♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Monday, January 24, 2011

Hujan Lebat


Syukur Alhamdulillah...lama tak hujan kat Penang ni....sejak dua menjak ni musim panas je..tengok2 tadi, gelap je cuaca....then terus hujan turun dengan lebatnya.... Owhhh mcm mn En Macho aku nak blk keja tu..hujan2 gini...huhu....sian dier...

Tempat korang musim apa skrg? hrp2 tmpt yg ku nak gi cuti2 nnti tak le musim hujan ek...hehe....

Yang tu je la nak cakap kut....time2 hujan ni, mau tido lak rasa...hahaha...

36 comments:

ieda said...

kat sini x ujan layie ..
dah lama jugak x ujan huhuhuh

Sidratul Muntaha said...

ujan syiok!!
huhuuh
kurung dalma selimut ramai2 dgn budak2 nih..
hhhohohoh
tapi awas!
kanh ade tiang khemah tegak berdiri!
tettttttttttt!

zura@iwan said...

@ieda

ye ke...sn musim pns gk ek?

zura@iwan said...

@Sidratul Muntaha

mmg syiok..kalu duk kt umah arr..ni kt opis ni..haha..

hahaha..ko kurung slimut ngan bdk2 ...aku ngan hb arr..haha...

adeiii....tetttt.....kahhhhhhhhh

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

alhamulillah hujan. bolehlah bumi rasa kelembapan air, dan pepohn segar disirami hujan.:)

diana said...

betul la zura..
panas je kan 2,3 hari ni..
ni la baru hujan..
sedap sikit badan..
kalau tak memang
asyik minum ais je..
hehhe

Hezesuze said...

sini ujan lite2 jek pastu panas balik....hehehe

Nia said...

kat sini musim hujan jugak yang..tu yg rasa nak demam je ni..hehe..takpe la, rahmat hujan tu kan.

Baby&Me Shopping Style Contest

ch@ said...

haaa pastu hujan tu dtg KL kan, baru nak cuci mata kat pasar malam, burrr hujan turun dgn lebatnya, cian cikOni I, ngantuk pun boleh main air hujan.

mzhany said...

hany kt selangor sekarang hujan dikala petang.huhu kesian gak kt suamiku g keje ngan motor.hohoho tapi nak buek camno kan...

time hojan memang besh tido kankankan

eT said...

hujan itu rahmat...hehe

nyway nak jemput join GA...
tutup 25 jan 2011...
http://sukasukimain2.blogspot.com/2011/01/hadiah-fm-dari-abu-dhabi.html

MataHati @ MH said...

kat sini pun hujan lebat gak pagi tadi.
ku sangkakan hujan sampai ke petang tapi panas di tengah hari

Ummi Eisya said...

kat jb pun dah jarang hujan...

fazilzura said...

besh oo tido .. uhuhu tp kene kejo.. maleh tui ler

zura@iwan said...

@FIFIEY LYCHEE MARATION

yup betui...tanah merasa gk basahnya...

zura@iwan said...

@diana

tu le..penang pns je kan skrg...
hari ni cuaca mendung je...x pns cm sll..

zura@iwan said...

@Hezesuze

ooo...ujan pns la kut tu kak..

zura@iwan said...

@Nia

Nia duk area mn? musim ujan ek?

zura@iwan said...

@ch@

lorr ye ke? ujan png dbawa ke KL ek? hehe..

zura@iwan said...

@mzhany

Selangor musim ujan la di kala ptg ye? sian kn hb2 kita g keja nek keta...huhu...

zura@iwan said...

@eT

yup betui tu...hujan itu rahmat kpd semua...

owhhh....nnti free kita join k...thks

zura@iwan said...

@MataHati @ MH

oic....pg je la ujan ye?
today kt sini...mendung je cuaca..

zura@iwan said...

@Ummi Eisya

bkn musim ujan kut kt Jb..hehe

zura@iwan said...

@fazilzura

hehe..ye lorr..kena kojer...hikss

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

kalo dapat tidok syok ni...sejuk2..HB untuk zura, jangan lupe wat GA tu ada sorang je yang join, adei tak de sambutan la...

zura@iwan said...

@♥ Anje a.k.a Mama_Balqis

tu arr...hari ni pagi pon cuaca bleh mgntuk ni..hehe..
thks dear....
ok...ai free ai buat ye...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

leh je nak copy tak salah pun...cayok2 k HB lagik

zura@iwan said...

@♥ Anje a.k.a Mama_Balqis

wokeh bebe...thks...

Amiey said...

wah~ mcm lebat hujan nyer tuh~ t0llah.. kat sel nih p0n dah jrg ujan.. hurm.. panas je memanjang~ td0 time ujan p0n best gak nih~ lagi2 umah kayu... heheheheh/.... sejuk banget!

CuTeMiUt78 said...

oohh..ohh.. kat Jb ni cocer tak menentu... kadang2 ujan.. kadang2 panas.. kadang2 gerimis je.. kadang2 mendung.. :D

wantie said...

Area umah ko jer kot ujan. Umah aku tak ujan pong.

zura@iwan said...

@Amiey

hai Amiey

aahh lebat..tp keja je..x blarutan pon...ok ar basah gk bumi png ni..hehe...
syok tu umah kayu..lg sejuk arr...

zura@iwan said...

@CuTeMiUt78

ok arr kak..semua cuaca ada kan..hehe...

zura@iwan said...

@wantie

aahh ptg smlm ujan...

shi3la said...

hujan=tido

zura@iwan said...

@shi3la

hg mmg..tido je la..haha