♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, September 10, 2014

Irfan dengan Cars Parking Garage..

Assalamualaikum..
Salam Manis sekali lagi sahabat..
Hari Rabu dah hari ini kan....ke Khamis? hahaha..

Share pasal Irfan kejap hari ni..dah update kat instagram juga hari tu.

Excited mula-mula dapat mainan ni ha...tak sabar nak ajak balik rumah nak main...hikss..

Nasib baik beli murah juga, beli kat Rope Walk masa weekend hari tu..dah namanya budak-budak baya Irfan ni, suka explore, ate dia pergi korek sticker kat parts kecik-kecik tu...hahahaha....penat Mama hias elok-elok..tak lama lagi hilang pula la parts tu..harap tak la noh,...Mama siap dah pesan kat Irfan " Irfan jaga baik-baik tau car tu.." Irfan pun jawab "Ok..Ok" harap betul apa dikatalah Irfan woooo!

best juga tgk mainan gini...dulu....Mama dan Baba tak dapat la nak main mainan macam nie....tak apa, main la puas-puas ye Irfan...biar kamu melayan zaman kanak-kanak kamu..hehe

Tuesday, September 9, 2014

Cuti Hari Minggu..Keluarga Paling Utama...

Assalamualaikum...
Salam tengahari yg mendung sahabat2 yg manis...
Kembali buat kali ke dua hari ini di sini..
Time hujan ni..mata kuyu jek...nak elak dari tertidur, kita layan sini dulu sat..huhu
Sementara mood nak update duk mai nie...
Actually gambar semua kat bawah nie...dah update kat Instagram, meh nak share kat sini juga..hehe

Story weekend ja...banyak masa lepak kat rumah ...lepas tu ronda-ronda
=_=

Pagi Sabtu dan Ahad kita "merempit" ronda-ronda...(ate dekat saja pun...)

Roti bakar + half boil egg breakfast pagi Ahad di Astaka Lorong Kulit, Penang

 Petang Ahad kita nak ronda jauh sikit, semua bergaya dengan rayban habaq hang!...hahaha...

 Tiket ni...dapat menang contest Nissan kat facebook...nampak gayanya macam simpan dalam frame la, buat kenangan bak kata suami...hahhahaha.  siapa mau ? date sampai 17/9/2014 ni ja...hehe..kenapa saya tak pergi? last minute tak jadi, tak apa lah...belum ada rezeki nak sampai sana...Irfan makin besar sikit lagi best...hehe


okey..short story dari keluarga manis kami....hehe
terima kasih singgah sini ye..

UPSR adik bongsu..

Assalamualaikum...

Salam Manis korang...have a nice day ya!
just a simple or short story here..sharing in my blog about my siblings..ok kot?hehe

Puteri-puteri Mak dan Abah dah besar....terima kasih untuk segala pengorbanan...

saya dengan adik bongsu yang manja...kesayangan kakak semua...adik UPSR hari nie, semoga maju jaya adik..call cakap dengan adik semalam, gementar juga adik rupanya ...jawab dengan tenang k...you can do it adik!

 tiga orang adik saya....yang masih di bawah jagaan Mak dan Abah...

 saya dengan Kakak sulung dan adik bongsu....

5 orang puteri semuanya......:)

Anyway...again, Good Luck my dearest youngest sista...

#sayayangmalasnakupdateblogsekarang
#terimakasihkorangsinggahsini


Friday, September 5, 2014

Weekend Lepas

Assalamualaikum...

Salam Manis korang..

Entahlah..hantu apa merasuk aku nie, memang dah jauh hati nak blogging...huhu.
Tak pa lah...kalau ada update kat sini, ada la ye...try my best.

Tempek gambar je nok..
 






Sabtu, Ahad dan Isnin(Replace PH Merdeka Day) ...makan nasi kenduri kahwin di Kompleks Tabung Haji, Penang, ke Kuala Nerang, Kedah rumah Rozie sempena kenduri doa selamat, hari seterusnya ada open house di rumah kawan suami di Nibong tebal ...dan lepakking di Sungai Petani......memenuhi masa dengan yang tersayang...besttt!

Ok daaa...jumpa lagi uols..
terima kasih tak tertingga buat korang yg baik hati ingat juga kat aku dan family...sayang korang
maaf jika aku tak dak masa nak kunjung balas korang...:(

#owhhh Johor Darul Takzim..nak pergi ke tak nie???huhu

Tuesday, August 26, 2014

Suami dan Anak..

Assalamualaikum..
Salam Manis dari kami sekeluarga..
Lama tak berjumpa..saja nak mengisi masa kat sini jap
Tak ada idea sebenarnya....kepala ting tong juga nie...huhu



Di kala mereka berdua sakit...saya insan yang sangat risau, kedua-duanya penting buat saya...

Suami perlukan isteri...anak perlukan ibunya....saya buat yang terbaik..

Hanya doa ku pinta...semoga Allah jauhkan mereka dari perkara yang tak diingini...cepat sembuh wahai suami sayang dan anak Mama sayang...:(

Setiap kita adanya ujian yang dihadapi...berat atau ringan sesuatu ujian itu hanya datang dari Allah SWT...redha dan sentiasa bersangka baik ..

Jumpa lagi korang....
Semoga korang baik2 saja...