♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, May 26, 2011

Ye…Alhamdulillah Daku Pregnant!

Assalamualaikum w.b.t.....
Sebelum tu aku mohon maaf jika berahsia perkara ni dgn korang, tak berniat nak berahsia cuma dlm keadaan tkezut sm kut...hikss....Yg tahu berita ini semestinya kaum kelaurga dan juga bbrp kwn2 ku yg rapat. Sebenarnya ku excited nak sharing gud news ni ngan korang, tapi biarlah ia melepasi tahap2 risiko yg berkemungkinan kan. Sekarang ku dah rasa bersedia utk bercerita di sini...dan aku gembira utk share ngan kwn2 . Ekceli riso jugak akan menyentuh hati kwn2 yg kurang bernasib baik mcm aku dulu.....aku hrp ceta ini tidak akan menyakiti hati sapa2 ye....
Ye...teka teki kwn2 yg telah meneka bahwa aku pregnant adalah benar....dan ia adalah kenyataan yg pada mulanya aku pun tak sangka...syukur yg amat pada Allah S.W.T kerna memberi anugerah yg amat indah ini....5 tahun lebey ku dan hb menunggu saat2 ini, dan sekarang Allah telah menunaikan impian kami. Berkat kesabaran, sentiasa berdoa dan jua doa dr kaum keluarga dan juga kawan2....terima kasih sgt2 pada semua yg sudi mendoakan kebahgiaan kami..hanya Allah yg dpt membalasnya.
Jom layan dulu gmbr2 scan perkembangan Zura@Iwan Junior yg telah berada di dalam rahim daku....
P1130399
Pertama kali scan di Klinik Syifa, Penang....masa ni baru 7weeks.
P1130610
Our little baby about 13weeks...scan di Chang & Koh Maternity
P1130689
Latest 19weeks
P1130678
Gmbr t'baru aku masa 19 weeks.....sekarang aku dah 19 weeks 5days, Alhamdulillah syukur pada Allah kerna masih lagi memberi peluang baby ini bertahan dlm rahim aku, dan semoga daku dan baby selamat sehingga melahirkan...Ameen.
Dan yg paling happy adalah Mr Hubby yg tak lama lagi akan menjadi Daddy......dia menjaga aku seperti permaisuri dan bertambah2 syg la kan.....hikss..
Cerita selanjutnya pada mula2 aku dan en hubby mengetahui ku pregnant akan diupdate kemudian ye.....dan akan diupload serba sedikit gmbr2 aku yg semasa ye...hihihi...

90 comments:

puan nina said...

alhamdulillah..tahniah ye =)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam..Tahniah yer!!take care..

mama tisya said...

alhamdulillah..tahniah...take care...aku lak rs mcm nk nangis

key-one said...

alahmdulillah...congrates sis...jage baby baek2 yerr...smoga baby sihat dan akak slmat deliver nanti...amek mknan berkhasiat eaa...=)

Cik Wanie Ghani said...

alhamdullilah,
tahniah dari wanie...

jaga diri & kesihatan dgn sebaik mungkin yer:)

el said...

alhamdulilah syukur pd Tuhan dimurahkan rezeki hang berdua...
tahniahhhhhhhh..sgt2 hepi kamoo peknen...x sabo nk tgk kamoo gemuk wakakakak take care ok

Sidratul Muntaha said...

alhamdulillah..
patutlah dok tingat2 ko sejak 2 -3 menjak nih...
syukur alhamdulillah zura.
jaga diri baik - baik..
jaga betul2..
bykkan berdoa dan semoga ko kuat untuk bwk budak nih.
insyaa Allah..

mummy_ayu said...

alhamdulillah..syukur..
tahniah dear!! take a really good care of ur self....and semoga semuanya selamat...
mesti excited sgt kan.. :-)

Ummi Eisya&Amani said...

Ya Allah,syukur..Alhamdulillah..moga baby yang lahir tu akan membahagiakan lagi kehidupan zura ngan hsnd..take care..jgn wat keje berat2..byk2kan berdoa ye..

azura samsuddin said...

Alhamdulillah, tahniah n jg diri baik2 k ...

Sue* mamaID said...

tahniah...mmg dah agak dah...tgk mula zura lain je...temok sikit...
jaga diri baik2...semoga semua selamat...amin...

Noli said...

alhmdulillah..tahniah tahniah..tumpang gembira di sini..jg diri bebaik yer...;)

Rizziela said...

Zuraaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Tahniah.....terkejut Ziela...dah dekat 5 bulan baru nak share ek? pandai betul simpan rahsia

semoga semuanya akan selamat ....syoknyer

intanurulfateha said...

congratss kak zuraaaaaaa!
im so hepi with u! :) <3
jage diri elok3 tauuu!
love u!

