♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, January 26, 2011

Ku Rasa...

Nak potong rambut le.....sbb rambut dah panjang melebihi bahu, dah le rambut ni lebat....tapi ku rasa sayang nak potong...sbb mmg suka rambut panjang ikal mayang ni..
(picca ehsan dr cik google gk)

Kalau time pakai tudung....jenuh nak menyimpul2 buat sanggul.....rambut tebal kan, lps tu plak....ada gak keguguran rambut ni...haizzz...geram ai. Kalu lepas mandikan...rambut basah, jd lambat betui nak keringnya..hahaha..opsss jgn pk bkn2 psl rmbut basah ni...kahhhhhhh!!!

Kalau potong sket je bleh kut...takat bahu..hehe. En Hubby ku tak kisah nak rambut panjang or pendek ...dua2 dia suka...hehe..tak byk karenah Syg aku nie..hehe. Baik bg aku ...baik la bg dia....

SO keputusannya...tak tau lg nk potong ke tak...kalu rajin gi salun ku gunting arr..hehe...

43 comments:

Nia said...

ha,..kalau potong rambut tu, kena ikut yg cik abg approve..hehe.. saya dulu terkena, suka2 potong rambut pendek, balik umah, en.suami sentap.

zura@iwan said...

@Nia

my hubby tak kesah...dia pjg or pendek dia suka...hehehe..asalkan aku selesa..hehe..

fazilzura said...

huhuhu haku ni puas ajak laki aku g salun , cz nak potong rambut aku yg cecah pinggang ni .. dia cm wat dek je.. geram2
kalau takat g tuk cuci , laju je dia..

laki aku mmg suke aku berambut pjg, cume aku rs pening ler.. huhuhu
haku bakal nak potong paras bahu jgk nnt

Farra Dhelina said...

klu ang tak kisah, gi zass kak hehe

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

betulla.. kalo pakai tudung nie, remeh sikit nak berambut panjang. kdg2 leh jadi gatal2.. lagi2 rambut tebal mcm jue nie.. sumtimes mendatangkan tak keselesaan pulak..

ieda said...

ish kalau rambut cam dlm pic tuu dikk memang sayang nak potong huhuh
tapi kalau kita bertudung nie memang elok sgt pendek .. kalau panjang susah nak uruskan sbb kita selalu bertutup kann :)

E.d.Y said...

xpayah potong..rambut panjang la lawa...

Hezesuze said...

before kawin weols mmg bela rambut panjang...kelihatan ayu katenye kan..dah kawin terus potong pendek sebab ape sebab senang nak mandi junub hahahahahahaha sengal kan...

Ummi Eisya said...

vote fo potong rambut..hahaa..daku baru je lepas potong..ringan skit kepala..

ch@ said...

kita mmg refer yg pendek je, lepas bahu je potong. sebab rambut tak halus. hahaaa.

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

ha...ha..tol tu kalo pakai tudung lebey selesa rambut pendek je, tapi kalo free hair rambut panjang mnegurai la cantik...kih...khi

miss sue said...

kalo hubby x kesah,pilih la yg akak rase selesa =)

mummY2Y said...

sila gunting utk mood tahun baru..masih belum terlambat..huhu

Rizziela said...

samalah dengan cik abg kita.....tak kisah pun rambut panjang or pendek..janji saya selesa ajer

el said...

aku pun nak potong rmbut gak..dah pjg smpi pggang..rosak rmbut kalo pjg2 ..x tau lg sm ada nk suh od potong or g salun..:)

zura@iwan said...

@fazilzura

uitt...cecah piggang rmbut hang..fuyooo..aku x penah smpi piggang lg weyy...hehe...

kalu takat bahu tu still ok lg arr kan..pjg gk..bleh urus sket.....kalu pendek trs cm laki tu...laki aku pon x mau..haha..

zura@iwan said...

@Farra Dhelina

nk gi zass gk...tp x dan..nnti arr..hehe..

zura@iwan said...

@Jue a.k.a Ibu Iman Zafran

tu la psl kan...bleh jd gatai2..tu kita kalu nk pakai tdg, kena kasi rmbut kering betui2..idak penin....tmbh tebal plak rmbut tu..hehe

zura@iwan said...

@ieda

aahhh lebeh kurang cm dlm pic tu la kak..tp dia lawa lg la, sbb dia free hair..tjaga sket kan..
sy besa ptg pendek kak...x leh nk ikat trs....rasa nk pjg plak lps tu..bila pjg nk pendek plak..hahaha..

zura@iwan said...

