♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, January 4, 2011

Ke Taiping~Sg Dua~Sg.Petani...

Satu januari hari tu...we all out from Penang, malam new year kat Penang pun tak keluar mana sbb dah celebrate anibeseri siang tu....malas nak keluar, lgpun hujan plak tue.
We all ke Taiping, bukan gi berholiday yer....tapi ada agenda yg perlu diuruskan antara hidup dan mati...opssss sowi2 bukan la....suka suki aku je ckp cm tu...mulut mmg tak de cover insurance betui...hahaha..
Ekceli aku follow my laling gi Taiping sbb hb ada tutorial a.k.a class kt KK Taiping...mula2 b'belah bagi gak tak nak ikut, nnti hb duk b'tutorial aku lak lepak sorang2....bosan tue. Dah la tutorial start kul 9am-4pm...tapi disbbkan hb nakkan isterinya ikut gak, dia ckp nnti bosan plak drive sorang2 gi Taiping kalau ada aku ada gk sora2 sumbang ni...kahhhhhhh, dgr cm tu sian laling aku.....lgpun aku pun iya2 nak ikut...hahaha. So decide to follow my laling gak ke Taiping....
Sampai sana.....member2 dia dah tggu....sure diaorg ckp, mcm Belangkas le ini couple.....nak mai study pun wife nk bawa sama...kekekeke...laki aku tak cakap apa pun, tu aku tak kisah daa. Yang bestnya...aku dengan muka tak malu, join the group b'tutorial gak......masuk class tu mcm aku pun student gak, tapi aku duk blkg sekali ler...naseb baik lecturer hb tu spotting je...hikss. Sambil2 duk dlm class tu...aku layan tenet sm....haha. Yang lawak gak...lecturer tu kasi aku paper utk buat exercise gak...wakakaka... sbr je aku...
Naseb baik Tutorial tu habis cepat gak....kul 2 lebey dah settled, we all ngan geng2 hb gi makan dulu....laporrr daaa..dah le sejuk bangat dalam class tu tmbh2 plak nak hujan....hehe..
Sayangnya tak dapat makan Mee Udang Kuala Sepetang ngan Kak Alona....Kak Alona ajak makan Mee Udang tapi kami cergas balik sbb nak jumpa family aku kat Alor Pongsu, plak tu hujan lebat sgt.....dah la berkonvoi ngan kawan hb...payah nak singgah2 nie. Plan nak round2 Tasik Taiping pun tak jadi sbb cuaca tak mengizinkan....bkn salah cuaca, tp salah diri sdiri...kahhhhhhhhhhh. Minta maaf byk2 kat Kak Alona yer.....len kali ada jodoh & rezki kak Alona nak banjer pasti akan jumpa....hehehe...
P1120392
On the way balik from Taiping....mmg tak nampak jalan tue...certain area je hujan tak brp lebat....riso gk masa tu....hb drive slow motion je. Jumpa my family kt tepi highway Alor Pongsu tu je...pass barang kat adik aku, sayang gak tak dapat nak attend kenduri kahwin sepupu aku kat Alor Pongsu...huhu..
P1120387
Oleh kerna tak dapat nak mkn Mee Udang K.Sepetang....hb kata kita mkn Mee Udang Sg Dua pun jadilah......hahaha. Otw nak ke Sg. petani kita singgh kejap....laporr blk...ngee..perut tong ke apa ni....hehe...
P1120389
P1120390
Rasa besa je Mee Udang sini...tak le brp sdp sgt...boleh la...tp ramai betui org....hehe.
Sampai Sg Petani dalam kul 6 lebey cam tu....penat gak....penat duk dalam keta, hehe.....malam relax...sbb besoknya nak kemas2 rumah br we all tue...nanti kalu ai rajin ai share2 kt cini.....


pstt; panjang betui story mory aku nie.......korang malas baca...buat2 paham je la...hahaha..
tak de plak aku amik gmbr masa b'tutorial tu ek.....lupa daaa...consentrate dgr lecturer kt depan ler...hahaha

24 comments:

ciK mOt ©™ said...

yeyey...raya cina ni balik penang...nak ajak hubby p makan mee udang kat sini lah...weeee

Ieda Al-Habsyi said...

mee udang kuala sepetang selalu gak ieda g, tapi yang sg dua penang belum try lagi, nnt leh try kalo ke penang, leh jumpe akak sekali kan,:)

wahida said...

dugaan apakah ini, menayangkan mee udang yg ko ckp besa2 je, tapi aku yg tgk ni terliur sungguh..huhuhu...

