♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, August 19, 2014

Hari minggu ...

Assalamualaikum...
Weekend hari tu...

Sabtu ....kena mengasuh kakak-kakak sepupu Irfan...Irfan pun suka sangat la.....so kita bawa dorang jalan raya, petang baru keluar noh..tunggu Baba balik...

Mama Long hangpa yang poyosss...hahaha..kita raya dua buah rumah, masa ni kat rumah kawan Baba...kawan keja kesihatan kan, ada la teleskop ni ha....budak-budak ni gi main....mau kena marah baru tau...haha..

Ahad , petang dah lewat baru rajin nak keluar.....Baba nak bawa mandi kolam kat rumah adik dia kat Bukit Gambir...teruja la depa...

 Irfan pada mulanya tak berapa berani...lama-lama tak mau naik ha....

kasi pelampong.....sonok melompong...hahaha....

Ok dahh balikk......

thks ya drop by here...
nanti rajin update lg noh..



Monday, August 18, 2014

Cerita Aidilfitri 2014 || 14 Syawal 1435H ~ Open House Raya di Alor Setar

Assalamualaikum...
Salam isnin korang..Salam Manis dari saya sekeluarga...
Alhamdulillah kembali bertemu di sini...

Maaf ye...masih ada cerita syawal yang belum habis..
#lemparbelakang 14 Syawal 1435H

Dapat jemputan open house raya dari sahabat kita Ieda Zakaria as a blogger juga tapi tak berapa aktif dah sekarang....:(, hati membuak-buak nak meet Ieda setelah sesuatu yang berlaku terhadap keluarga beliau..Alfatihah buat bidadari syurga, Aisyaa Damia..

Kebetulan kami weekend ada stay kat Sungai Petani, hari Sabtu Rozie datang rumah ada juga plan nak jumpa kat sana sekali lagi...kalau ada jodoh la....

He's so cute boy...hehe..

 Love Daddy...

 Love Mommy...

Yeayyy....dapat jumpa mereka di sini....Wanie, Ieda dan Rozie....Alhamdulillah dengan izin Allah ketemu mereka, walapun saya sampai lambat, dorang pun dah nak balik....huhuh

Majlis Amal Kutipan Dana untuk Gaza....berserta Jamua Hari Raya Aidilfitri....Alhamdulillah sama-sama kita membantu mengurangkan beban penduduk di sana...



Ieda...semoga ko diberikan kekuatan dan ketabahan untuk mengharungi ujian dari Allah, berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul...sebenarnya, aku nak juga tanya perihal arwah Mia, tapi lidah aku kelu dan rasanya tak sesuai untuk aku bertanya pada masa itu....sebab aku pun sensitif, aku peluk ko pun ada dah rasa aura kesedihan ko Ieda....hug for you dear, be strong.

Ha korang kalau ada nak buat event dan memerlukan menu special Kambing Panggang ni, boleh PM FB Zieda Zakaria yer...yang bertungkus lumus panggang kambing dari pagi sampai ke petang tu...suami Ieda la Yazie..tapi memang sedap dan marvelous la ...sampai sekarang aku rasa nak makan lagi...huhu...

Tak ketinggalan ....Save for Gaza...

Terima kasih Ieda dan Yazie di atas jemputan open house raya ni....inshaAllah ada jodoh kita ketemu lagi ye...service tip top dari korang....

Friday, August 15, 2014

Cerita Aidilfitri 2014 || Mini Reunion Ex Sek Menengah...

Assalamualaikum...
Salam petang jumaat...langit kembali cerah petang ini..Alhamdulillah..

Laju macam keretapi nak update ni...sementara mood nak update ada...:)
Nak tau kisah raya kami sebelum ni..sila jangan segan2 scroll down noh..hehe..

Mini reunion ex-student sek men keb baling,  sehari sebelumnya dah reunion pon, kali ni 14 Syawal 1435H kat rumah Ina pula..mula2 kat rumah ak, lepas tu rumah Sal....2x la ak mai open house rumah Ina ni...

Masak-masak...makan-makan..lepak-lepak...sembang-sembang...best lah..

 anak ak seronok betui main dengan gf chubby ni ha...haha...

 cantik kitchen Ina sebagai backdrop...haha....


 mee goreng, spagethi, lemang, rendang...kenyang weh...

 Mia, Ayumi dan Irfan...

 so sweet....cute pandangan Ayumi kat Irfan...suka benor Irfan ketap bibir dia...hehe..

 asyik dorang nonton TV...sakan betui main berlari ke sana ke mari..penat lari dah la tu..haha..

 Mila buat lawak.....hahaha..

 Lin, Ina, Fuza, Ak, Azmi dan Mila....haihhh..sesat sorang mamat kat sini...hahhaa..


