♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, June 26, 2009

Bangkok Mali!!!

Owhhh nak pi Bangkok nih....Kami gi Bangkok semalam, jauh tu... so kuar umah pun sure la kena awal kan. Lepas aku balik keja kelmarin, mr Hero aku sudah suruh cepat2 siap nak kuar makan sedap hari ni katanya. Mula2 tu pk nak makan ketam my feveret....tp jadi bertukar arah lak.

Semalam makan sedap gak la aku....mentang2 lah hubby nak belanja ye la diorang government kan sudah dapat gaji. So dier yang suggest nk makan sedap2 kite ikutkan aje orang nak belanja kan...kan..kan...

Sebelum gi makan tu....kami singgah kat cini...untuk menunaikan kewajipan seperti biasa sebagai hamba Allah.

Masjid Bayan Baru

Belum ready lah....huhu...

Tersenggih2 ...kakaka..x sabar nak sampai Bangkok nihh...
*
*
*
*
*

Ni lah kawan2 Bangkok iteww...hahaha...jangan mare err...

Kami order Siakap Tiga Rase...

Kerabu Pelam

Sure la Tomyam...dh nama restoran pun Bangkok Tomyam..

Apa yang ditenung2 iteww...

Aku lak yang menung....mengah...kekeke...

Terima kasih sayang kerna memahami ku dan membahagiakan diri ini, walaupun diri ini seorang yang sensitif pada mu.........ewahhhh2 beromantika lak.

Lepas makan kat cini, kami gi Pasar Malam Bayan Baru lak....beli ayam percik, tapi aku tak snap picca la plak masa gi kat Pasar Malam tu..biar pi lah...then kami singgah umah si Kecik sebab umah dier dekat pasar malam tu jer....hubby n aku windu sama kamu!!!...kekeke.

~Siapakah si Kecik iteww...nantikan...

14 comments:

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.cis! ingatkan btul2 bangkok! :P
.tp nmpak sedapnyeeeeeeee tomyam tu!

~zuraiwan~ said...

cik intanurulfateha~ wakakakaka...bangkok la tu...aa cedap..

zue_annie said...

uish dah setahun la x mkn ctu sejak balik mai sini hehehe..last p last year...

sedap gak ctu....smntara p mkn ctu hang buka posa ngan apa?

LoVEaQshA said...

Ala ingtkan btl akak g bangkok..
Tp cam pelik gak xkn leh g camtu jer kn,mula pk msti cam ada muslihat...
Last2 terkena gak..
Wow best tue mkn,rindu nk publish psl mknan kt dlm blog tp sb ada misi so xdala gmbr mknan..
Cedapnyer kerabu mangga tue!!!~

~zuraiwan~ said...

zue_annie~hg penah gi nuh...aku selama duk cini 1st time p tu...
~smtara tu aku buka minum air dulu...kekeke..

~zuraiwan~ said...

LoveaQsha~tkena lagik ek...sowii....saje buat lawak di hari jumaat..
x per tetapkan pedirian ok...moga2 misi dik zura nk diet bhasil..

CuTeMiUt78 said...

oh.. g situ ke.. ingat kan betul2 g bangkok.. heh.heh..heh..

~zuraiwan~ said...

cutemiut~kekeke...bayangkan cm p Bangkok lah..hehe

naurah makwa said...

romantik gitu..berdua-duan dgn suami tercinta..

~zuraiwan~ said...

naurah~kekeke...sekali2 beromantika. akak tgk naurah pun romantik tau..

CINTAMANISZ Lite said...

Zura; akak suka tgk pasangan suami isteri yg bahagia ni. Semoga korang dua terus berbahagia. Amin.

~zuraiwan~ said...

CINTAMANISZ~terima kasih akak...moga2 km bebahagia selamanya...akak pun sama ek..

Cik Zahora said...

haha.. mmg lpr la tgk pg akak ne.. hehe.. cntik la akk pki jket jeans tu..
huhu..
aper pun.. ceria2 salu.. +)

~zuraiwan~ said...

Cik Zahora~kekeke...keja n3 mkn je ek...x per2 sbr ek. nnti akak citer lg psl mkn..kakaka...
~cantik jaket la bkn akak yg cantik..kakaka
tq dear...u too ceria2 sll..