♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Monday, August 10, 2015

Aidilfitri 2015 Memories - Part 2

Assalamualaikum wbt..

sambungan dari entry minggu lepas....

raya kedua petang dah balik ke kampung puan isteri pula di Perak....raya ke tiga, Abah dan Mak buat kenduri tahlil, kesyukuran serta rumah terbuka raya..


 gotong royong ...

cantik manis...mak saudara, sepupu sepapat....

oppss tak banyak upload gambar masa kenduri ni...layan apa yang ada je la...

Alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar...sanak saudara, jiran tetanga, kawan-kawan saya pun ada yang sudi datang...terima kasih semua..

next satu minggu yang datang....
tahun ni dapat juga gathering dengan kawan-kawan ex sekolah menengah...tahun lepas buat kat rumah saya...tahun ni plan last minute je pun, kebetulan sal nak  buat open house...so dapat la berkumpul juga..

duk bergambar saja dalam rumah sal ni...cantik rumah dier...cat dinding kena plak dengan color shawl aku...haha..


 cantik..hehe..


terima kasih sal di atas jemputan...meriah rumah hg dengan kedatangan kami semua...kekekeke...
bihun sup sal memang terbaikkk!...Alhamdulillah...

#update terbaru...Sal baru saja kehilangan ibunya yang tersayang pada hari Sabtu ....moga Sal sekeluarga tabah menghadapi ujian dari Allah SWT...Love you all my fren..

Thursday, August 6, 2015

Aidilfitri 2015 Memories...Part 1

Assalamualaikum....Selamat petang,

Tiba-tiba je menjelma kat sini, ada seru kot...haha, entry akhir saya update masa bulan jun 2015..lamanya..

Blog ni nak delete sayang...sayang seribu kali sayang...sebab banyak kenangan....tak pa, ada masa saya update. Terima kasih kalau ada yang masih sudi jengah blog saya ni....saya minta maaf kalau tak sempat nak blogwalking blog kawan-kawan.

Oklah..ada gambar-gambar kenangan masa hari raya baru ni, saya dah upload kat instagram dan facebook.  at last hati rasa nak upload kat blog juga....tapi jangan ikut rasa hati , nanti badan binasa...haha..

Tahun ni cheq raya kat kampung encik suami encem dulu....tak dak gaduh-gaduh nak raya mana, lagipun kampung masing-masing utara juga...raya kedua dah balik ke kampung saya plak...


kali ni mak saudara dari selatan memeriahkan lagi raya kami....adik arwah mak mertua sefamily berkampung di sini...malam raya, bergotong royong buat rendang ayam..ketupat lemang dah ditempah, esok pagi raya bersilat di dapur buat bihun goreng pula...ayah siap order satay mamak lagi...terbaikkk!


saya dengan dua orang adik ipar saya yang cantik manis...nampak sangat ahkak ipar dorang macam adik-adik...sebab adik ipar gojes sangat....kekeke..

lepas ziarah raya di Baling, kami jalan jauh sikit...ziarah raya ke Sungai Petani rumah Pak Teh encik suami...berkesempatan melawat kebun Pak Teh, apalagi masing-masing pakat berposing la..hehe..

kau genggam erat tangan ku, tak pa...kononnya sweet la kan...

 candid....tergelak pun ada....anak saudara saya ni, elok je melompat gituw....huhu

seronok tengok dorang berlari berkejaran.....

 lepas tu maklong suruh lompat! ada pula yang tak sempat nak lompat...hehe

irfan plak yang melompat.....hahhaa...

dari Sungai Petani....ziarah raya ke Kulim pula...rumah Pak Ngah encik suami.....

posing memasing....sporting....



Okeh...nanti kita sambung lagi...gambar raya kat kampung puan isteri pula, tapi tak banyak sangat....
terima kasih....

Wassalam...




Monday, June 15, 2015

Cuti-Cuti ke Cameron Highland Kali Ke Dua Buat Irfan

Assalamualaikum wbt...

Cerita throwback gak nie....bulan Mac 2015 hari tu, pergi cuti-cuti di CH meraikan birthday Baba Irfan juga..

Gambar kat bawah semua ni pun cilok from akaun instagram..banyak gambar dalam camera sony lagi..
bila la mood nak transfer gambar nak mari wooo...


Ya betui-betui Irfan, kali ke dua Irfan sampai sini.....Mama dan Baba memang suka honeymoon tempat sejuk..hikss..

kali ni kami stay kat Nova Highlands Resort , hotel baru .....bilik dia style apartment memang cantik, kami ambil yang ada one bedroom..tapi memang luas la bilik dier...


