♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, January 18, 2011

Mandi Manda D' Sungai Baling

Al Kisah hari Ahad tempoh hari pulak.....selepas selesai mengemas segala barang2 kenduri kendara dan rumah mertua....pada petangnya relax2 tak buat apa dgn cuaca yg agak2 panas gitu, Mr Kanda SatriaKu dgn soranya yg merdu ala2 Broery Romantika tu..hahahaha... telah mengajak manja adik2nya & anak2 saudara dia gi mandi sungai....

Riang ria la anak saudara hb bila ajak gi mandi sungai tue...terpendam lama dah nak gi mandi sungai yg berada betui2 di blkg rumah mertuaku...tp mama dorang tak kasi....hehe. Bila Pak Long ajak.....mama dia pun turut serta le..hehehe. Aku tak join sama mula2nya...sbb aku sdg mandi manda di dlm bilik air daaa...hahaha. Pening kepala menyerang otak ini....huhuhu, lps mandi kt rumah br aku menyusul ke sungai...blkg rumah je...hiksss..

yeayyyy3x...mandi sungaiii..hehe..
Mmg happy je dorang ni.....
Pak Cu yg rajin melayan anak2 saudaranya...hehe..
Ngeeee.....masa ni hbku blm turun sungai lagii.......hikss..(jgn mare syg Ai taruk picca nie...tak de picca len dh..haha)

^~^ Tak banyak picca sgt.....sbb bkn aku yg snap picca2 nie......aku dtg pun masa dorang dh nk abis mandi manda....huhu...sian aku.....kekeke..
^~^ Habis la kisah cuti hari miggu kami di rumah mertua...lepas la jua sedikit rindu hubby & aku pada arwah mil setelah pergi menziarah pusara arwah selama berada di kampung tempoh hari....sayu pabila melihat wajah hubbyku...huhu....sabar ye sayangggg.....

30 comments:

✿ YaYa ✿ said...

waaa.. best nyer..
=)

wantie said...

wei.. best ar mandi sungai. teringat aku kecik kecik dodulu. sampai kena tibai ngan mak sebab mandi sungai. hahahaha...

ALoNa Cintamaniszlite said...

akak pun lama dh tak gi mandi sungaiii..

el said...

ponteng ngaji g mandi sungai ngan kawan2...hahahaha

SyaNa said...

bestnye sungai blkg umah
lama ooo xmandi sungai

tabah ye korang

Ena said...

yerla.. dah lama tak mandi sungai ni.. sb3x..

MrS. F!zA said...

zura org baling ka??ekeke kita org kulim..hahaha tp kalo balik kpg husband kita lalu situ jgk..hehe

[-suziey-] said...

waa cam best jek sungai tu..xde piknik2 bawa foods ke..ekekek:D

Rozali said...

Assalamualaikum Zura

sungai tu pemikat bagi atuk dan nenek untuk cucu mereka supaya balik kampung selalu

Wassalam

zura@iwan said...

@✿ YaYa ✿

best2..hehe..

zura@iwan said...

@wantie

hehe..aku x pndai berenang..tu yg kureng bsuka ria ni..haha

zura@iwan said...

@ALoNa Cintamaniszlite

zura pon kak..lama x gi mndi sungai..

zura@iwan said...

@el

cess..hg ke tu? dasat tul ponteng mgaji noh..

zura@iwan said...

@SyaNa

aahhh blkg umah je syana..dkt je..hehe..

zura@iwan said...

@Ena

sungai dkt..tu yg terjah tu..

zura@iwan said...

@MrS. F!zA

tak....husband kita org baling.....oo org kulim ke? hb kg mn?

zura@iwan said...

@[-suziey-]

x de piknik2 weyy...kt blkg umah je...depa pakat mkn kt umah dh...terus terjun sungai je..hehe

atty's said...

beshnya sungai belakang rumah je
kalo fir nie ..mau ari2 mandi sg

yunz_02 said...

ayooo.. sayang u muka kemain epy lagik.. auww.. :D

Gieyana said...

bestnyer kan..mmg untung da sg kt belakang umah..mcm kt kg ku jugak!hihihi

Ogy said...

bestnya dekat umah ade sungai....kalo fikiran rasa tak tenteram je..leh duk tepi sungai layan blues...huhuhu

Farra Dhelina said...

lagi2 baru pergi kan..mmg tersa rindu je dgn arwah..fra pon ..hermm smpai ke hr ni kak..

dlu time ayh meninggal, time mengandungkan mirza, tetiap mlm mimpi arwah..

* mgu ni baru plan ni gi mandi manda.... :)

zura@iwan said...

@atty's

aah kak blkg umah je..hehe
adik ipar bgsu tu sll la mndi dh dkt..hikss

zura@iwan said...

@yunz_02

hahaha...sj dia wat muka cenggitu..but ttp hencem dhatiku..kahhhh

zura@iwan said...

@Gieyana

yup betui2..tp kalu time ujan lbt x henti2 tu riso gk weyy...bahhh..huhu..

zura@iwan said...

@Ogy

aahh sonok kan...tp bahya gk ogy...time bah kan...then kalu nk g duk sorang2 tu x bran ai..hehe

zura@iwan said...

@Farra Dhelina

betui farra...br lg..rasa cm x percaya pon ada..sbb masih teringat2 gerak geri arwah...

owhh nk g mndi mnda ek..

zura@iwan said...

@Rozali

Wasalam...

ye la...bdk2 suka men sungai kan atuk

Iena said...

lamanya tak mandi sungai...
tetiba teringin yg amat...

zura@iwan said...

@Iena

ha..gi arr terjah sungai..hehe