♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, December 19, 2014

Kawan Baik Saya....

Assalamualaikum...
Salam Jumaat...
Semoga kalian semua sihat hendaknya...
Maaf ye nak selit sikit kat sini pasal kawan saya....hehe

Kawan saya ni kadang-kadang ada baca juga blog saya....
Nah untuk hang beb... Saya panggil dia ina...

 Dia la yang rajin make over saya...panggilan glamor Datin , sebab memang pun layak..hehe...

Kalau balik kampung suami, Baling...saya akan pergi lepak rumah dia juga...rindu kalau tak jumpa dia...hehe..owhhh dulu saya sekolah kat Baling, then dia kawan baik satu kelas saya masa tingkatan 1..

Dia memang layan saya baik..macam family dia, semoga murah rezeki kamu kawanku....

Kalau ada terlebih atau terkurang harap kita sama-sama perbaiki yer...
Semoga Allah memberkati hubungan sahabat kita selamanya...ameen..

# Saya juga ada kawan baik yang lain...kamu..kamu dan kamu semua.....inshaAllah berkawan biar seribu, berkasih biar satu...bermusuh tidak perlu...hehe..



Thursday, December 18, 2014

Kisah Irfan di Pintar Utama Kindergarden..

Assalamualaikum wbt..
Salam Petang...
Alkisah pasal Muhammad Aliff Irfan sikit...

Since 1hb disember hari tu dah start hantar Irfan kat nursery kindergarden...hantar awal untuk orientasi, sesi perkenalan gitu. Sebenarnya Mama dan Baba ada dua pilihan kindergarden dekat dengan office Mama, at last kita pilih Pintar Utama Kids, Jelutong ni ...dekat pun dekat dengan rumah dan office Mama, dan ikut budget kemampuan....hehe, tak pa lah kat mana pun Irfan, yang penting kamu sesuai dan boleh belajar juga.


tapi 15hb disember baru start pakai school uniform, smart kan baju kindergarden ni. tapi..ada tapi...bad mood plak dia bila diminta pakai school uniform ni...alahai, tak sihat sama la tu, pujuk punya pujuk baru nak pakai juga...kan manis gitu...hehe

ni baru lepas nangis la nie....seronok pula mewarna cat tu, bagus pun anak Mama...:)

tak pa Irfan...umur baya kamu, baru nak masuk 4 tahun....still playschool kan, so harap kamu seronok kat kindergarden nie....Mama dan Baba doakan yang baik-baik untuk kamu...

Hari Minggu:Kenduri Kahwin...

Assalamualaikum wbt...
Hai sahabat2 tersayang...hari ni rasa nak update blog kesayangan saya..walaupun sebenarnya rasa macam tak mau aktif dah...huhu..

Sekarang kan musim cuti sekolah dan juga musim kenduri kendara, boleh kata saya tiap cuti hari minggu ada jemputan kenduri kahwin, Alhamdulillah dapat hadiri dengan lancar dengan izin Allah SWT. Minggu ni rasanya tak dak jemputan lagi kot...maybe nak balik kampung saya lah..hehe

Ok lah...cuti hari minggu lepas, balik kampung suami di Baling....ada dua kenduri

 berkesempatan lepak rumah my bestfren, Ina..dia touch up muka saya...lain benor muka cheq ..hehe.

hadiri kenduri kahwin rumah kawan baik juga, Shamila yang belah kiri tu...yang tengah Ina.

kenduri hari Ahad...Irfan seronok dapat jumpa kakak-kakak sepupu dia...

korek telinga pun ambil gambar ...haha...


Love Him...Love Her...

comot dah hero ni makan buah strawbery salut coklat...heee

Me with Adik Ipar macam retis...hehe

Ni pun retis gak...kahhh!

Pengantin pakai ala bollywood...lalalalalala...

Irfan bukan main...senggih....hehe

Sekian.....dari saya....
Terima kasih datang sini ye kengkawan...
Nanti free update lagi ye..



Wednesday, December 10, 2014

Iklan Kejap : Kak Ani Bakery & Frozen Food

Assalamualaikum...
Dah lama nak promote sebenarnya..tapi tak berkesempatan..
Nak promote business mak saya..
Maaf ye jika ada yang tak berapa suka...
Mak saya dah buka bengkel or kedai sendiri kat kampung...Selama, Perak..
Kalau sesiapa yang stay berdekatan area Selama macam Taiping, Kulim ke..teringin nak try pelbagai kuih, kek, roti, frozen food dari mak saya boleh la order.

Meh saya upload beberapa gambar hasil nukilan produk yang dipasarkan oleh kedai mak saya...peace!




















Nak tengok lebih banyak lagi...dan lebih details meh klik dan like facebook page kat bawah nie...
Kak Ani Bakery & Frozen Food
No 4,jalan menteri,
34100 Selama perak
ctc no: 0195446028

Terima kasih semua!
Love semua...

Latest of Us...

Assalamualaikum...
Hi sahabat-sahabat blogger...
Memang lama saya tak jengah sini....maaf sebab rasanya mood nak blogging kurang sekarang.
Terima kasih pada yang masih sudi nak tahu cerita-cerita kami sekeluarga..

Hero kecil saya yang cute ni,..dah besar, masuk 3 tahun 2 bulan dah dia, tahun depan dah 4 tahun.. bermula  bulan disember hari tu dah orientasi kat nursery + kindergarden ...

 tengok dah pandai posing, suruh Mama ambilkan gambar dia...bijak..

Irfan seronok betul dapat naik fery, rasanya adala beberapa kali naik fery ni bawa Irfan...jarang sekali nak cross island naik fery, sebab rumah lebih dekat dengan bridge.

suami dan isteri jarang ada gambar berdua dah sekarang.......biasa la ada anak macam tu la, tak pa nanti Irfan besar pandai ambil gambar, kita buli dia ambil gambar Mama dan Baba..hehe

Dua hero pengarang jantung saya.....Irfan excited tengok laut....

itu aje setakat ni dari saya.....weekend ni ada kenduri kahwin lagi, Alhamdulillah.....
jumpa lagi ye korang.....miss semua...