Zur@ZaRi said...

ari tue g holiday kat penang. ingat otw back nak makan mee udang kuala sepetang. tp tak kesampaian...
penang best gak!!
nak dtg lagi nnt=))

zura@iwan said...

cik Mot~

owhhh u org png ke? kt mn?

zura@iwan said...

Ieda~

kak penah try k.spetang lg...tu la psl nk try...tp x kesampaian lak..hehe..
Sg Dua kt penang sbrg ieda..kak duk pulau..x per kalu kak ada belah sbrg bleh la jumpe2..hehe

zura@iwan said...

wahida~

kahhhhh...sbr je la...gmbr tu buat ko ttarik kut...haha

zura@iwan said...

Zur@Zari~

mai png ek..g pesta x? hikss..ramai gile org pesta time akhir2...
ooo....x per km yg dkt pon x smpi lg k.sepetang...hikss

Rinna said...

Ok gak tuh dpt ikut hubby gi tutorial dia..kan.. best2 sambil2 tuh leh jalan2..kan.. :)

Hmm..nampak udang dalam mee udang tuh sungguh menyelerakan.. walaupun zura kata tak sedap sgt..tapi akak tgk cam sedap jerk.. hehehe..

zura@iwan said...

Kak Rinna~

aahhh...smbil2 kak...hikss....

sdp gk le kak...tp ntah la sy ni sdp x sdp masuk mulut gk..haha..

ieda said...

sedapya mee udang dia dikkk bersusun kat dlm pinggan tuu ..
waa pineng pun ujan jugak ... :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hari tue balik kg...makteh eida buat mee udang cam nie la..huhuhu tengok jerk la...sebab xleh makan lagi..masih kena pantang makan mee. segala nie..

zura@iwan said...

kak ieda~

hehe...aahh bsusun udang..tp x leh bsr mn pon..hikss..

aah png ujan gk....tp ritu sy blk sp...

zura@iwan said...

Purple~

alahai siannya eida...x per2 sbr k...nnti abis pntang hentam smpi lebam...hehe..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

bestnya zura mee udang tu....nampak sangat special..kat JB n pun ader mee udang gak..tapi macam lain jer ayu tgk...kat sini siao ader bubuh telur rebus 1 biji lagi..ke sama jer ngan yg sepetang punya???

Gieyana said...

siap hg ikut Iwan g kelas lg yer..hihi

sedap ker mee udang tue?

zura@iwan said...

Ibu Damia~

sdp la gk Ayu...bleh la...hehe...x sure plak sm ke idak ngan mee udang sepetang tu..hehe....nnti kita nk g try le..

zura@iwan said...

Gie~

hahaha..aahhh..cuti kan..so pollow je la..

bleh thn le.....sdp gk le..

mama tisya said...

dapnye mee udang...dlu aku p penang nk mkn mee udang tp tutup plak

ALoNa Cintamaniszlite said...

takpe..takpe..ada jodoh lain kali kita jumpa ye..hehe..

Ogy said...

sodappnyaaa....
teringin tapi bilalah nk ke sana tu..
nk masak snediri tatau resepi lak...hik3

zura@iwan said...

mamatisya~

alahai sian ko ye...ttp plak kedai..hehe..

zura@iwan said...

Kak Alona~

tu la psl..ada jodoh x ke mn kan..hehe..thks kak..

zura@iwan said...

Ogy~

tu la psl......nk msk sdiri ada resepi bleh la kan...hikss