♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, October 11, 2012

Oktober Tahun Lepas...

Assalamualaikum wbt..
Salam Sejahtera...Peace!

Berdebar-debar perasaan bila due dah dekat.....hanya Allah yang tahu perasaan saya, teruja+takut+gembira..huhu..menghitung hari la saya bila masuk je bulan oktober....pengalaman pertama kan, tak sure baby nak keluar awal atau lambat. Tapi always dalam keadaan berjaga-jaga..:), persediaan barang saya+baby pun dah ready dalam kereta...hahaha...

Due 14hb Oktober, but baby boy ni nak keluar 15hb Oktober....nak pecah rahsia sebenarnya...since saya pergi scan dekat pakar di Kulim, masa tu usia kandungan 4bulan ++ la....Dr dah nampak gender baby . Terus dia cakap....confirm baby BOY!...Owhhh saya cakap, ala tak surprise betul Dr nieh...hahaha. Alhamdulillah....look hubby's face sangat happy, sebab dia memang nak baby boy...ye la kedua side kami semua cucu perempuan. Hubby boleh tanya Dr sekali lagi....macam tak percaya kut...."Betul ke baby boy Dr?" Dr said " Yes...i confirm la...u tak percaya? hahaha..u tak mau baby boy ke? " sabar je Dr nieh....

 Masih pergi berkerja macam biasa....belum ada tanda sakit-sakit, tapi memang tak larat nak jalan, huhu...sebab rasa sangat baby dah menurun ke bawah.....huhu...

Memang tak rancang pun nak bersalin bulan Oktober...seronok je bila ada orang yang dapat pilih bulan kelahiran anak...rezki saya dan suami ni adalah perancangan Allah, suddenly Dia nak bagi tanpa diduga...setelah menunggu hampir 5tahun lebih usia perkahwinan kami....baru dapat sorang baby yang baru nak masuk setahun umor dia.... ok juga Irfan bulan kelahiran sama dengan Opah dia.......

Alhamdulillah syukur sangat-sangat....itu yang saya dapat cakap....speechless..:)

# Tahun lepas, masa pregnant....nak blogging pun malas, memang jarang sekali saya update pasal pregnancy saya, that why story time pregnant tak banyak...huhu....lepas bersalin pun saya jarang online...nak buka lappy malas lah.....nak bergambar lagi malas...huhu



40 comments:

Nad @ MamaZN said...

Ooo,saya baru tau akak tggu irfan dh lama...alhamdulillah..irfan penyeri keluarga kak zura n hubby :) mggu dpn ek bday die?

hainom OKje said...

La ni.... cek dah rajin na... he.he.. Zura tak nampak beza pun masa mengandungkan... come cam tu je...

Lamaya menunggu permata hati...sampai 5 tahun... apa pun rezeki tu..

JaSSNaNi said...

oooooo.. camtu citer nye...
tapi 4 bulan dah nampak gender ye... boy senang nampak kot ek.. akak plak tak nampak2 ni... kepit ler sangat kan... hmmm tak tau ler nak confirm kata pompuan, agak2 cam haikal dulu.. ramai kata pompuan.. last2 kuar ade bird leh terbang.. eheheheheh

~aYu~ said...

alhamdulillah lahirnya irfan setelah 5 tahun menunggu.. isnin dpn dah setahun la dia yer..
*ayu teringin nak bb boy lak pasni. harap tercapai la. :)

Cho Zila said...

pregnantpun nampak comel... klu cam gitu rajin akak bergambar...
dah setahunpun kan.... berkat sabar...

SyaNa said...

hehee mengimbas kenangan lalu :-)

wantie said...

hmmm...next week b'day irfan la kan. hehehe... aku masa ngandung kat Amirul sekeping gambor pun tak ambik. aku malu gile masa first time ngandung tu.

tengoklah tak de pulak gambor ngandung kat mirul tapi ngandung kat Aleesya ada la pulak.

LiYa HaNiF :: said...

lama juga ye nak dptkan irfan.. moga irfan jadi anak yg soleh... ^_~

Mia Kassim said...

Anak saya lahir bln oct juga tahun lepas....ingatkan dapat sama2 birthday dgn uminya 31hb ni tapi dia nak kluar awal...hehe salam kenal dan follow

Ina Khairina said...

comel k.zura masa peknen,x nampak kembang pun....pssttt irfan dah nak sethn tu,leh la bg adik kat dia...hehe

eB said...

eB pn mls nk online... kali nih jerk la tapi... dolo2 rajin... hik3

m@m@yAyA said...

seronok kan kak,bila imbas balik zaman preggy..~
zura ms preggy xbykla amik gmbr sb mmg xda ase nak maik gmbr pun tau..skrg da rugi sb xbyk kenangan~huhu

dlu ms pregnen pun zura mls btul nk berblog2 bgai,skrg pun xdalah rjin sgt..huhu

xsbr lak nak ase prgnaqnt lagi skli,insyallah lau ada rzki~

ct rahani said...

