♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, January 19, 2016

Majlis Bersanding - 03.01.2016

Assalamualaikum wbt..

Alhamdulillah...kembali lagi, dengan cerita throwback kami...hehe. Tuan empunya blog tak sihat lagi, Allah tarik jap nikmat suara ni, nak cakap suara tak berapa keluar...jenuh pedo...huhu..

Last week kita ada update brother in law, akad nikah kan pada 01hb januari 2016, so hari ni berkesempatan nak share betapa meriah majlis persandingan kedua mempelai....buat kat Dewan Rakyat, Jalan Patani, Penang. Majlis untuk belah perempuan dan lelaki, dorang buat sekali harung...lagipun belah laki, mak dan ayah pun dah tak da...tak pa lah, yang wajib tu yang penting.

pada 03hb Januari 2016, Ahad jam 11am - 5ptg.....majlis bersanding buat kedua pasangan....

Kak ipaq tumpang posing sat sementara tak dak orang mai lagi...ootd pada hari tu, shawl dari Radiusite dan Jubah tempah kt Tailor kain sedondon dengan adik-adik ipaq.

smart abang long kawasan pakai kemeja pink...huhu....penyambut tetamu wakil belah laki....

kami rasmi dewan ni....hahaha...

DJ pada hari ni.....sangat berbakat Pak Ngah....serba boleh....

Mak Ngah pun sporting...suruhnya kita posing puas-puas...haha

kita rasmi dulu makan......

Mak Ngah la ni....suruh bersanding sekali lagi...kekekeke...

pelamin cantik sangat....nak posing merata la...

Me, Mak Ngah, Adik Ipar dan anak saudara....

Mak Long dan Emysha yang comey...

Nasib baik keluarga dari Selama datang...mak dan adik-adik overnight semalam kat rumah....boleh Irfan datang kenduri lambat sikit dengan Mak, idak kesian pula boring dia kena datang awai....

Kawan-kawan en suami.....

Irfan smart dengan baju pink dia....handsome boy, jadi comot dah main sakan dengan Amanda...berlari tak ingat orang sekeliling...sampai jatuh bagai la....adeiii..

ni je gambar elok yang jadi beb....terima kasih EL dan keluarga datang....terima kasih juga kat suami Rozie,dan kawan-kawan yang lain....

meriah...ramai kenalan yang datang belah perempuan dan lelaki....Alhamdulillah....

tiba-tiba Kak Long kena bagi restu pula....dah la kak long kena bagi bunga telur.....huhu...

one family....keluarga belah lelaki.....belah perempuan dorang pakai blue theme....

kawan en suami lagi...ada yang sempat ambil gambar buat kenangan...ada yang tak sempat, sebab camera kita tak pegang......huhu

gambar kenangan dengan pengantin baru.....selamat pengantin baru buat Jani dan Era sekali lagi, tahniah...semoga kekal hingga ke akhir hayat...ameen....

last but not least.....posing kami sedondon baju dengan adik ipaq, cuma mak ngah tak sempat nak buat...last minute plan. masa ni, majlis dah berakhir...kalau buat dalam dewan, majlis kalau kata smpai kul 5pm tu...cergas la deme kemas.......

Alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar...tetamu ramai yang hadir, DJ Pak Ngah Dino memeriahkan majlis...ada juga acara silat berarak masuk dengan pengantin.....gambar tak snap la plak....

Thanks uols...happy reading...


6 comments:

Nad MamaZN said...

cnteknya akak!
baru nak tanya mana irfan.. dah bwh2 baru nmpk.gmbr dia hehe

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

Suriaamanda said...

Seronoknya majlis kawen kan..SA Feb nanti nak ke Kedah..KAZEN kawen

Nur Fannun said...

besarnye dewan ni..xda la sempit tetamu nak lalu lalang celah2 meja tu

Siti Fatimah said...

datang jenguk sat..tahniah buat pengantin

Myra Jay said...

Cantik baju akak, ceria bunga2..
Masa ni dah mula preggy la ye dak :)