♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, September 25, 2014

Teman kawan baik ke KL..

Assalamualaikum...

maaf aku nak habaq banyak gambar kat entry ni kami selfie dan wefie..takut ada yang tak suka...
aku sayang so aku nak simpan semua gambar dengan dorang kat sini..best moment with my bff
susah nak bergather macam ni tanpa suami pula tu..
lagipun yang best dia bawa aku pergi KL, short trip...just teman dia je...

Ina yang bawa aku pergi KL, sudi plak ambil aku kat Penang...thanks beb...

pasti la bawa hero kecil ni...suami pun travel...hehe..

Irfan tanya "kat ne ni" ...kita dan sampai kl la....

aku mai kl bawa diri ja weh...depa bawa pergi makan kat mana pun, aku tak berapa tau tempatnya...tak salah restoran ni namanya Restoran Samudera kot...kita makan tengahari dulu before check in...


ikan patin masak tempoyak...sedap + pedas gila habaq hang.....habis juga makan.....

 time to check in....aku tumpang tidur ja...mahal kot hotel ni, JW Marriot weh... huhu....

 Irfan lagi teruja....dia nampak kolam...hahaha..

 Alhamdulillah akhirnya dapat jejak kaki lagi ke KL, since last 2 years...hehe



 dua orang kawan baik aku, kenal since sekolah menengah lagi...Ina dan Linda...

 Jom nak ronda Pavillion jap...jangan tak caya, aku first time jejak kaki Pavi tu...sian kat cheq noh...hehe..

 meet kawan baru kat sini...namanya Ina juga...orang Penang tapi stay KL lama dah..



 Time to check out....

hero ni baik ...beri kerjasama, faham je Mama bawa dia jalan-jalan ..hehe..

 depa ni memang hantu selfie...haihh, aku duk ngan depa...banyak sungguh gambar ..




 Irfan dengan girlfriend...mek kelate nie single lagi ......kekekeke..


 Irfan pun pandai dah buat mimik muka macam-macam...adoyaii!



 

 on the way nak balik utara..kita pi makan dulu...kat kg baru kot kawan aku bawa, kedai tu famos masakan kelantan...dulu rasanya aku penah pi sekali, laki aku bawa...owhh tak snap masa makan..terlupa kot masing-masing..hehe


aku teruja tengok muka sendiri...haha, depa solek kat cheq...muka nampak lain...
cheq bukan suka solek bagai...tak pa la, hangpa conteng muka aku..jangan nampak macam hantu sudah...kahhh!

last sekali...aku nak ucap kat kawan baik aku ismalina terima kasih bawa aku jalan-jalan KL, walaupun sekejap je..dan juga kat Linda sebab sudi spend time sesama layan aku yang jarang sekali nak turun KL ni....harap kita kawan sampai bila-bila...(weh macam hangpa ada blog nak baca...hahaha)

miss all moment with uols...

Weekend:Balik kampung kenduri doa kesyukuran..

 Sesudah subuh...kawan-kawan Abah datang..buat bacaan Yassin dan doa kesyukuran

 adikku yang suka selfie...

 kaum wanita yang datang...

 tahniah Mak ... hasil usaha beliau berjaya juga mengapai impian buka bengkel bakery, dari rumah dah dapat sewa lot kedai....semoga mak bertambah berjaya dan diberi kesihatan yang baik..

 Bengkel Bakery Kak Ani, no.4, jalan menteri, 34100 selama, Perak....

 bukan anak kak aku nieh...tapi anak tetamu yang datang..geram haihh, tembam sangat....

last but no least...kami bertiga, muka paling penat...suamiku la...penat tournament volleyball kat manjong, then aku pula penat berjimba-jimba kat kl dengan bff aku...terkejut tergempaq bff ajak aku teman pergi kl..kebetulan suami tak de, apalagi.....pucuk dicipta, ulam mendatang la..haha.


Wednesday, September 24, 2014

Sengkuang Calit

Sengkuang calit di Maju Junction Mall, KL..
First time rasa...sedap juga, beli dua tak cukup la.....
dulu masa kecil-kecil, suka makan sengkuang calit ni...kat Penang

Siapa suka sengkuang calit? 


Thursday, September 18, 2014

Random Photo..

Assalamualaikum...

Salam Manis dari keluarga manisku...

Alhamdulillah bertemu lagi di sini...sekejap ada, sekejap tak de...
Sorry la kawan-kawan, lama tak menjengah korang..

Sekali lagi minta maaf....gambar aku dalam blog ni, rasanya banyak snap dalam kerete ja, bukan nak menunjuk, cuma dalam kereta berkesempatan nak bergambar..entah la, mood nak bergambar kat luar tak dak, then macam tak sempat je nak snap dengan adanya anak lelaki yang cergas mergas ni ha...hehe..

Selalunya update kat akaun instagram je..hehe

 gambar masa weekend hari tu......

 out from Penang...lepak Sungai Petani macam biasa...

 Mama dan Baba Irfan ...control cung..haha

 sempat singgat rumah my Sis kat kepala batas masa nak balik ke Penang...seronok Irfan jumpa sepupu dia kakak Ain...

   cuti Hari Malaysia baru ni.....balik kampung suami di Baling, ada kenduri kahwin ..

 
 on the way nak balik Penang dah ni...hero kecil mengantuk tersengguk-sengguk, tapi bila Mama ajak posing, ikut je dia....sayang dia!

 kan dah terlentok kat bahu Mama...hehe..

 Lama tak balik kampung kat Selama...inshaAllah kalau tak dak apa hal minggu ni nak balik kampung without suami, huhu....rinduuuu....

Okey semua...nanti free update lagi ...thanks singgah sini korang..

Wednesday, September 10, 2014

Irfan dengan Cars Parking Garage..

Assalamualaikum..
Salam Manis sekali lagi sahabat..
Hari Rabu dah hari ini kan....ke Khamis? hahaha..

Share pasal Irfan kejap hari ni..dah update kat instagram juga hari tu.

Excited mula-mula dapat mainan ni ha...tak sabar nak ajak balik rumah nak main...hikss..

Nasib baik beli murah juga, beli kat Rope Walk masa weekend hari tu..dah namanya budak-budak baya Irfan ni, suka explore, ate dia pergi korek sticker kat parts kecik-kecik tu...hahahaha....penat Mama hias elok-elok..tak lama lagi hilang pula la parts tu..harap tak la noh,...Mama siap dah pesan kat Irfan " Irfan jaga baik-baik tau car tu.." Irfan pun jawab "Ok..Ok" harap betul apa dikatalah Irfan woooo!

best juga tgk mainan gini...dulu....Mama dan Baba tak dapat la nak main mainan macam nie....tak apa, main la puas-puas ye Irfan...biar kamu melayan zaman kanak-kanak kamu..hehe