♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Monday, January 10, 2011

Operasi Menebang.....

Hye....salam hari isnin yang ceria secerianya...hikss..org tu en.suami t'cinta dah balik...hepy la ek..hehehe.

Xtvt kat rumah baru tanpa en.suami weekend baru ni dijalankan oleh aku, my Mak, Abah & Adikku...kebetulan plak tue Abah bawa parang, so tengok pokok yang kitaorg tak tanam tue naik dengan ganasnya dgn semut gatai penuh bawah pokok tu. Lps tu daun2 dier byk tul jatuh ke bawah....lps tu plak...masuk sempadan rumah jiran....daun2 kering bertaburan di laman aku & jiranku. Apa lak kata org kan.....so aku pun minta Abah tebang je la pokok tue. Nanti nak tanam pokok landskap lawa sket...hikss..

My Abah dengah kain pelekatnya...lalalalala....hahahaha...
Adikku snap picca aku nie...b'goyang2 plak....comotnya...sapa la tue...ngeeee

Alhamdulillah clear sudah kt laman depan tue.....nama pokok apa ntah? developer le yang tanam pokok tue....dulu kecik cinonet jerk. Skrg nek baik punye kt laman kitaorg...hehehe. Maaf ye wahai si pokok, t'pksa tebang ko.......then rumput2 yang menjalar dengan rakusnya telahpun dicabut oleh kitaorg....hehehe, tp tak semua le..sket2 je.

Terima kasih My Mak, Abah & Adik Tersayang kerna sama2 trn SP lepak2 ngan Angah ye....nnti mai lagi......

21 comments:

POSH76 said...

kalau dibiarkan besar lagi susah nak tebang

Nana said...

klw pokok mangga bez juga bia je depan umah hehe
aku dlu dpn umah ada pokok mangga2
sekali lama2 simen retak sebab akar makn membesar pastu tros potong

zura@iwan said...

@POSH76

betui2...tu kira dh bsr la tu, akar dh bsr kt dlm tu..

zura@iwan said...

@Nana

kalu pokok mgga leceh gk...akar dia bsr nnti abis simen kan..

NM02 said...

menebang juga satu senaman. bagus utk kesihatan. *_*

zura@iwan said...

@NM02

yup betui tu...sian abah ku...larat lg dia tebang pokok tu..

Farra Dhelina said...

oh dah ade tetamu... :)

zura@iwan said...

@Farra Dhelina

hehehe..aahh...

Ogy said...

Tu tandanya tanah tu subur tu..kalo tanam pokok buah2an ade gak hasil kan...tp jenuh pulak nk bersihkan laman dgn daun2 yg berguguran nnti....

zura@iwan said...

@Ogy

tu arr...x siram pon ogy....biar kena panas & hujan sdiri...tgk nek elok je..tu ingt nk tnm pokok landskap mn tau tumbuh elok x..hehe

Ieda Al-Habsyi said...

dah masuk umah baru bila nak buat doa selamat, hehehe :)

Amy Syaquena said...

amboi dah kemas-kemas kawasan rumah ye, bila date nak berpindahnya..

zura@iwan said...

@Ieda Al-Habsyi

x pindah lg ieda...hehe...insyaAllah ada rezki buat la knuri sket..

zura@iwan said...

@Amy Syaquena

date pindah x sure la yang bila..hehe

Dee said...

lepas ni leh buat mini garden lah sis..

zura@iwan said...

@Dee

hehe..insyaAllah...laman luas side yg satu lg..x tau nk tnm menanam apa ni..hehe.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

masa bersama keluarga adalah paling bermakna kan...walaupun sekadar kemas2 rumah..tapi sangat2 berharga...

zura@iwan said...

@PuRpLeLiCiOUs LoVe

betui tu eida....sonok parent akak masih kuat nk dtg teman akak..hehe,.,

ALoNa Cintamaniszlite said...

Dh besar nanti...risau akar pokok tu leh pecahkan simen longkang..simen garaj..huhu..

zura@iwan said...

@ALoNa Cintamaniszlite

betui2 tu kak..nk tnm pokok yg akar x bsr bleh arr...

'NuReeN' said...

betoi kata alona.. 1 lagi kena tgk gak klau ada pokok betik ka apa2 pokok yg dekat ngan toilet boleh cecah smpi mangkuk tau..