♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, September 3, 2009

EMERGENCY!!!


Malam tadi aku pegi Hospital ada panggilan kecemasan…..
P1070211Along, Sepupu aku eksiden…teruk gk la…. dahi t’belah kena jahit daaa, bahu lak patah……huhu…adusss…

yg ngeri tu….masa doktor pakar tulang masukkan balik bahu yg patah tu dia jerit meraung kesakitan……sedih mak saudara aku…..

02092009_003 Mak Saudara aku, km paggil dia Ateh…..dia tggu sepupu aku tu dr kul 5.30ptg..

02092009_005

Aikkk..dh boleh calling2 tu…ok la tuh…phone Marka ka…


Alkisah nya……dari penceritaan Ateh aku, kejadian tu berlaku masa dia balik keja kul 5ptg…dia bawa motor la, duk pollow blkg keta…..tiba2 keta tu belok ke kiri, simpang tu mmg tak boleh belok dh tulis terang2 NO ENTRY….mende nak jadi kan…si Along ni dh ikut rapat blkg keta tu, sama2 la ko tebelok…….haizz….risau tul …..Alhamdullilah la selamat semuanya….


Aku pegi tgk pun dh lewat sebab Ateh aku srh tggu dia masuk wad dulu….besa la mcm2 proses kena buat……tmbh2 dia patah bahu tu sure la 2-3 kali kena xray….

~ Pengajaran berhati2 lah di jalan raya......

30 comments:

AINANAM said...

tq angah..dapat gak tgk keadaan along, wpun xdapat pi..moga long sihat sebelum raya

Gieyana said...

haaa..kesian kt anak Ateh hang tu..
malang x berbau!

^^ pernah gak jd kt aku n hubby before..terpaksa ar ikut keta tu membelok..hiks hiks!

leadleedeea said...

erk~! ngeri...tapi tgk condition dia kira ok laaaa bleh lagi nk call2 markaaaa...ehehehehehe~!!

sis_nita said...

alahai..
ciannyerr..

malang tak berbau.. kekadang kita ni yg berhati2.. tapi org len redah jerr..

semoga sepupu tu cepat sembuh..

fazilzura said...

bangsa pe yg langar dia tu ..
org tu bute hurup kut ... tu yg dia belok tu .

sib baik ler xde apa2 yg serius kan .. dh ler nk raya

Ernie said...

kesiannya sepupu awak..dahla nak raya, macam mana makcik awak nak bahagikan masa kan.

zura@iwan said...

Ainanam~ sama2 arr...x leh duk diam aku kalu x p tgk. Sian kat ateh sama tuh...

zura@iwan said...

Gieyana~ tu arr sian dia nk raya lak..nk buat cm mn kan...

~kekeke...masa bcinta2an tu ka

zura@iwan said...

lead~ tu arr ngeri rase...time mula2 kena tu x nmpk muka dia mkcik akak kata darah blumuran kt muka...skrg dh ok la...ntah la call sapa lak dia..

zura@iwan said...

sis_nita~ tu la sian dia kan...malang x bbau...

tenkui ye kak..

zura@iwan said...

fazilzura~ bangsa mamak muslim kut x slh....ya la besa la keta tu bkn nk tgk side mirror tu ka...

dh nk raya kan.....bila nk baik ntah arr.

zura@iwan said...

Ernie~ tu la sian makcik kite...dh la dia keja lak tuh....tpksa amik coti jg anak dia...ngan posa lg kan...dugaan...

JIVEBUMZ said...

semoga cepat sembuh yer!
kesian dia bukan salah dia.. salah keta tu.. tp nak wat cemana kan...

el said...

takutnyaaaaa
terok gak cedera kazen ko tu
tpi alhamdulilah pjg umo...auzubillah
tu psl aku kalo bw moto..mmg fobia
sbb aku penah kena..tp bkn ngan kete..
kahhhhhhhhhhhhhh
nak tau ngan ape....tyalah aku

get well soon kezen ko tu eh
dok tepon marka
ok yanggg....abg sehat
leh anto bubur lambuk skrg x..hehehehe

Zetty84 said...

alahai..kesian kat along sepupu akak tuh...dah la bulan posa...dugaan...isk, ok dah tu kot dok tepon marka report kata sakit kot...keh3... ;p

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ said...

Salam Zura,
Moga sepupu tu cepat sembuh...bulan2 pose ni kene bnyak sabar sbb dugaan datang bertubi2 tanpa di undang pon..

zura@iwan said...

Jivebumz~ aaa mende nk jadi ka...jg2 pun kena gk..

zura@iwan said...

el~ tu la teruk gk la....aku takut nk bw motor lak..kahh..hg g laggar apa lak? lembu ka..keke

aku sj teka la dia tepon marka....ntah2 tepon boss ka..

zura@iwan said...

Zety~ tu la dugaan time posa kan....ntah la dia report kt sapa tuh...kekkee

zura@iwan said...

My4~ slm....tu la kan dugaan bln posa nih...nk buat cm mn byk2 bsbr la kan..hehe..

wantie said...

Raya kta spital ler alamatnya. sian dia. driver keta tu kena bagi sekolah balik. tak tau baca, jalan tak boleh masuk nak masuk gak.

Nyusahkan org ja...

bspotgurl said...

motor mmg bahaya.. ishkkk

zura@iwan said...

wantie~ dia dh discharge klmrin ptg...ok dh la tuh...kekeke...raya tu x leh sgt la..tu arr x phm benor org x reti bc nih....

zura@iwan said...

bspotgurl~tu arr kdg2 motor ni suka myelit....tu kalu apa2 kite lak yg kena...kahhh

Dee said...

dulu dee pun penah eksiden gitu..tercampak n luka2 sket je..sib baik xde patah2..org bwk keta tlglah prihatin sket kt org naik motor..kesian along tu ye..moga dia cepat sembuh..

zura@iwan said...

Dee~ya ka....bahaya kan bw motor nih...keta ka lori bkn nk hirau moto2 nih...kekeke. tenkui ye..

[-suziey-] said...

eee paling tkt nk melawat org eksiden..kesian..terasa plak sakitnya..huhu..smoga anak ateh ko cpt sembh ok..

zura@iwan said...

suziey~tu arrr aku pun seriau tgk tmbh2 ateh km citer doc masukkan blk bahu yg patah tu ...keriau dia sakit sgt...huhu....tq nah....

CuTeMiUt78 said...

ish.. kesiannya ngan sepupu tu... tu la kan.. bila kita berhati2 memandu.. org lain plak yg buat hal

zura@iwan said...

cutemiut~

tu la sian dia time gini lak eksiden...nk buat cm mn kan..mende nk jd kite x jgka dk..