♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, January 30, 2015

Shhhhhhhhh...............

Assalamualaikum....

Salam Jumaat....Alhamdulillah...

Esok cuti hari minggu, ada yang sambung cuti lama ka? sampai Thaipusam? Happy holiday ya...

Irfan kalau cuti, dia seronok la...dapat jenjalan, bila nak keluar rumah...sure tanya.."nak pergi mana nie" (dalam pelat Irfan la)..hikss

Cara tidur dah berubah anak teruna sorang nie.....tapi tidur kalau tak pusing merata tak sah la dia....
tapi...tidur berdengkur ha...risau juga mama nie...huhu...

Tak tau nak update apa lagi.....
Jumpa lagi kengkawan...
Thank singgah sini ya..

Wassalam....

Monday, January 26, 2015

Ringkasan Cuti Hujung Minggu...

Assalamualaikum...

Hai kembali lagi di sini..

Alhamdulillah....walaupun tak update selalu..

Korang apa habaq?..

Biasa la..ada la sikit nak story weekend baru ni,

Merempit pagi Sabtu ke Taman Reaksi Sinar Bukit Dumbar untuk aktiviti mengeluarkan peluh...terbaikkk thok!

Lepas penat berjalan..berlari...kita pergi breakfast di astaka Taman Tun Sardon..

Adoyai tengok baby memang la seronok ...tambah-tambah twin baby ni...yang biru kakak, yang pink adiknya..kakak senyap je tido, adiknya aktif la..mata terkelepok-kelepok..hehe..

Baby girls baru 14 hari.....berkesempatan pergi visit petang Ahad , kawan suami tinggal kat Bertam.

Budak laki sorang ni teruja sangat...mai dekat-dekat nak tengok, sebelum sampai rumah dah bising-bising, "mana adik nie?""mana adik nie?"

Ha kan dah jumpa adik, dua orang lagi tu....sanggup meriba adik tu, lama betui...Mama la lenguh tolong pegang kepala baby, lembut lagi sayang.....siap sayang cium baby , nak balik minta nak bawa balik pula, bukan mainan tau Irfan...anak orang tu..haha

Tak pa...abang Irfan penyayang ni...moga-moga Irfan menjadi anak yang baik, lembut hatinya dan yang penting anak yang beriman ya...

On the way balik dari Bertam...SubnaAllah dapat melihat matahari nak terbenam masa ni, suami la cakap..cepat-cepat ambil gambar, cantik ni...matahari penuh cerah pula tu.....hehe, suami tau isteri dia ni suka ambil gambar....kekekeke..

ok guys...
nanti update lagi ye...
tata...







Wednesday, January 21, 2015

Kari Kepala Ikan, Pen Mutiara dan Akuarium Batu Maung..

Assalamualaikum...
Happy Wednesday..
Alhamdulillah bertemu lagi hari ini...

Nak update buat kali ke dua, bawa Irfan kat Akuarium di Batu Maung nie...tapi kali ni, kita pergi ramai..
Cousin Irfan, Amanda tak pernah sampai lagi...semua itu kebetulan, tak plan nak pergi Akuarium tapi sebab nak pergi lunch kat area situ...sekali harung..

Uncle Jany Irfan belanja makan kat Pen Mutiara, Kari Kepala Ikan...Alhamdulillah, semoga murah rezeki Uncle Jany...

 Irfan with Amanda.....

 Mama Amanda, Mak Long, Amanda, Pak Long, Irfan, Tokwan, Uncle Jany dan Aunty Era

 Couple sweet selalu...cesss...perasan habaq hang!

Gambar tak banyak pun...story je lebih...hahahhaa..

Ok itu aje lah..
Keep in touch ya..
Thanks uols..
Tata..
.



Tuesday, January 20, 2015

Teruja tengok sawah padi..

Assalamualaikum...
Alhamdulillah for today..
Kembali di sini...

Tak boleh selalu menjelma..
Biar sekali sekala...
Jumpa selalu jemu pula..
Biar jarang berjumpa..
Agar rindu bertaut semula..
Hehehe..

Rindu Irfan tak? rindu la..rindu la..hehe

On Saturday....
Irfan ajak Mama dan Baba duduk makan kat table tepi sawah tu....hamboi!,

Mula la bertanya..."apa tu"



Excited sampai makan nasi pun tak mau.....huhu...


Seronok pula...layan makan tepi sawah padi ni..dengan angin yang meniup tenang...perghhh..rasa nyaman je..

Cantik view kat sini sebenarnya, jarang singgah sini..balik dari rumah my sis kat Bertam..singgah Sungai Dua kat Restoran Mee Udang Pak Ngah nie untuk mengisi perut yang lapar...hehe..

Ok kengkawan..
nanti update lagi ye...
thanks singgah sini..
Love, Peace!



Friday, January 16, 2015

Salam Jumaat

Assalamualaikum wbt...
Salam Jumaat...

Macam comey je...


 Every friday Irfan pakai jubah...

Nasib baik Irfan tak tanya Baba , kenapa tak pakai sama? huhu.

Ok uols..
Happy weekend...
Semoga bertemu lagi...