♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Monday, June 15, 2015

Cuti-Cuti ke Cameron Highland Kali Ke Dua Buat Irfan

Assalamualaikum wbt...

Cerita throwback gak nie....bulan Mac 2015 hari tu, pergi cuti-cuti di CH meraikan birthday Baba Irfan juga..

Gambar kat bawah semua ni pun cilok from akaun instagram..banyak gambar dalam camera sony lagi..
bila la mood nak transfer gambar nak mari wooo...


Ya betui-betui Irfan, kali ke dua Irfan sampai sini.....Mama dan Baba memang suka honeymoon tempat sejuk..hikss..

kali ni kami stay kat Nova Highlands Resort , hotel baru .....bilik dia style apartment memang cantik, kami ambil yang ada one bedroom..tapi memang luas la bilik dier...


Irfan yang paling seronok...duk sebut hotel-hotel..sampai tak mau balik dier...huhu....


Mama beli kek untuk Babanya...dier yang bedal, tak pa-tak pa lalu makan...makan je lah ...


Tempat dah penah datang...so kita relax-relax je kali ni, tak de rush nak ke mana pon....layan tea di petang hari...melihat keindahan yang menyegarkan mata....


sejuk-sejuk dingin....seronok sungguh cuaca begini, haiihhh bila nak datang lagi ye...



malam hari kita layan steamboat, kami try kat Glory 78 Steamboat Snack Corner jalan nak ke Tanah Rata tak salah lah....memang awesome......tapi frust juga aku, sebab tak dapat nak layan sangat migrain menyerang.....huhu...sob..sob..sedisss



Birthday man nak layan western food..




Suka pula dier layan sand art ni....:)


Cameron with Love...strawberry kita layan makan kat atas sampai habis, nak bawa turun tak sedap dah...

Jagung memang kena wajib beli....


Coklat ni pun kena wajib beli....4 rm10....hehe..


Best kan cuti-cuti kat Cameron Highland ni...tapi masa kami pergi tu, ada construction jalan, tanah runtuh dulu tak siap lagi..seram gak bila lalu situ....siapa yang guna jalan dari Simpang Pulai akan lalu jalan sempit tu....inshaAllah kalau ada umur panjang, ada rezeki kita datang lagi ye Cameron..



Love,
Zura..Peace

Thursday, June 11, 2015

Dia suka main bola....pagi-pagi main bola...petang-petang pun main bola..hehe

Amboi panjang nya tajuk entry dia.....hehe

Assalamualaikum....salam khamis....

Mula dah mood sikit-sikit nak update nie....ada mari....:)

#throwback story...

Kalau cuti hujung minggu...Baba Irfan rajin ajak kitaorang pergi jogging, pagi atau petang...selalunya pagi la...

Excitednya Irfan la...akan usung bawa bola dia.....lepas jogging sat...mula la ajak main bola...

Baba Irfan ajak exersice untuk menjadi abang sado..kui..kui........Mama? tukang ambil gambar la...kahhh!

Cewahhh...iya-iya aje dier...sat je , lepas tu tak mau buat dah...kekeke...

Seronok kan beriadah bersama keluarga tercayang... ...menyihatkan badan..anda perlu mengamalkannya selalu...kehhhh...kehhh...

Okeh nanti kita story lagi....

Love
Zura..Peace!!!

Wednesday, June 10, 2015

Musim Cuti Sekolah..Musim Kenduri Kendara...

Assalamualaikum wbt...

Lama giler tak update kat sini, rasanya masuk 5 bulan kot.......hampir-hampir terlupa macam mana nak post entry...huhu

Nasib baik tak lupa password...kekekeke...

Actually memang tak aktif sangat macam dulu, sekarang suka update kat instagram je, .facebook pun dah jarang sangat..malas nak online...kesibukan dengan rutin harian..iyo laa...

Kebanyakkan gambar-gambar dalam entry blog ni , semua diambil dari instagram....tak dan la nak transfer gambar bagai....haihhh..

okeh ni story paling latest ye kengkawan...banyak rasanya cerita throwback nanti...inshaAllah..

