♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, January 25, 2011

♥ Top Commentator - Lucky Draw By Mama_Balqis ♥

SaLaM hari SELASA yang indah.....pagi ni cuaca sgt best, tak panas...mendung je.....sbb keadaan cuaca yg best ni...Ku rajinkan diri buat entry GA sebelum terlupa la kan...hampir2 terlupa jugak. Nasib baik tadi terjah gi blog penganjur GA ni...rupannya ada nama Ai di sana...hikss...
Anje a.k.a Mama kpd Si Balqis yg cute mcm Mia ni la yang menganjurkan GA ni....."Peace" trademark Anje & Balqis selalu kan?? hehehehe. Anje ni mmg rajin wat Contest or GA taw, rasanya blog beliau pun dah femes.. tak mcm blog aku ni...hikss. Tak percaya? bleh gi terjah blog dier....

Wokeh...back to GA yg Anje anjurkan nie.....tak semua boleh join, cuma yg ada nama di dlm Banner di bawah saja boleh join...

See...nama Ai ada kan...sbb Ai mmg selalu je terjah blog Anje ni...Anje rajin update blog tak macam aku...hikss.

Part ni yg eden sogan ni....Anje request peserta2 Top Commentator yg join.. menceritakan serba sedikit mengenai diri sendiri dan kalau boleh cerita apa yang menarik pasal Diri or Blog..hikss. ...sbb Anje nak mengenali peserta dengan lebey dekat lg...walaupun tak berjumpa kan, tapi di alam maya boleh bertambah mesra gitu...betul tak Anje?.

======================================================================================
Simple story ABOUT Me...

Orang panggil aku Zura, ada yg pggil aku Ju'a bukan Ju'on...hahaha... dan my family panggil aku Angah sbb aku anak kedua dari 5 adik badik...semua perempuan taw. Me menetap di Pulau Pinang bersama En Hubby Tercinta, tapi Ku bukan anak Mami ye....anak Mak & Abah aku yg berasal di Perak. Aku dilahirkan di Selama, Perak tapi tak membesar di sana...Ku membesar di Penang dan Kedah sbb Abah aku ni kojer Polis so kena la pindah randah...hehe. But now...Abah dah pencen so skrg dan menetap di Selama, Perak. Seorang anak pompuan comeyy yg dilahirkan pada bulan Februari...tak lama lg my besday ye....sedia adiah ye Anje...ahaksss. Ada sket2 pemalu orgnya...tak brp ramah ...hehe. Ishhh kalau nak cite lg..panjang ni.....nnti Anje nak tau details tanya le ye....hehe..

Yang MENARIK pasal Me & Blog?

Rasanya aku ni jenis merendah diri kut....penyabar pun ada....hidup dalam kesederhanaan....then tak pandai nak merendah2kan org..puji lg ada la...kekeke.

Mempunyai sepasang anak mata berwarna brown....sbb my Mum anak mata brown gak...hehe~Ami~026Kalau senyum kan.....sure nampak gg ku yg bosar ituww....manis ke? hahaha..

Blog aku ni tak menarik sgt pun....blog Zura@Iwan ni adalah blog penulisan mengenai segala kenangan pahit manis kehidupan Zura dan Iwan serta all people around Us yg disulami CINTA dan KASIH SAYANG...yg akan disimpan utk tatapan di masa hadapan...semestinya gambar2 kenangan itu diabadikan di dalam blog ini. Baru 2 tahun usia blog kami ni...tapi banyak kenangan2 telah di simpan rapi di sini....pasal percutian kitaorg yg best sgt tu, sbb kitaorg ni suka jalan2...tak jauh dkt pun jadi la....owhhh lagi satu bab mkn.....mmg suka...hahaha.

Romantic couple all the time....hahahaha...harusss kan....perasan la plak...hehe.

Zura Dan Iwan Selamanya....InsyaAllah.....

Tapi rasanya lagi menarik kalau blog ni ada ceta pasal anak kan.....kami blm ada baby...huhu...
Harap2 penantian selama 5 tahun ini akan berakhir......moga2 tahun ni aku dapat baby cute mcm kt atas ni..hikss. Doakan kami ye......

