♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, December 17, 2010

Makan Tomyam Sampai Ke Thailand...hehehe

Nak cari tomyam punya pasal kami meredah sempadan lagi tu, gigih namanya..hahaha...kejadian masa aku cuti seminggu lebey ritu, setelah settle segala kat umah mertua tu, kami bawa adik2 hubby ngan anak saudara makan kat luar...bagi menghilangkan rasa sedih dalam hati...

Kitaorg teringin makan Tomyam Thai, so dengan selambanya terjah Betong, Thailand..baru betui2 rasa feeling tu kan...ahakss. Naseb baik dekat je nak masuk Betong,.....nak gi selalu pun bleh tu..hahaha...sbr je aku. Bawa tour guide sama tu....sahabat hubby yang keja kt border.

Air dalam botol tu...air pegaga mmg femes kat cini...sedappp..aku mmg suka minum air pegaga...
masing2 lapar la kan......
Daging msk merah.....licin teruss....
Lepas makan tu kitaorg beli brg sket...then ronda2 cuci2 mata sekitar Betong tu...lepas tu ...Tata....balik rumah..........


** Malam semalam jadi jugak kitaorg masuk Pesta ngan sahabat2 jauh...jauh la kononnya tu...hiksss, kul 12 baru smpi rumah...kesian en suamiku penat dia dah le kerja awal pagi...km nek Euro Wheel jerk...nnti ku update ye bila free...hehehe..

** Lepas tu rasa cm nak buat Giveaway le...sbb semlm belek2 purse terjumpa satu voucher ni, terlupa nak guna, tp kena buat cepat2 la sbb expired date ujung bln 12 ni....sempat kut....tp duk pk2 nak buat GA apa ni ha.....kalu dpt idea ku akan gtau s'cepat mgkin....hehehe. Kalu ada rezki kwn2 dpt la voucher tu...idak aku la sdiri yg ngap....hahaha..



24 comments:

el said...

lm x mkn tomyam sedapnye

Ena said...

wow!

bestnyerrr...

Dee said...

tomyamnya mana? dulu penah mkn tomyam kat rantau panjang..made by org siam..pergh..mmg sedap..

zura@iwan said...

el~

aku pn lama x mkn..tu yg terjah tu..hehe

zura@iwan said...

Ena~

hehehe..mmg best...ahakss..

zura@iwan said...

Dee~

tomyam x smpi lg masa ni...bila dh smpi tomyam trs ngap x ingt nk amik gmbr daaa..kahhhhh....

SyaNa said...

demmmm
lapar wey aku tgh food ko
sedap ek air pegaga??

zura@iwan said...

Syana~

hahaha...ala kt tmpt ko ku tgk byk food2 yg sdp beb...lg jeles ai tgk..hehe..

aku mmg suka minum air pegaga tu...

atty's said...

kty nengok daging masak merah tu pun mmg nampak shedapnya lah..huhuhuhhu.

'NuReeN' said...

mmg sedap tomyam made in thai.. lama x g sana jenguk sedara mara..

eh semlm nureen pon g pesta tau.. x serempak lak noo..

jemput ambik peace k

http://nureenasir.blogspot.com/2010/12/peace-contest-by-ezan-idma.html

zura@iwan said...

atty~

aahhh dap...kerabu pelam dia pn sedap...

zura@iwan said...

Nureen~

ada saudara kt sn ek? FIL kita pon ada adik badik kt sn...hehe

owhhh ye ke? x jumpa la noh..ramai sgtt org..hehe..

ada peace ke? nnti km amik...

wantie said...

Dekat noh dengan umah MIL hang betong tu. aku ni dok plan ja nak pi tak jadi jadi lagi.

wahida said...

x pernah masuk thai...teringin nak sampai sana walau sempadan sekali pun...huhuhu...

Yan said...

Salam kenal,


sure murah agaknya ye.. Nanti kalau ke Perlis, boleh lah terus ke sana..

zura@iwan said...

wantie~

ermmm dkt gk le...tp kalu org x besa mybe rasa jauh sket kut..hehe..

zura@iwan said...

wahida~

oo ye ke? x per nnti bila2 g le...hehe. ajak cik abe..

zura@iwan said...

Yan~

slm kenal gk...thks masuk sini..

x le murah sgt Yan...besa je....
kita masuk kt kedah...

POSH76 said...

tomyam thai mmg terbaek

zura@iwan said...

POSH~

yup tbaik...hehe...

[-suziey-] said...

woooo jauhnya ko mkn tomyam..hehe..tu baru btl asli pnya tomyam thai...cantik wei design umah betong tu..mcm minangkabau [plak..

zura@iwan said...

suziey~

hahaha..br feel dia mali beb...hahaha....

aaahh mcm minangkabau sket...

PinQib said...

akak ni pandai ar
sy yang x penah minum ayaq pegaga pun jd terlior
Baby ROBOCOP | Kontest LAGI | Gaduh MANJA! |

zura@iwan said...

PinQib~

hehehe..ye ke tlioq? siannya..hehe