MRS. K said...

tahniah..

atty's said...

alhamdulillah..syukur kepadanya ..
kty pun happy dengar berita zura bakal menjadi ibu..
zura jaga kesihatan ye.jgn lasak2 tau..

Ena said...

Alhamdulillah..

rezeki hanya DIA yg tahu.. kami tompang happy sama.. moga dipermudahkan segalanya.. amin.

Gieyana said...

BC ENTRY NIE PON RS TOUCHING....huwaaa!Tmbah lak ms tau ritu..rsnya daku yg paling excited kot tmbah2 hb psl dia ckp nk uols ada anak dulu br decide for the second one..nk ckp panjang krg hg emo dan aku emo lak!

neway..congrats again kerana sabar dan tabah menghadapi ujian Allah..ku rs hg cukup tabah kalau nk dbandingkan dgn aku..

kata2 nie kt blog hang mmg sangt2 indah kan!

"Jika kita telah berusaha tetapi masih tiada hasil, maka kita wajib percaya pada qada’ dan qadar Allah. Cahaya mata adalah hak Allah, jika Dia belum mahu mengurniakannya, maka redalah, jangan terlalu gusar kerana tidak semestinya tanpa anak kita gagal dalam hidup,”

Fadzillah Kamarudin said...

alhamdulillah & tahniah...

InaAchik said...

kelu tak terkata...

TAHNIAH beb...
TAHNIAH... TAHNIAH... & TAHNIAH...
tumpang bahagia dgn perkhabaran gumbira ini... :)

syanasaid said...

Ya Allah
sebak aku
tahniah ek
akhirnye impian ko ngan iwan termakbul
jaga diri ok

ttibe teringat kenangan ko dukung iman kt ikea
:-)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

tahniah zura...tercapai juga doa menjadi seorang ibu...tumpang gumbira k

[-suziey-] said...

alhamdulillah..dh smpai masanya Allah bagi rezeki itu..tahniah babe..slmt menikmati saat2 indah menjadi ibu :) take care..

nureen said...

tahniahhhhhhhh....
sory lmbat wish.. baru tau ni...
tompang gumbira.. senyum smpi telinga dh.. nak laga perut la bleh ;p

Fara_Adura said...

Tahniah babe
Aku juge sangat2 terharu ngan berita ni. Meremang bulu roma okeh baca coretan ko neh. Rase nak nangis juge, aku paham situasi ko. Lama menanti. Alhmadulillah akhirnya berkat kesabaran
Tahniah tahniah tahniah! Moga selamat melahirkan bb yang sihat comei etc.
Pstt seyes babe aku lak rase tacing. =_=

syufaa said...

tahniahhh! =)

ppb_ppkp said...

zura..heheheh...akhirnya aku berjaya jugak zip mulut aku..kahhhhh..... aku,rizal n nuhlan doakan buat hang sekeluarga..amin....sayang ko

ieda said...

SALAM KENAL..
tahniah...moga selamat semuanya.
g check up kat dr chang ke?dulu dia boss akak.nice boss..nanti kalau pi sana lg sampaikan salam akak kat staf dia 'kak embun'...bidan yg sgt peramah kat situ.

Nana said...

yallah..sebak nye aku baca..
nak menangis..
alhamdulillah beb..
akhirnya kan..
aku pernah kata
insyallah ada rezeki korang juga
satu hari nanti
utk merasa
jadi seorang ibu & ayah...
aku hepi sangat...
sangat2 hepi utk kau...
jaga diri baik2 yea.....

Zue AnnaLeeya said...

salam kenal zura...
tmpang hepi... tahniah yer...
berkat kesabaran 5 thn...
akhirnya berpeluang menjadi ayah dan ibu...
jg diri baik2....

MrS. F!zA said...

kzura tahniah! alhamdulillah jika rezeki itu telah ditakdirkan utk kita, kita pasti akan terima jua..bezanya rezeki seseorang itu cepat atau lambat..

*syukur kan..tahniah tau.. jga diri dan baby kamu kak..im hepi 4 u dear..

yunz_02 said...