Sampai lewat malam bersembang ko....mengantuk haihhh Fuza dengan Ina tu..stim mata dah....kahhh!

nanti kita gather2 lagi noh....terima kasih korang....

ok guys...nnti ak update lg ye...ekceli ada lagi cerita raya...
Happy weekend....:)

Cerita Aidilfitri 2014 || Time raya la nak gather dengan kawan-kawan kan...

Assalamualaikum....
Salam Jumaat yang mendung...Pearl Island pagi ni cuaca hujan..
Laporan cuaca hari ini...hehe...

Ak rasa nak habiskan cerita raya kami nie...#lemparbelakang katakan, tak semua yang ingat...
Ziarah raya sanak saudara sudah...so plan last minute gather dengan sahabat handai, kena plan last minute baru jadi...hehe. Sebelum tu nak habaq, ak bukan buat open house raya tau...nanti ada yang kata tak jemput pula...hehe...

13 Syawal 1435
Kebetulan semua ini terjadi...kawan-kawan rapat semua nak jumpa kat sungai petani...sett!

Ummi yang gojes Rozie dan keluarga...terima kasih noh sudi datang ke teratak ak, sorry tak terlayan hang...huhu, idak boleh lepak lama lagi...lenkali mai tido umah noh....haihhh ada sekeping je gambar dengan hang, nak balik baru teringat nak bawa keluar camera daa...kekekeke..


Kawan-kawan sekolah menengah ak...Fuza, Lin dan Datin Mekna...hehe.. Sal pun ada datang tapi tak sempat nak snap picture dia, kawan office ada sorang datang...Tini dia pun rojer dari last week lagi nak datang...tapi tak sempat...

Sampai ke malam tetamu datang, ....dah ramai yang nak datang...ak pun sempat la "masak" kat kater...hahaha..tak pa la..yang penting dapat jumpa kawan-kawan, kita enjoy...hehe..maaf ye jika ada kekurangan dari ak dan family....

Kami bersama-sama terjah rumah Sal pula.....eh Kaum Adam yang sporting beb.....:)

Rumah Sal satu taman tue juga, tapi banyak fasa kan.....malam-malam kita terjah raya rumah dia...ate dah Sal calling2 suruh datang juga, dia buat bihun sup....sian tunggu kitaorang lama....huhu..

Kita berposing kat rumah Sal plak...lagipun rumah dia cantik, kreatif  Sal deco rumah...hehe...

 Sal yang pakai tudung merah tu....cantik kan rumah dia.....

Kawan-kawan ak yang gojes....kalau jumpa depa memang tak sah kalau tak gelak berdekah-dekah...haha, ak ni pemalu orangnya...huhu


 Sorry Lin dan Ina...muka hangpa blurr...gambar ni, anak Fuza yang snap...kekeke....ak nk gak tempek gambar ni kat sini...haha..

Anak-anak kena paksa posing....Irfan tu gigih pergi ambil bola, kalau tak dak bola tak mau posing...kakaka..

Irfan, Syami, Mia dan Ayumi.....

Setiap sudut ha kami posing kat rumah Sal nie....hahaha...


Nampak sangat muka ak yang keletihan...hahaha...balik dari rumah Sal dah jam kat 12 tengah malam....sakan betui kami....hehehe..

Korang semua terbaikkkkkk.....korang kawan-kawan aku begitu kamu semua ya, terima kasih sudi berkawan dengan ak ni noh...terima kasih Rozie, Sal, Tini, Fuza, Ina & Lin......minta maaf sekali lagi kalau ada salah dan silap yer.....:)


Ok...continued...
tak habis lagi cerita..haha..

Thursday, August 14, 2014

Cerita Aidilfitri 2014 || 6 Syawal ~ Open House Raya

Assalamualaikum...
Salam Petang Hari...
Ak ni tengah mood rajin nak update blog ...
Haa...berderet-deret ak update pasal raya ...:)

Kawan baik ak ni...awal-awai lagi invite ak open house rumah dia....so dari Sungai Petani - Baling pula kita..
Ak ni selagi boleh memang ak pergi...tapi rasanya open house dia, tiap tahun la ak pergi..haha

 menu wajib orang serbu....tahun lepas ak tak dapat nk pulun..haha..

 tahun nie datang awal...dapat la merasa....

 kawan ak yg gojes pakai baju kuning tu la yg buat open house...kami pggil dia Datin Mekna..kahhh, yang belah kiri tu..kawan baik juga...Farah namanya...

ok beb...nanti sambung lagi noh...
gathering dengan kawan2 ak ada lagi nk share kat sini...
jangan boring noh....
thanks drop by here...

#ramai mulut kata ak pregnant nie...inshaAllah mudah2an...
tp ak gems ka weh? muka mmg tk make up beb...mybe nmpk pucat kot noh...hehe..