Cuti hujung minggu baru ni...kan musim cuti sekolah, dapat la juga 2-3 jemputan kenduri kahwin, kali ni kita makan nasi kenduri di kampung suami, kat kedah...

Ada juga gambar kenangan dengan pengantin...ni kenduri kahwin rumah kawan suami....tengok Irfan yang berbaju melayu, mood apa entah sejak kelmarin dia nak pakai baju melayu je.....dah la baju dia makin mengecil...huhu


 lepas tu sambung pegi kenduri rumah kawan aku pula....haihh lama tak jumpa depa berdua ni, setelah tinggal zaman sekolah.....tak sangka dapat bertemu juga....

dari kiri Intan, aku, nani dan ina my bff.....thanks Ina ajak aku join, dapat juga jumpa kawan-kawan lama...

Me with my bff Ina....ni nak pergi makan nasi kenduri next day, hari Ahad...

mencabar kali nie...sebab berjubah, berbaju kurung pakai lawa-lawa dah berpeluh...jungle trekking kitaorang nak masuk jalan ke rumah kenduri...kekekeke, ate empunya kereta malas nak bawa masuk kereta dier...kan dah kena jalan control ayu...ko ingat dekat nak masuk tu....hahahha..

Ok itu aje kot ceritanya...nanti kita rajin update lagi....
Sekian...terima kasih pada yang masih ingat blog zura&iwan co. nie...

Love,
Zura..Peace!

Friday, January 30, 2015

Shhhhhhhhh...............

Assalamualaikum....

Salam Jumaat....Alhamdulillah...

Esok cuti hari minggu, ada yang sambung cuti lama ka? sampai Thaipusam? Happy holiday ya...

Irfan kalau cuti, dia seronok la...dapat jenjalan, bila nak keluar rumah...sure tanya.."nak pergi mana nie" (dalam pelat Irfan la)..hikss

Cara tidur dah berubah anak teruna sorang nie.....tapi tidur kalau tak pusing merata tak sah la dia....
tapi...tidur berdengkur ha...risau juga mama nie...huhu...

Tak tau nak update apa lagi.....
Jumpa lagi kengkawan...
Thank singgah sini ya..

Wassalam....

Monday, January 26, 2015

Ringkasan Cuti Hujung Minggu...

Assalamualaikum...

Hai kembali lagi di sini..

Alhamdulillah....walaupun tak update selalu..

Korang apa habaq?..

Biasa la..ada la sikit nak story weekend baru ni,

Merempit pagi Sabtu ke Taman Reaksi Sinar Bukit Dumbar untuk aktiviti mengeluarkan peluh...terbaikkk thok!

Lepas penat berjalan..berlari...kita pergi breakfast di astaka Taman Tun Sardon..

Adoyai tengok baby memang la seronok ...tambah-tambah twin baby ni...yang biru kakak, yang pink adiknya..kakak senyap je tido, adiknya aktif la..mata terkelepok-kelepok..hehe..

Baby girls baru 14 hari.....berkesempatan pergi visit petang Ahad , kawan suami tinggal kat Bertam.

Budak laki sorang ni teruja sangat...mai dekat-dekat nak tengok, sebelum sampai rumah dah bising-bising, "mana adik nie?""mana adik nie?"

Ha kan dah jumpa adik, dua orang lagi tu....sanggup meriba adik tu, lama betui...Mama la lenguh tolong pegang kepala baby, lembut lagi sayang.....siap sayang cium baby , nak balik minta nak bawa balik pula, bukan mainan tau Irfan...anak orang tu..haha

Tak pa...abang Irfan penyayang ni...moga-moga Irfan menjadi anak yang baik, lembut hatinya dan yang penting anak yang beriman ya...

On the way balik dari Bertam...SubnaAllah dapat melihat matahari nak terbenam masa ni, suami la cakap..cepat-cepat ambil gambar, cantik ni...matahari penuh cerah pula tu.....hehe, suami tau isteri dia ni suka ambil gambar....kekekeke..

ok guys...
nanti update lagi ye...
tata...