OMG!!!! zuraaaaa... trillion congrats.. alhamdulillah!!! aku mcm terasa2 jek ko kurang update blog sebab mabuk kot???? tgk2 rupanya preggy beb!!!! giler happy nih!! :D congrats congratss!!!

eB ezrin said...

tahniah yer... aminnnnnn

atanayuiman @ Jue said...

tahniah2... semoga babt and ibu sentiasa sihat.. patutla nengok muka uy nampak tembam.. hehe..

ieda said...

salam kenal..tahniah ye,jg diri baik2 :)

Pepel BoNda AmaNi said...

akak...tahniah...tumpang hapie sangat2 tuk akak...akhirnya....ALLAH tue MAHA ADIL kan.....penantian akak akhirnya telah di makbulkan...i'm hapie 4 u...take care taw....hugssss..muahhhh2

fazilzura said...

WAAAAAAAAAAAAAAAAAA menitis air mato ku bile baco entry ko ni , tu yg terus haku sms ko tu .. huhuhu teruja sgt2.. ko jaga kesihatan key , lepas ni doa2 kan tuk aku plak .. huhu windu oo bau baby..

* mcm2 dugaan yg ko tempuh b4 ni kan , akhir nye ia memberi 1 hikmah yg x terungkap dgn kata2

LizHairi said...

congrat's and take care :-D
tumpang hepi jugaks!!

Mrs Fingers said...

alhamdulillah!! tahniah kzura!!

mrs chenta said...

chenta zetty here!! congrats!!!! meh kita share sama2 pengalaman yang paling best ni!

♥ Che NamNam ♥ said...

Alhamdulillah syukur...!!

Tahniah dear..!!pls take care ur baby,jaga diri,jaga kesihatan,jangan pikir bukan-bukan,jangan buat kejer berat-berat dan doa banyak-banyak okehhh...!!

me tumpang hepy for both of you..!!Tahniahhh...!!!

ibuayahdamia said...

alhamdulillah..tahniah yer zura...selamat menjaga diri dan baby dlam perut..

zura@iwan said...

@puan nina

syukur pada Dia...thks...

zura@iwan said...

@♥♥azatiesayang ♥♥

wasalam....thks

zura@iwan said...

@mama tisya

maceh dear...amin......mudah2an...

zura@iwan said...

@Cik Wanie Ghani

alhamdulillah dik....thks gk..

insyaAllah....

zura@iwan said...

@el

mmg..bsyukur pada Dia...Allah mberi peluang pd aku dn hb...hehe...

thks......aku hepy gk.....nnti aku update dr sms ke sms ye..hehe

zura@iwan said...

@Sidratul Muntaha

ye ke? ko tingat aku ke....thks ye...hehe...

i will dear...doa utk aku....insyaAllah..

zura@iwan said...

@mummy_ayu

thks dear............amin...
aha excited gk..hehe

zura@iwan said...

@azura samsuddin

maceh ye.....

zura@iwan said...

@Sue* mamaID

ye ke? rasanya mula2 dulu x lalu mkn sket...skrg ok dh..hehe...

thks ye..

zura@iwan said...

@Noli

maceh zielaaaaaaaa......aha nk masuk 5bln..hehe...

amin....

zura@iwan said...

@intanurulfateha

thks dear......
i'm also hepy.....huhu..lov u 2...

zura@iwan said...

@MRS. K

thks ...

zura@iwan said...

@Ena

yup betui tu...Dia Maha Mengetahui...jika ditetapkan utk kita...syukur sgt2...amin...

zura@iwan said...

@Gieyana

kan ku ckp..kalu ku buat entry sure rasa touching tu blm ceta selanjutnya...huhu....thks sbb hg sudi mjadi pdgr setia aku...hehe....x per lps ni turn hgpa plak..hehe...munir excited sm gk tu...hehe

thks again...dh byk hg wish ni...huhu....aku sbr kerna hb, family n kwn2 lah mberi kekuatan....huhu

yup....kata2 tu jua mberi semngt beb.....apa2 pon kita kena redha...

zura@iwan said...

@Fadzillah Kamarudin

thks...

zura@iwan said...

@InaAchik

mula2 ku tahu pon ku dh kelu..hehe..

maceh...maceh...maceh beb...
lps ni turn ko plak...tggu

zura@iwan said...

@syanasaid

huhu..ku pon sebak beb...
maceh ye.....
ye...akhirnya...Allah makbulkan....syukur sgt2....

aha..berkat ku dukung iman tu gk..hehe

zura@iwan said...

@♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥

maceh anje.....hapy sgt...hehe

zura@iwan said...

@[-suziey-]

yup betui tu..dh tiba masanya....semua telah ditentukan oleh Dia....
maceh gk beb....akan ku nikmati saat2 indah tu..

zura@iwan said...

@nureen

maceh....
x per lgpon br je announce ni....
hehe.....ala ritu nureen dtg amik kek tu..x laga2 perut? x taw lg kan..hikss

zura@iwan said...

