♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, January 14, 2011

Detik Setiap Panggilan....

Selalunya aku yang guna kereta untuk pergi berkerja dan En suamiku bawa motorsikal....nak dijadikan cerita malam tadi, En suami bawa kereta tersayang kami tue.


Pada mulanya, petang kelmarin...aku balik dari kerja, En suami siap2 nak pergi AutoCity kerna ada discussion group. So aku bersuara minta En.suami bawa kereta, dia pergi sorang2 plak tu...nnti balik malam, takut mn tau hujan kan....dia pun menurut perintah bawa kereta...hehe. Lega hatiku...aku mmg mcm tu, risau taw..tup3x mmg hujan lebat pun smlm..syukur En suami bw keta.

Then dalam kul 9.15pm....hubby call aku, kata nak balik dah....dah habis discuss. Hb tnya aku kut2 nak pesan burger MC Donald ke, aku tak mau. Lepas tu kat kul 10pm cam tue, en suami call....dalam suara tercungap2, aku dengar risau dah......hubby kata dia baru lepas tukar tayar keta, otw nak balik tu tayar keta kt belakang belah kanan pancit....adeiiiiii. Siannya ku dengar, keta tu buat hal time hubby bawa plak....huhuhuhu. Kalau kena time aku, tak taw arr nak tukar mcm mn...huhuhu....

Dalam kul 10.15pm cm tu kut....hubby call lagi, aku trs tnya....smpi dah ke? dia kata.....nak smpi dah...tapi tak bleh balik trs, sbb dpt pggilan kecemasan dr seorang Sahabat, dia kena trs gi kat Sahabat tue. Sahabat yang mmg aku kenali pun.....Ya Allah, risau lagi......dup dap2x dah hati aku nie...
1/2 jam tu lps tu.....hb call nak bagitau situasi Sahabat dia yang berada di hospital....tengah2 cakap tue....tiba2 terputus plak panggilan....aiyaaaa.....aku call balik,masuk msge je....huhu...dalam hati berkata mybe bateri hubby low kut....huhuhu. Dah la duk pening kepala semalam....tengok2 kul 11 lebey en suamiku sayang dah smpi depan umah, fuhhhhh lega hati patik. Dengar dari cerita En Suami, Sahabat dia Alhamdulillah tak teruk...naseb baik tak de apa2......Ku & Hubby doakan semoga Sahabat kami tu cepat sembuh ye....


^~^ Perkara yang terjadi adalah ketentuan dariNya.....

26 comments:

eT said...

Alhamdulillah xder pape...

me pon kalo jadi camni cemas gak tuh...

atty's said...

syukur tade apa ye..

alyyani said...

aku perasa kat fb gie, husband dia accident eh? sykur takda apa2... sampaikan salam pada dia eh. mmg cuak kalau cite pasal panggilan telefon ni, nak2 takde depan mata..

Ogy said...

ai pulak..bila duk sorg2 ni sgt fobia bila bunyi tel di waktu2 yg tak terduga....tgh malam ke..awal pg ke...sbb takut apa2 jadi kt cik abg yg jauh tu....huhuhhuhu

Rizziela said...

memang pun..kalau suami keluar ajer..kita plak yg risua kan..yerlah..sapa tak sayang suami kan...dah ada depan mata baru terasa lega...sama mcm ziela....

NM02 said...

saya pun selalu risau kalu en. suami atau family lain jalan jauh. selalu keep calling sampai dorang plak naik nyampah. hahaha

☆ lieya latif ☆ said...

betul tu zura...kalo lieya pun lieya risau...selagi tak nampak batang idung hubby balik keje, selagi tu laa risau...ni lagi plak kes2 tayar pancit ar ape laaa....mmg lagi risau....skrnag ni kat luar tu tak selamat....

moga keluarga kite dilindungan Allah selalu kan....

ieda said...

aduhh dikk akak lak yg tercungap2 bila baca kes ko nie heheheh
sib baik x jadi apa2 yg serius .. alhamdulillahhh :)

Gieyana said...

macih kt Iwan psl sudi temankan Munir..tup2 tgk dia da 1st person kt sn..mmg betul2 risau sgt smlm..nasib baik x der apa2 kan..

kesian kt Iwan gk yer..tayar pancit lak..kalau happened kt kita x tau nk wt camna kan..huhu

Alyyani ~ thans yer beb..A'aa hb xcident smlm..tp syukur x der apa2..

Dee said...

mmg mencabarkanlah sis..tp mujur suamimu itu tidak apa2...

wantie said...

ish.. apa citer ni. sapa yg accident? Munir ke?

betul ke ni? sat nak pi check kat blog gie

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

setiap perkara yang berlaku kadang2 di luarkan jangkaan kita kan...

el said...

alhamdulilah beliau xde pape...
tu lah kalo jd kt aku psl tayar pancit tu..aku pun x reti

zura@iwan said...

@eT

Alhamdulillah....

aahh cemas kan...

zura@iwan said...

@atty's

syukur kak.....

zura@iwan said...

@alyyani

aah hb gie...syukur x de apa2....insyaAllah...tu gie dh kasi komen tu..hehe...

zura@iwan said...

@Ogy

tu la psl kan..hb u dh duk jauh kan..ai kalu hb yg cal x per lg...dgr sora dia...hehe..

zura@iwan said...

@Rizziela

ye la....risau wooo...idak nk ikut dia smlm..hehe

zura@iwan said...

@NM02

hehehe....x de la nk call sll...kang org pyampah plk..yg pnting dorang kasi info ada kt mn2..hehe

zura@iwan said...

@☆ lieya latif ☆

aahhh betui2...kdg2 kalu hb x blk lg pd masa yg besa dia blk..mula lah call tnya...tgk2 x angkt plak..adeiii btmbh riso..tp think positif kan...

amin...smga kita dilindungi...

zura@iwan said...

@ieda

hahhaa...kak bc cpt sgt kut..tu yg tcungap2..

zura@iwan said...

@Gieyana

sm2...kbtlan iwan blk dr dis group tu..trs dia terjah arr...kwn baik kan..dl ari km...ni ari hgpa plak kan..sm2 tlg mnolong...

tu la psl..mende nk jd plak tayar pncit..sorang2 di tukar tyr tu...huhu..

zura@iwan said...

@Dee

tu arr..cemas kita dbuatnya..hehe

zura@iwan said...

@wantie

hehe..yup munir eksiden..

gi terjah cpt..

zura@iwan said...

@PuRpLeLiCiOUs LoVe

betui tu eida..stiap blaku ada hikmahnya..

zura@iwan said...

@el

syukur shbt x de pape..riso gk iwan gtau motor dia teruk..huhu....
tu ar...x reti wey nk tukar tyr..huhu