@E.d.Y

sure edy ni suka gurl yg rmbut pjg kan..hehe...
betui2 lawa kan rmbut pjg...

zura@iwan said...

@Hezesuze

sm arr kak....simpan pjg..tp x smpi piggang arr..kalu nk smpi piggang trs ptg..hehe....

wakakaka...betui2...sng nk mndi junub...

zura@iwan said...

@Ummi Eisya

ye le...ringan kan..tmbh ai ni rmbut lebat..kalu ptg lg ringan rasa..

zura@iwan said...

@ch@

x pendek sgt bleh arr....kita penah ptg paling pendek smpi bwh tinge tu..haha...

zura@iwan said...

@♥ Anje a.k.a Mama_Balqis

tu arr..free hair cantik la kan rmbut pjg..tp kena g salun sll gk kan..nk wat treatment...kita yg pakai tdg ni pon kena wat treatment gk ni..hehe..

zura@iwan said...

@miss sue

betui2...hb mmg x kesah....hehe..

zura@iwan said...

@mummY2Y

hahaha....nnti ada masa ku terjah gk salun tu..ehhe..

zura@iwan said...

@Rizziela

betui2 ziela...depa x kesah..asal kita selesa kan..

zura@iwan said...

@el

wahhh..pjg rmbut hg...hg nnti nk pantang lg la kan...kene kasi pendek..hehe

Ogy said...

Rambut i jenis lebat dan kembang...huhu bertahun2 pening pk mcmana nk gayakan..kalo pendek jadi pokok plak..sbb dia kembang..kalo pjg...kena layer br nipis..tp still merimaskan dan payah nk kering kalau basuh...

last2 try rebonding...rambut dh memmg lurus pun...saje nk bg nipis...lepas redonding dia layer dan trim lg rambut kasi pendek sket...wahh lapangnya rs kepala...takde berat nk bawak rambut...cuma rebonding ni kenalah jaga sket kan...tp ai jaga dlnm sebulan je..pastu tak jaga pun...tahan lama gak rebonding ni..dekat setahun pun ok lg...trylah...mana tau ok....

yunz_02 said...

rambut panjang mmg sayang zura.. tp bila dh pkai tudung rasa mcm best jek senang jek rambut pendek..

zura@iwan said...

@Ogy

rmbut kita jenis lebat & lurus ogy....mmg ok, cuma mslh kalu pjg ni susah sket sbb pakai tdg kan...

kita x yh rebon kut...sbb last yr wat straighten....smpi skrg still elok lg...sbb rmbut kita mmg original lurus..hehe..

thks ye ogy...

wantie said...

Rambut aku pun panjang gak. dah mencecah pinggang. tapi tak leh nak potong sekarang sebab memang time pegnen tak di galakkan potong rambut.

Sebab besok, bila berpantang kena wat sanggul tinggi tinggi. Baik untuk batu meroyan, kata mak aku ler. hehehe

zura@iwan said...

@yunz_02

betui yunz...syg kan...hehe...
yup..pakai tdg rasa sng rmbut pendek plak...hehe...mn satu ni pilihan kalbu ku..haha

I-sya said...

lawak seh komen kak heze tu tp jujur di situ. kah!

rambut model tu sebijik cam rambut aku. x lebat x nipis. aku pun tgh plan nk potong sbb bila tido rs rimas.

zura@iwan said...

@I-sya

yup..komen yg jujur..haha..

rmbut aku cm tu gk...tp lebat sket arr..hehe....
time pregnan bleh ptg ke?

zura@iwan said...

@wantie

aku x cecah piggang lg le....aahh ada pntang gk tu pregnan x leh ptg kan...

x per arr..tggu lps salin nnti hg ptg le..

Amy Syaquena said...

tak yah potong la dear biar panjang cantik..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

datag semata2 nak klik HB tak sempat nak review blog, nanti kita datang balik hu..hu..

SUZIE APAI said...

rambut pendek pun bergaya.....nampak ranggi

zura@iwan said...

@Amy Syaquena

hehe..insyaAllah tgk cm ne Amy...thks

zura@iwan said...

@♥ Anje a.k.a Mama_Balqis

ok2..thks anje....nnti dtg ye..

zura@iwan said...

@SUZIE APAI

rmbut pendek nmpk seksi kan.hehe

Wendypffu said...

@ Rizziela betui2 ziela...depa x kesah..asal kita selesa kan..