Alhamdulillah walaupun lama menunggu tapi hasil kesabaran zura n suami dpt irfan yg sgt comel.. :)

sama lak bulan lahir irfan ngan anak sy aidil.. aidil 25.10 nih.. genap 5 tahun.. :)

mamalieyna said...

oooh lama jugak penantian Zura ye.. Alhamdulillah kurniaan tak ternilai dr Ilahi... ^_^

Gieyana said...

th counting day utk besday irfan noh...lg bbrp hr jer tue....

Aq x da pics time preggy..brp keping ja rsnyer...ni kiranya hg ada gak byk keping..:-)

Nia said...

mesti rasa sekejap aje dia dah masuk setahun kan. hehe..

ieda said...

pengalaman mengandung dan bersalin adalah pengalaman yg paling indah dlm hidup seorang wanita ..
alangkah bahagia bila kita dpt merasai nikmat itu ..
syukurr sgt2 kann ;)

sama2 kita doakan kawan2 yg belum dikurniakan cahaya mata tuuu cepat2 dpt .. insyaallahhh ;)

Zura@Iwan said...

Nad~

ye Nad...mcm2 la kita usaha kan...tp redha ngan Ujian dr Dia...

aha minggu dpn bday dia...alhamdulillah pyeri rumahtgga akak...hehe

Zura@Iwan said...

Okje~

aha la ni rajin amik gmbr la kak...aktif kembali..hehe...

zura bdn kurus kak..tp kt perut x leh nk ckp arr..haha...

ye kak..rezki semua tu..lmbt or cpt je kan..hehe

Zura@Iwan said...

JassNani~

ntah kak..doc tu nmpk dh awal...bb tunjuk dh bebird dia..haha..

Zura@Iwan said...

ayu~

alhamdulillah ayu....semua ni rezki dr Dia..syukur...

ye ke..insyaAllah ada la nnti rezki ayu nk boy plak..

Zura@Iwan said...

Cho Ila~

thks kak...hehe..

alhamdulillah..ni sbr ngan karenah dia plak le..

Zura@Iwan said...

syana~

hehehe..tetiba nk share kt sini..hehe

Zura@Iwan said...

wantie~

aku ada gk la gmbr..x nk bgmbr tu cuma mls la....hehe..

Aleesya sbb girl ko suka bgmbr kut..hehe

Zura@Iwan said...

Liya~

amin....thks liya...

Zura@Iwan said...

Mia~

oo ye ke..nk masuk sthn la gk yr bb...

slm kenal..nnti sy follow k..

Zura@Iwan said...

Ina~

hikss..mmg x kembang sgt masa pregnant...hehe...

psttt; opsss nnti akak pkkan ...hehe

Zura@Iwan said...

eB~

mmg mls tul nk on9 eB...nk bgmbr n make up x suka...

tp b4 pregnant pon x suka make up..haha

Zura@Iwan said...

mamaYaya~

tu la zura..sat je kan time flys...

kak dl ada la amik gk...tp org kata nk bposing x mls..hehe..simpan utk kenangan ada la..

nk lagi ek? kak insyaallah la..ada rezki terima..

Zura@Iwan said...

ct~

Alhamdulillah....sempurna, sihat n comel...semua itu anugerah kan...

ooo...sama bln la yer..

Zura@Iwan said...

mamalieya~

lama la gak...mmg kdg2 tu putus hrpan gk..tp sabar suami isteri tu perlu kan....hehe...

Zura@Iwan said...

Gieyana~

aha...counting nieh....sat je...

ada gk la pics kenangan nieh..tp x la byk...hehe...

Zura@Iwan said...

Nia~

tu le..sat je time flys..hehe

Zura@Iwan said...

ieda~

betui tu kak...pgalaman yg paling indah kak....

syukur sgt2...hehe

ayut said...

Alhamdulillah..perancangan Allah itu yg terbaik...dapatlah Irfan..buah ati pengarang jantung akak dan asben :)

Zura@Iwan said...

ayut~

Alhamdulillah...perancangan Allah adalah yg terbaik...akak redha...

dpt Irfan ni adalah satu anugerah yg tk terhingga...syukur...

ALoNa CintamaniszLite said...

alhamdulillah, seperti yg akak penah komen sebelum2 ni...akak pun tumpang gembira bila zuraiwan akhirnya dikurnia dan dianugerahkan cahayamata bernama irfan ni...

PinQib (Jung) said...

semoga selamat semuanye

Zura@Iwan said...

K.ALona~

alhamdulillah kak...

terima kasih byk2 atas sokongan akak ...hug akak!

Zura@Iwan said...

PinQib~

dh slmt pun PinQib, n3 ni mgimbas sthn lps je..hehe