@Fara_Adura

thks bebe...
touchin sgt2.....ku pon x sgka...lama tggu..dn skrg ini masanya...ku tharu...alhamdulillah sgt2...

amin......mudah2an thks kerna mdoakan aku....

pstt: huhu....jgn nanges...

zura@iwan said...

@syufaa

maceh...

zura@iwan said...

@ppb_ppkp

thks yer kerna sggup zip mulut hg...hehe....
amin......maceh skali lg...syg ko gk..

zura@iwan said...

@ieda

slm kenai...
maceh ye...
aha...gi scan kt chang.....aha..nice person kn dia....ye ke? hehehe...insyaallah...

zura@iwan said...

@Nana

aku coret ni pon dh bgenang airmata..huhu..
aha..akhirnya...rezki aku n hb dh smpi....syukur..
yup...aku pcaya itu...satu hari ada rezki km...kalu dh ditentukan oleh Dia...
aku pon hepy.....thks beb.....

zura@iwan said...

@Zue AnnaLeeya

slm kenai gk...
maceh ye...
aha....ksbran itu penting....
akhirnya diberi peluang jua.....

zura@iwan said...

@MrS. F!zA

maceh dear.....yup betui tu..bila dh smpi rezki itu utk kita...kena terima kan....

thks sekali lg...

zura@iwan said...

@yunz_02

maceh yer........alhamdulillah......aha mabuk malas...hahaha....

happy gak ni...hehe

zura@iwan said...

@eB ezrin

thks dear...

zura@iwan said...

@atanayuiman @ Jue

maceh.....amin...hehe...

zura@iwan said...

@ieda

slm kenai kembali....

maceh ye...

zura@iwan said...

@Pepel BoNda AmaNi

maceh laling.....
yup akhirnya dear.....Allah Maha Adil.....syukur sgt2....
hugssss u gak..

zura@iwan said...

@fazilzura

huhuhu...jgn nanges beb...ku dh nanges td..hehehe...maceh...ok ku doakan ko gk ye...hehe...

yup....dugaan itu adalah satu ujian dr Dia....redha..

zura@iwan said...

@LizHairi

thks dear....
hehe..

zura@iwan said...

@Mrs Fingers

alhamdulillah....thks ye..

zura@iwan said...

@mrs chenta

hi zetty.....thks gk...n congrats gk utk zetty....nnti free kak update lg ye..

zura@iwan said...

@♥ Che NamNam ♥

Alhamdulillah...

thks dear.....insyaAllah mudah2an aku slmt semuanya....amin....

me happy gak...

zura@iwan said...

@ibuayahdamia

maceh ayu.....insyaAllah semoga slmt semuanya...

ibu_Arifa said...

kak zura...nak huge!
tahniahh kakkkk!!!
take care yer..

zura@iwan said...

@ibu_Arifa

yeeee.....nk hugsss jgk......huwaaa...

maceh dear......sedis2x...hehe

u 2 tk care...

aku nama nora said...

tahniah zura@iwan..korang mmg tabah la, akak 2 tahun kosong pun dah gabra semacam hehehe..syok kan tgu zura@iwan junior????

zura@iwan said...

@aku nama nora

terima kasih Nora.....
alhamdulillah Nora Allah tlh mberi kekuatan pd Zura@Iwan utk menempuhi ujian itu.....
aha Nora...teruja jugak....hehe

Anonymous said...

Iwan~Alhamdulilah..sy ingin mengucapkan terima kasih kpd suma kwn2 zura yg tk putus2 mendoakan kebaikan kpd Zura@iwan..moga2 allah sj dpt membalasnya..tahniah kpd isteri tersayang kerna mengidam ikan puyu ja..nasib bek..ke..ke.

zura@iwan said...

@Anonymous

Abg~ alhamdulillah doa kwn2 kan...syukur sgt2....hahaha...perli nmpk....thks dan tahniah pd Syg gak sbb dpt menerima karenah isteri abg yg hamil ini...muahhhhh....

Robinvdfh said...

alhamdulillah..tahniah yer zura...selamat menjaga diri dan baby dlam perut..

Zura@Iwan said...

Robin~

terima kasih..alhamdulillah skrg bb dh kuar ke dunia..dh sthn pun dia...syukur..

QasehnyaRania said...

bergenang ayaq mata n3 ni tau.. ;D

ekceli, terpandang kata2 kat side bar.amat tersentuh dgn kata2 itu.

seperti ada sesuatu
terus mencari dan mencari..akhirnya jumpa disini..
rupanya zura juga lama menanti

yan jua said...

Qaseh~

thks yer....

ada hikmah sebalik kejadian kan...