♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, June 24, 2009

BANJIR wooo...BANJIR woo...

Cepat2 masuk ENTRY nih...gigih aku....kejadian BANJIR yang melanda di kawasan opis aku nih. Tak pernah2 banjir...hari ni ujan begitu lebat dalam pukul 1 lebih cam tu, dalam kul 2 lebih air sudah naik woo.... Memang lebat betui....sekali my bos bagitau banjir kat depan Egate tu ada kereta BMW stuck....apa lagi serbuuuuuuuuuuuuuu beramai2 tengok.....sian keta BMW tu tak de sapa yang tolong pon....

Akhirnya kejadian nih aku tak tau cam mana, BMW tu selamat ke idak....sebab duk tunggu2 la kut2 polis ka...mai tolong...tak de pon. Last sekali masuk opis lah sambung kerja...


BMW stuck...



Jalan jadi sesak ha...

~p/s; gambar tu aku amik dari my opismate...
aku tak de masa nk amik...sbb duk pk cm mn nk tolong..hehe

28 comments:

N A N I E said...

OMG! bebetul banjir..accidently..habis kene overhaul..cost a lot of money..nampak cam Melayu yer? Poor the driver..

Previously masa keje ngan Maybank Greenlane I used to drive along this road gak..Phew..

Ms.Lilies said...

errkkk....sian..tapi sesekali kete org kaya tersangkut apa salahnya ye ekekeke.....lariksssss

naurah makwa said...

banjir kak..ciannya bmw tuh..tak pasal2 overhaul lak t..bagi kat naura pun takper

MaMa aYiN_FaSHa said...

Lorrr..camner kawasan Egate tu leh lak banjir..mmg hujan lebat gila la klu camtu...
aku kat sini..panas wehhhhhh...

Gieyana said...

ni mesti kes air masuk enjin nie...sian kt dier..:d

ikiqzana said...

sian betol gan org kete BMW tu...

~zuraiwan~ said...

Nanie~ aa cian kan..BMW tu...aaa Malay...

~zuraiwan~ said...

Ms Lilies~hahahaha...lawak ko...larikkk jauh err..

~zuraiwan~ said...

naurah~ aaa cian bmw tu...kekeke naurah nk ek..

~zuraiwan~ said...

Mama AYin_Fasha~ tu err x penah banjir gite..ujan lebat sekali ...mybe parit tu sumbat la tu..

zue_annie said...

hahahha..hang nak tlng kete stuck tu ke yg dok pikir sgt tu?

~zuraiwan~ said...

Gieyana~ aaa air masuk enjin la tu...dia ingat x tiggi air tu..dia nk masuk ke jalan egata la tu..sekali kena da...

~zuraiwan~ said...

ikiqzana~aaa kalu kite duk dlm tu sure err takut..

~zuraiwan~ said...

zue~hahahaha...tu err duk pk gak...sian depa x de sapa tlg...aku duk jauh nun di atas...x dapet nk tolon...

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.sianny bmw tu
.kite x dpt tlg
.jauhh dok kt muar :P

~zuraiwan~ said...

cik intanurulfateha~ye x dpt nk tlg ek...doakan semoga diaorg slmt ye...

DuRiAn rUnTuH said...

kesian nyer..haiyoh..

leadleedeea said...

lead duk perati kat lam kete tuh upe2 nyer ader orang..heheh sian diorang laaa...hope diorang selamat laa yek..

[-suziey-] said...

ceh sama je n3 ngn niza..tau arr opis mate..makanya ko share je komen aku ngn niza..ekekk:D

~zuraiwan~ said...

Durian Runtuh~aaa ciankan..

~zuraiwan~ said...

leadleedeea~aaa ada org lead....dia ingt air tu cetek jerkkk..rupernya dlm .

~zuraiwan~ said...

suziey~sama la weiii dh satu opis...kakaka....

miDguRL said...

cian kt dorg...

tp klu org kn..kuar n main air..smbil brenang kuak itik =P

mmg r xde sape nk tlg..memasing dok ngintai jerk..apelah akak nie hikshiks

~zuraiwan~ said...

midgurl~hahaha....cian kan kt diaorg....amboi nk renang kuak itik lg..bleh ke..kekeke..
kekekeke...sj la kut2 ada yg prihatin nk tolong..keke

~Firsya~ said...

uiishhh,banjir kat penang ek?dasyat nye...cian kat bmw tue...

~zuraiwan~ said...

Firsya~aaa banjir tu sbb parit sumbat la tu...aaa bmw tu je yg sgkut...cian

Mamamanja said...

cam ada laut jerk kat tepi tuh.. katner tuh?

~zuraiwan~ said...

Mamamanja~aaa mmg tepi laut tu...Highway Jelutong tu kak...jalan nk gi ke Bridge Pulau Pinang.