♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, November 2, 2012

Sekitar Eidul Adha di Selama | Meriah Berkumpul Sanak Saudara...

Assalamualaikum wbt..
Salam Hari Jumaat..
Peace!

Alhamdulillah semoga kita semua diberi keberkatan di hari jumaat yang indah ini...saya nak ucapkan terima kasih banyak-banyak kepada readers zura@iwan yang tak jemu-jemu datang ke blog ni, walaupun saya tak sempat nak kunjung balas korang....huhu. [amboi..skema je ayat!..haha]. Insyaallah saya tak lupa korang yer...

Back to story raya haji ritu, raya ke dua Me ngan Irfan je raya kat Selama....En Suami balik Penang...kerja owhh kerja...hihi...Raya kedua tak berbaju kurung dah le, siang lepak rumah juga...malam je aktiviti berkumpul sanak saudara makan-makan daging korban di rumah Tok Wan...bakar satay!

[mengandungi banyak gambar gak nie...sila cuci mata...hehe]

 Hasil tangan Mak dan dua orang adik saya....kek untuk ulangtahun kelahiran bulan Oktober ~ Mak, Balqis, Irfan dan Ateh
 
 Ladybud cute!

 Ramai di rumah Acu aka rumah Tok Wan malam tu...

 Mak dan Balqis (3/10), Irfan (15/10) dan Ateh (27/10)...Selamat Ulangtahun Kelahiran semua yang tersayanggg....

 Buat ramai.....kakakaka....Irfan kehairanan....hahaha

 dua anak dara suka posing...haha, adik-adik tersayang...

Syok Irfan ramai layan dia.....hehe

 Nasi saya...nyum..nyum...

 Satay daging .....siki liat...hehe,tapi habis gak aku kerjakan..hehe

 Ain comey with Amani comey gak...dua-dua suka posing....hehe

 Happy!...irfan gigit kain....adeiii....

 Sepupu sepapat....anak-anak saudara....hehe

 My Mak dan Mak Long...

 Pembakaran terbuka....wuwuwuwu...

 Meriahhhh...

 Irfan nak main ngan kakak Amani....hehe...muka nak sama dah dorang ni..hehe

 Sembang adik beradik....Mak with Ateh, Pak Lang dan Mak Lang....terkezut Mak Lang aku snap gambar dia...haha

 Posing depan pintu plak yer...sebelum masing-masing balik rumah......

 Posing depan pintu lagi..haha

last but no least.....sayu plak tengok gambar Tok Wan nie.....semakin di mamah usia, tapi Tok Wan masih berlawak dengan cucu-cucu dia, cuma kurang dari dulu....Tok Wan selalu aje teringat kat arwah Tok...dah lama Tok pergi meninggalkan kami semua.....Al-Fatihah untuk arwah Tok....

Itu aje cerita raya haji kami....cuti pun tak lama kan....tapi yang penting dapat berjumpa keluarga dan sanak saudara tercinta.....walaupun memang tak puas rasanya....huhu..

Selamat berhujung minggu ye kawan-kawan....hujung minggu saya tanpa suami di sisi...owhhh sedih la plak..hehehe..


#Rasa macam en suami ada di sini je...sebab he keep calling me....nasib baik beli sim card frm sana, boleh dengar-dengar suara, tapi Me la tak boleh nak call dia.....huhu. Tak apa lah, asalkan dia boleh call saya..

34 comments:

JaSSNaNi said...

assalamualaikum zura..
memang la tak puas.. kalau balik kg.. bersama ngan saudara mara ni.. lama mana pun rasa tak puas.. tapi biasa la.. memasing ada tugas kan.. lenkali jumpa lagi .. kan kan.. :D
>> sedap plak nampak kek tu.. meriah betul la.. jeles tengok.. :P
>> bakar satay tu yg best.. makan sampai puas.. kan

wantie said...

besarnya kek... cukup la tu untuk makan ramai ramai. hehehe...

Aku je tak de tok wan. kalau ada mesti best. ye la tok wan ni lain sikit dari tok.

Nad @ MamaZN said...

irfan paling kecik dlm famili tu ek?
sonok la die ramai yg melayan ;)


p/s; aritu akak tnye saya pakai xperia apa kan? saya pakai xperia pro

Anum said...

syoknya meriah

atty's said...

meriah aidiladha zura..
kty raya tahun ni kejap je kat bangi, dlm pukul 10 balik kg, sbb raya ke 2 ada buat korban..

adoyai..kek ngn satay tu ngancam..

::NureeN:: said...

perghh mmg meriah...
besau cake

Cho Zila said...

orang selama ler yerk.. kek buat sendiriler ituler yang baguihnyer... mesti lebih terasa kemesraannyer... sebab datang dari hati...
nampak meriah ngat... seronok tengok...

