie suasana je best kan....food2 dia cam tak berapa sgt kan...hehe..


pstt; Kanda Dinda la plak aku skrg nie.....sbb hb la kata....thn nie kita tukar pggey nama manja len plak le...Kanda Dinda...kahhhhhhhhhhhhhh

24 comments:

wahida said...

eskem tapai? huhuhu..lamanya x makan...

Rozali said...

Assalamualaikum Zura

nyaman susana disana nampanya

kat mana yer

Wassalam

Ciklinn said...

cantiknyer tempt ni... esok aku mai penang leh tunjuk aku yerk...

wantie said...

tak kesampaian hasrat hatiku nak makan eskrem tapai tu that day.

Tak per len kali leh pi . sebab adik aku pun dok kampung tu gak. hehehe..

gi pakai baju tido pun boleh.

atty's said...

cantik tmpt nie..
nanti kty ada nak g penang insyallah bulan..leh ar cari tmpt nie

'NuReeN' said...

asyik tgk org je smpei cini aku nyerr bila nk smpei nih.. huhuuuu... jeles2

el said...

sggup no g terjah sn
heheh xpelah open table lg of kos dun care kan jauh mn pung

ibuayahdamia said...

dah baca versi gie tu..ni versi zura pulak..

aishhh rasa macam nak cuba jer ais krim tapai tu..cam mana lah agaknya rasa yer..

kalau ayu gi penang, leh lah jumpa zura ngan gie kan...mudah-mudahan..

Ogy said...

air kepala ek? heeheh ade rambut tak lam tu...

kadang2 frust tempat dh best...nyaman..lawoo...selesa..tp makanan kurenggg...aduss potong stimm...

zura@iwan said...

wahida~

oo penah mkn ek? cari2 cpt..

zura@iwan said...

Rozali~

Wasalam Atuk..

aaahh nyaman atuk..

kat Kubang Semang, Bkt Mertajam..

zura@iwan said...

Ciklinn~

aahhh cantikkk...insyaAllah le..ku x tau jln..laki aku taw...

zura@iwan said...

wantie~

ye la..adik hg duk sn kan...dkt je...g pakai bj tido je..haha

len kali kita g ramai2 wey..

zura@iwan said...

Kak atty~

aahh cntik kan...try la siggh tmpt ni...suasana bestt...

zura@iwan said...

Nurreen~

ala kamo kan suka jln2....bila2 terjah le..

zura@iwan said...

el~

hahaha...mmg kdg2 giler gk kitaorg ni....ni hari aku...esok lusa ari depa plak..hehe...

zura@iwan said...

ibuayahdamia~

dh bc versi gie ek....sm je ngan km nie...

x besa mkn ek...cdp taw.....hehe

insyaAllah dtg png gtau le..

zura@iwan said...

Ogy~

aahhh air kepala mcm santan gitu...x de rmbut..ok je..hehe.

betui2...mkn citu sdp gk le...tp kena pndai pilih mknan...hehe

N A N I E said...

pernah tgk tempat neh dalam JJCM sangat ambience =)

zura@iwan said...

NANIE~

aahh penah masuk JJCM..

[-suziey-] said...

wooo besttt tuuuu..ni kira ala2 kunang-kunang restaurant yg aku pegi dulu yek..

syiok korang yeks..

zura@iwan said...

suziey~

lebey kuran la tue...hehe...

syok2..kahhhh

Gieyana said...

wei..mmg kelakar jer time km gelakkan roti tue kan..kesian kt dia lak!hihihi...tp mmg best lah! tersengih2 aku gelak bila tgk balik pict tue..hahaha..sek bek muka aku sipi2 jer..kalau idak malu wooo...Munir gelak smpai muka merah! sama cam baju la plak!hahaha

Sama2..Alaaa..once in the blue moon..x kisah ar wei..sama2 makan2 n enjoy2..

zura@iwan said...

Gie~

tu la psl...roti buku banggali...kelakar betui..hahaha...
x per picca tu still lawa lg...kekeke...muka munir gelak tbahak2....

x per2...turn aku plak nnti..ehhe