See...kan aku dah kata....aku ni suka merendah diri....story pun tak reti nk promote diri...tapi jgn org pijak kepala aku sudah arr...lg rendah plak nnti..hahaha..

Ok Anje...harap2 dapat memenuhi citarasa Anje ye.....kalau tak puas hati gitau ye.....ada rezki blog Zura@Iwan ni....ada la kan...yg penting dpt memeriahkan dan support kengkawan..hehe.

GA ni akan berakhir pada 31hb Januari 2011..nama2 di dlm Banner tu yang tak join lg...sila2 la join ok.....gud luck uols...

18 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

yup lulus dgn cemerlang, kasi klik2 HB satu walaupun bz tapi tengok zura wat entry ni terus terjah k...TQ ye sudi join, baru la kita lebey mengenali zura...orang selama rupanya, husband kita pun dok blah sana gak kat felda ijok...kan dah makin kenal... nantikan entry ni akan di copy cat dalam blog kita dengan soalan2 sesi temuramah k, sambil2 tu leh la kita promote blog zura kat blog kita (ceh macam glamour je kita ni)...tq sangat2

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

lagik sekali mau komen, semoga dikurniakan cahyamata yang tomei2 k, dapat kembar lagik best murah rezeki zura...

Gieyana said...

gd luck2..panjang lebar ntry hg..kekek..but maksud mendalam..tg bb tue sket touching.. Aperpon moga yg terbaik milik kalian! Berusaha dan terus berusaha..n bkerja dgn lebeyy keras k!hihihi...

zura@iwan said...

@♥ Anje a.k.a Mama_Balqis

lulus ke? stlh hempas pulas cari idea tu...caya lah..hehe...thks anje sll dtg klik HB kita..hehe..

oic...hb duk felda ijok ye? kita ni wpon lahir kt Selama anje..tp x brp familiar kt selama ni..sbb x mbsr di sana...jus blk kg kalu time raya, cuti or so on..hahaha..malu je...

owhhh ada temuramah lg ke? malunya..haha..

zura@iwan said...

@♥ Anje a.k.a Mama_Balqis

komen lg..kalu nk komen anje..haha..

amin.....semoga doa kengkawan tcapai impian kitaorg....thks anje..

zura@iwan said...

@Gieyana

thks2..

hahaha..ngah idea mali kan..pjg lebar arr...sure org x mau bc kan..hikss...

ku pun touching gak..huhu...anyway thks ye beb....kerja kerassss..haha..

Hezesuze said...

ooo belum ada rezeki uols lagik tu....cam weols 6thn menanti berkat kesabaran akhirnye dikurniakan cahayamata....byk kan berdoa okay...

zura@iwan said...

@Hezesuze

yup kak..blm rezki..insyaAllah kan kak..berkat ksbran itu ada hasilnya...amin...thks kak..

Amy Syaquena said...

good luck zura..amy klik hb juga..

zura@iwan said...

@Amy Syaquena

thks Amy..klik lg nnti taw..hehe

Ogy said...

baru tau serba sedikit tentang zura...ehehe

sama2 kita berusaha dan berdoa supaya tahun ni ada khabar gumbira buat kita berdua..

Iena said...

bila baca ko tunggu baby 5 thn, terus aku sedar diri utk semakin tabah... sebab ko lg lama tunggu...

semoga akn ada rezeki utk kite...

E.d.Y said...

good luck yer..:)

zura@iwan said...

@Ogy

bleh la...x byk sgt yg nk cite pon...nk kenal lebey rapat...jom jumpa..hehe..

zura@iwan said...

@Iena

ye beb....5thn...ku rasa cm tensen sgt kalu duk hitung tahun tu...huhu..kalu bleh x nk hitung2 brp thn kitaorg kawin ni....adeiiii...dugaan la beb....

sm2 kita tabah k.....insyaAllah ada rezki utk kita...amin..

zura@iwan said...

@E.d.Y

thks edy....

mummY2Y said...

xpe u... yg susah nk dapat tu la yg berkualiti..semoga rezeki u ada thn ni..aminnnnn!

zura@iwan said...

@mummY2Y

insyaAllah smga apa u ckp tu betui la kan...amin...moga2....thks dear...