Cho Zila said...

ps.. zura akak memang selalu beli dari groupon tpi yang Glory Beach Resortni beli dari street deal.. dan lagi satuni belum redeem lagi beli dari mydeal... yang mydealtu susah sikit masa nak bayo.. akak dah cuak ...
tapi rasanya groupon paling mudah dan term & condition diapun jelas, kedai yang dipilihpun bermutu... selamani belum pernah lagi ler kena tipuker apa... ok semuanyer...

ieda said...

meriahnyaaa seronok kalau pulang baraya ramai2 macam nie .. meriah suasana .. dan gamat .. bukan selalu dpt suasana macam nie kan ;)

huhu sayu tgk tuk wan zura .. akak rindukan tuk wan akak , dah 3 tahun dia meninggalkan kami huhu

CuTeMiUt78 said...

meriah2... seronok bila berkumpul ramai2kan

hainom OKje said...

Saat yang Okje tak suka....kena tinggal hubby... hu...hu lagi-lagi hari minggu!!

Meriahnya raya haji zura!

hainom OKje said...

Saat yang Okje tak suka....kena tinggal hubby... hu...hu lagi-lagi hari minggu!!

Meriahnya raya haji zura!

Gieyana said...

Meriahhh...:-)

Kak ina dok tapau apa tu? Ekekeke...:-)

Papa Mifz said...

dah ramai2 mcm tuh sure meriah kan...:)

Zura@Iwan said...

wslm kak...

betui tu kak...x puas kan...tmbh2 sanak saudara ramai...huhu...mmg rasa cpt masa blalu..

meriah dgn ada kek bsr lg tu kak..hehe...
bakar satay best tp tu la..tgh bakar x snap pon..hehe

Zura@Iwan said...

wantie~

aha...cukup la...kira abis la kek tu mlm tu..

aku ada tokwan belah mak je la..belah abah x de...tokwan aku ni suka melawak gk..tp skrg dah berubah sket...hehe

Zura@Iwan said...

Nad~

aha Irfan la paling kecik stakat ni..hehe....ramai duk layan le..

pstt; ooo pakai xperia pro ye? best x?

Zura@Iwan said...

Anum~

aha ..meriah..

Zura@Iwan said...

k.ty~

biasa2 aje kak..tu sbb umah Tokwan buat makan2 jadi ramai la snk saudara bkumpul..hehe..

Zura@Iwan said...

Nureen~

hehe..
cake hasil tgn mak n adik2 aku..

Zura@Iwan said...
This comment has been removed by the author.
Zura@Iwan said...

Cho Ila~

aha org selama kak...mak zura mmg buat biz kek..so tak de hal sgt la nk buat kek bsr tu..hehe..celebrate utk 4org punya bday kan..hehe...

Zura@Iwan said...

k.ieda~

tu la kak...bkn sll dpt bkumpul cenggini kan..tu pon sat je..sbb masing2 cuti kejap...

tu la kak...tokwan zura pon dh berubah pangai sket...dl ceria gk le..

Zura@Iwan said...

Cutemiut~

sonok kan..meriah ramai2 ni..

Zura@Iwan said...

hainom~

huhu..nk buat cm kn, kasi peluang hb jln2..hehe..

aha kak..meriah gk le.

Zura@Iwan said...

Gie~

hihi..

mmg balik masing2 taupau , sbb ada lebih byk gk..hehe

Zura@Iwan said...

Papamifz~

pasti la meriah kan...dh ramai gini..

Zura@Iwan said...

Cho Ila~

owhh akak sll guna groupon tu yer..sy ni x berani..tu psl kdg2 tu cuci2 mata jek..hehe

ALoNa CintamaniszLite said...

irfan tu..mentang2 ler ramai yg kerumun dia...dia wat selamba aje, ye..huhu. Buat muka tak kisah, kahkah...

Zura@Iwan said...

k.alona~

tu arrr kak..dia mmg arr..wat x taw jek org duk meriah tu..ahha..

MrS. F!zA said...

lama tk mai sni..meriahnyaaaaa semua sporting nk bgmbr..kalo kpg kita kt kulim sna nun bukan minat bgmbr diorg tu..huhu

Zura@Iwan said...

Fiza~

tu arr lama x nmpk kamu dtg sini..hehe..

aha semua sporting tmasuk Fil kita..hehe....

ayut said...

kek besarrrr...nak cikittt...meriah yer..rmai sungguh.. :)

Zura@Iwan said...

ayut~

aha kek bsr sbb utk 4org kan..lgpon ramai nk mkn..hehe..

ramai ngan kawan2 Acu n Pksu gk tu..