Irfan yang paling seronok...duk sebut hotel-hotel..sampai tak mau balik dier...huhu....


Mama beli kek untuk Babanya...dier yang bedal, tak pa-tak pa lalu makan...makan je lah ...


Tempat dah penah datang...so kita relax-relax je kali ni, tak de rush nak ke mana pon....layan tea di petang hari...melihat keindahan yang menyegarkan mata....


sejuk-sejuk dingin....seronok sungguh cuaca begini, haiihhh bila nak datang lagi ye...



malam hari kita layan steamboat, kami try kat Glory 78 Steamboat Snack Corner jalan nak ke Tanah Rata tak salah lah....memang awesome......tapi frust juga aku, sebab tak dapat nak layan sangat migrain menyerang.....huhu...sob..sob..sedisss



Birthday man nak layan western food..




Suka pula dier layan sand art ni....:)


Cameron with Love...strawberry kita layan makan kat atas sampai habis, nak bawa turun tak sedap dah...

Jagung memang kena wajib beli....


Coklat ni pun kena wajib beli....4 rm10....hehe..


Best kan cuti-cuti kat Cameron Highland ni...tapi masa kami pergi tu, ada construction jalan, tanah runtuh dulu tak siap lagi..seram gak bila lalu situ....siapa yang guna jalan dari Simpang Pulai akan lalu jalan sempit tu....inshaAllah kalau ada umur panjang, ada rezeki kita datang lagi ye Cameron..



Love,
Zura..Peace

Thursday, June 11, 2015

Dia suka main bola....pagi-pagi main bola...petang-petang pun main bola..hehe

Amboi panjang nya tajuk entry dia.....hehe

Assalamualaikum....salam khamis....

Mula dah mood sikit-sikit nak update nie....ada mari....:)

#throwback story...

Kalau cuti hujung minggu...Baba Irfan rajin ajak kitaorang pergi jogging, pagi atau petang...selalunya pagi la...

Excitednya Irfan la...akan usung bawa bola dia.....lepas jogging sat...mula la ajak main bola...

Baba Irfan ajak exersice untuk menjadi abang sado..kui..kui........Mama? tukang ambil gambar la...kahhh!

Cewahhh...iya-iya aje dier...sat je , lepas tu tak mau buat dah...kekeke...

Seronok kan beriadah bersama keluarga tercayang... ...menyihatkan badan..anda perlu mengamalkannya selalu...kehhhh...kehhh...

Okeh nanti kita story lagi....

Love
Zura..Peace!!!

Wednesday, June 10, 2015

Musim Cuti Sekolah..Musim Kenduri Kendara...

Assalamualaikum wbt...

Lama giler tak update kat sini, rasanya masuk 5 bulan kot.......hampir-hampir terlupa macam mana nak post entry...huhu

Nasib baik tak lupa password...kekekeke...

Actually memang tak aktif sangat macam dulu, sekarang suka update kat instagram je, .facebook pun dah jarang sangat..malas nak online...kesibukan dengan rutin harian..iyo laa...

Kebanyakkan gambar-gambar dalam entry blog ni , semua diambil dari instagram....tak dan la nak transfer gambar bagai....haihhh..

okeh ni story paling latest ye kengkawan...banyak rasanya cerita throwback nanti...inshaAllah..

Cuti hujung minggu baru ni...kan musim cuti sekolah, dapat la juga 2-3 jemputan kenduri kahwin, kali ni kita makan nasi kenduri di kampung suami, kat kedah...

Ada juga gambar kenangan dengan pengantin...ni kenduri kahwin rumah kawan suami....tengok Irfan yang berbaju melayu, mood apa entah sejak kelmarin dia nak pakai baju melayu je.....dah la baju dia makin mengecil...huhu


 lepas tu sambung pegi kenduri rumah kawan aku pula....haihh lama tak jumpa depa berdua ni, setelah tinggal zaman sekolah.....tak sangka dapat bertemu juga....

dari kiri Intan, aku, nani dan ina my bff.....thanks Ina ajak aku join, dapat juga jumpa kawan-kawan lama...

Me with my bff Ina....ni nak pergi makan nasi kenduri next day, hari Ahad...

mencabar kali nie...sebab berjubah, berbaju kurung pakai lawa-lawa dah berpeluh...jungle trekking kitaorang nak masuk jalan ke rumah kenduri...kekekeke, ate empunya kereta malas nak bawa masuk kereta dier...kan dah kena jalan control ayu...ko ingat dekat nak masuk tu....hahahha..

Ok itu aje kot ceritanya...nanti kita rajin update lagi....
Sekian...terima kasih pada yang masih ingat blog zura&iwan co. nie...

Love,
Zura..Peace!