♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Monday, June 29, 2009

Halaman Asmara...

Sekarang entry dah ke Perak ....petang sabtu tu kami bertolak dari rumah kakak aku balik ke kampung halaman aku. Tapi bukan umah kampung daaa....parent aku duk Taman...jadi cm tak kampung dah...tp yang penting namanya Kampung....bukan bandar lagi ye....

Seawal subuh aku bangun hari Ahad tu.....bantu mak sediakan brg2 untuk berniaga di Pasar Pekan Selama. Mak bangun lagi awal tau...kul 5am cm tu, mak seorang yang tabah....kuat semangat walaupun aku tahu mak letih (aku nk mgalir air mata err...huhuhu) kalu la dapat aku membantu mak tiap2 hari....huhuhu......Owhhh aku sungguh terharu.

Tak mau citer sedih2 er........actually tak banyak aktiviti kat Kampung, sebab terhad sangat masa....lepak2 kat umah je. Tapi aktiviti aku pada pagi ahad tu adalah mengambil gambar Halaman Asmara parent aku....bukan apa gambar rumah tu abah yang suruh amik tau... Semua ni gambar2 keindahan alam ye..

Hasil tanaman abah aku..

Langit nan indah.....burung layang2 berterbangan...(hanya hati yg terang nmpk apa yg aku nmpak)

Bunga kertas di Halaman Cinta...

Pokok "Ong" nih...hehe

Ni lagi best...ada lak tiba2 Belalang ni bertenggek kt pagar umah...abah aku juga yang bagitau, kalu tidak miss lah nk snap picca belalang yang besar iteww..
Ni pokok apa aku x sure err....tp cm ada duri semalu je tu...bunga dier kut..

p/s: kalu ada camera DLSR nih sure lagi cantik kan...aku sukerr..

14 comments:

Gieyana said...

nnt dpt ler tue dslr tue...mn tau jga awal2 pg ada kt sebelah ker...kekeke...
lawa pak belalang tue..:D

~zuraiwan~ said...

Gieyana~Insyallah harap2 jd kenyataan tp yg pasti bangun2 sblh kepala laki daa.....wakakaka...

Azure said...

adeh..kuingatkan kau mmg pakai dslr...cantekla zura gambar2 tu

sbb ko pandai amek angle. tu nampak lawa.

~zuraiwan~ said...

Azure~kekekeke...cm pakai dslr nuh...aku bknnye expert sgt angle2 nih...tp suker tgk alam semulajadi nih...

[-suziey-] said...

ler aku ingt dslr..kira terror gk la ko..sbb hasilnya pn tntek gk..ala korompak je gie pnye..ekekek;D

~zuraiwan~ said...

suziey~ hahahaha...dslr la tu gk...cuma x advance lg...kakaka...nk rompak Gie punya...blm aku rompak dier dh tahu err...sbb ko p citer kt cini..

MaMa aYiN_FaSHa said...

uittttt..dah berjangkit dah ni ngan Gie...harus gi cari Dslr ni...cargasssssss..

naurah makwa said...

rajin abah akak bercucuk tanam

~zuraiwan~ said...

MaMa aYiN_FaSHa~uittt aku mmg sukerr amik gmbr2 cm nih..tp sbb camera x brp canggih kan....try2 aje la...cantik jugakkk...kakaka

~zuraiwan~ said...

naurah~aaa ye la dia x buat apa skrg....isi masa lapang la tu.

zue_annie said...

wah dah makin ok ya hehehhe..belalang kunyit ka ni?yg org kata leh makan tu ek eeee geli aku.

ha'aaa kalu x salah tu pokok semalu n bunga nya

~zuraiwan~ said...

zue~ok la skit2......belalang je aku tau, ntah leh mkn kut...tp mmg besor...
aaa pokok semalu la tu..

CINTAMANISZ Lite said...

Zura; amboi sekali masuk 3 entry baru daa..teruk akak nak kejar, baca, ngeh2.

Best laa abah Zura. Akak suka abah yg cenggitu, spoting. Alhamdulillah, ayah akak pun cenggitu jua..

~zuraiwan~ said...

Cintamanis~x lah akak...x de sekali masuk ye n3 nih..akak tu le masuk umah kite lmbt...kekeke

Kekekeke....dia mmg spoting...