♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, June 17, 2009

Sayang Kamu...

Hari tu kan hubbyku sayang gi KL kerna ada tugas yang perlu dilaksanakan kat sana, walaupun that day dia cuti tau...before he come back to Penang..dier ada call aku tanye err nak Satay Kajang tak?hmmm kul berapa aku nak makan sure lewat balik kan...ikut la kalu sempat beli ,tak sempat tak payah...

Tunggu punya tunggu, hubby kul 1 something baru sampai...1 pagi tue, kira agak awal la tu...kekeke..Tengok2 bawa balik juga Satay Kajang ngan Buah Jambu..Sayang Kamu...Sukerr Sangat..kekeke

TAPI kan...


Aku rasa biasa jer Satay Kajang tue....Satay Kajang(Hj Samsuri) kt Penang sedap lagi kut..



Satay Kajang(Hj Samsuri), Restoran Jenjatas Sungai Buloh.



Jambu ni beli kat Tapah tu jerk...

25 comments:

[-suziey-] said...

walaaa...both kegemaranku...sonot banget mkn satay...

mummYaeesh said...

satay kajang ni rahsia dia kena makan kat kajang gak baru sedap...ahaks!

~zuraiwan~ said...

suziey~hahahaha...feveret ko ek...

~zuraiwan~ said...

mummYaeesh~aaa depa kata kena makan kt Kajang baru rase feel dier tu..InsyaAllah hubby kata nk gi nnti..kekee

~Firsya~ said...

wa...nak g kajang ker?leh jmpe nie...kat tapah n bidor terkenal ngan buah jambu,huhuhu

~zuraiwan~ said...

Firsya~insyaAllah nk trn gk satu hari nnti...aaa Tapah n Bidor mmg kaya ngan buah jmbu tu..selalu kalu lalu situ siggh belinye..

mamadanish78 said...

sodapnya tgk satay tu....nyum2....
nnti mamaD nak suh hubby belikan satay gak la..wakakaaa
mamaD mmg suka sangat kat jambu air tau...
nak sikit...ekekeee

~zuraiwan~ said...

mamaDanish~hehehe...kakaka..beli jgn x beli kak..nak ek jmbu? mai la cini

CINTAMANISZ Lite said...

Satay ni kalo nak sedap..makan kat tepi kedai satay tu gak, hehe..
Bwk balik umah..dah kurengg..

~zuraiwan~ said...

CINTAMANISZ~salam kak...aaa mmg pon br ada rase satay kajang tu..keke. dh hubby nk taupau bw blk bg wife..

zue_annie said...

nyam2..sedapnya jambuuuuuuu tu..laki aku kalu p kl sure aku suh bli jambu air yg pnjang tu..kdng dia bli tanpa dsuruh

Dee said...

sate kajang skrg dh x mcm dulu2..yg kt psr mlm lg sodap..hahaha..

~zuraiwan~ said...

zue~aaa cedap uitt..kalu cicah ngan garam belacan hg sure perghhhhh....

~zuraiwan~ said...

Dee~kite x penah mkn satay kajang kt kajang lg...penang penah err...

neezareef said...

tu arr aku pn kureng dah sate kajang..nak2 yg daging kerasss nk mam*** huhu

jambu seedless tu my fav..

~zuraiwan~ said...

neezareef~aaa x cedap kan...kekeke..

hehehe nk jmbu ke..meh amik jer...ambik gmbr yew

shi3la said...

wehh haku panggil jambu tuhhh jambu bidor..bessss sedap sgt nak nak makan ngan kuah rojak mak bee..perghhhhh terangkatt bebbb...

niza said...

nak feel mkn satay kajang turun kajang la weiii...baru happening....kan watie kan...hikhik...
dulu masa tmpt sate kajang ni ala2 kayu2 papan samuri x glemer lg...yg glemer ape ntah nama pakcik tuh...haku lupa...bila dorg wat tmpt baru ni...barulah samuri naik...

~zuraiwan~ said...

shi3la~aaa aku pggil jambu je lah...asal jmbu..kekeke..mmg uitt...perghhh terangkat buntut...haha

~zuraiwan~ said...

niza~laki aku taupau gk...nak bw blk kt bini ksygan dia tu ha...smpi x rase kajang jdnye...kekeke...InsyaAllah akan ku trn Kajang satu hari nanti...

alyyani said...

satay kajang, sedap makan kat kajang. da sampai penang, rasa lain sikit kot. hehehe... dtg kajang bole roger, dkt je dgn tmpt kami...

~zuraiwan~ said...

alyyani~aa ya la dh nama Kajang kan..kekeke.
Ok...nnti rojer2 ek...

DuRiAn rUnTuH said...

sedapnye sate kajang..da la besar2!!~~nyum3!!~~hihik..

Cik Zahora said...

satay... nyam2.. sedp2.

~zuraiwan~ said...

Cik Zahora~hehehe...nyam2..