♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Monday, December 20, 2010

K.I.T.A Ke PESTA..

Citer kami ke PESTA Pulau Pinang ngan sahabat2 en Suami pada hari khamis yang lps baru dpt nak update hari ni…tak b’kesempatan gituww..hehe..
Ekceli En Suamiku dpt calling dr sahabatnya pada ptg khamis tu, diaorg nak dtg Penang and ajak kitaorg join sama BerPESTA…hahaha. Besa la kita2 yang duk Penang ni, jarang nak gi Pesta ni, lgpun s’tiap tahun sama je kan…tp siapa2 yang nak release tensen bleh la gi part men game tu….seronok tang tu la kan….meriah2…hehe..
SO let’s enjoyyyyy….Kami rasa cam tourist plak masuk dalam tu bergambar sana sini…hahahaha…
Sebelum tu tuan tanah nak kasi SMILE sket kt korang sblm layan gmbr2 yg byk kt bawah ni…..senggeh musti nmpk gg okey….ngeeee…
P1120043
P1120042
Sham n Dhean maceh banjer …hikss…
P1120045
En Suami sdg rojer sahabat sorang lagi…..diaorg sdg otw...
P1120046
Satu bag RM10….mari2 masuk beli….hehe….
P1120050
En Suamiku suda menyambar motor ini……tak percaya???
P1120048
Ni ha…..ada gaya???kekekeke..
P1120052Kartunis Terkenal pun ada…..
P1120058
Seperti besa…..kraftangan dr Indonesia pun ada ye….
P1120059
P1120060
Ayie n Didd sefamily br smpi…kita mkn dulu….lapor plak…tapi yg bara tu, order air nak sampai punya la lama…huhu…
P1120063
Apa daa photog ni….backside pun nak snap..hehehe..apa ramai2 kerumun ni…..
P1120064
Ada ularrrr rupernya……..sapa nak masuk tengok gadis bersama ular bleh la….brp hengget tiket ntah lupa daa aku….
P1120065
P1120070
Masih jauh lg p'jalanan...Jom …..ramai org kan…..
P1120074
Sudahh smpi game are ye kawan2………masuk2 ni kita jumpa Haunted Castle dulu yer…..jadi tumpuan sbb dgr sora2 yg menyeramkan jerk……aku tak masuk ler…huhu..
P1120072
Bukan hantu ni……Alien je ni…hahaha…
P1120080
Buai pusing…..ni dah aim nak nek la kan…..hikss..
P1120083 Fuyooooo laju giler….mau terpelanting segala kalu pakai selipar tu….hehehe..
P1120084
P1120085
Sambil menunggu giliran nak nek Euro Wheel….….
P1120087
Gayat tak? ku rasa ada la gayat sket2….pusing brp kali pun ku tak kira…sebuk sembang..hehe…
P1120099
Aiman tak takut pun ye…hehe..
P1120096
Diaorg di sebelah kitaorg…
Lepas selesai nek Euro Wheel tu….kitaorg ronda2 lagi…..shbt2 bawa anak2 nek menan budak2 la kan…..aku n hb layan perasaan b’dua jugak ler….b’jln bpegang tgn gituww..hehe.
Dah hampir jam 11.30mlm, anak2 & mak bapak budak pun dah penat……so kitaorg gerak balik…letih + seronok….hiksss..
Aku ada la smbr 2-3brg….kt kedai pakistan tu ada satu barang En Suamiku b’kenan so tawar punya la tawar dpt murah giler…hahaha. Time nak blk kan…..dpt murah la kut…hikss

~ Tak semestinya nak masuk PESTA ni kita nak men game je kan….ronda2 cuci mata smbil sopping brg2 murah..hehe…mcm2 adooo….tp yg tak bestnya sbb masuk kena bayor…tu yang tak best tu…..

50 comments:

Cik Ila said...

pesta penang smpai bile eh?? :)

zura@iwan said...

Cik Ila~

pesta png smpi 31/12 ni...

Rizziela said...

bila last date utk Pesta ni ek?

[-suziey-] said...

oooo pesta sungai nibong..ingtkan sua rasa kt queensbay..hehe..aku suka kalu g pesta beli brg2 yg 1 beg rm10..heehe..best..untung:p

Ogy said...

seronoknyaaa.....tak pernah lg pi pesta penang ni......

wantie said...

Nek gak hang mende menan euro tu yer. Aku, malas la nak nek. Kalau pergi ramai ramai memang leh meroyan nek la.

Kalau aku pi ngan SIL mesti aku nek punya.hehehehe..

yunz_02 said...

mak ai.. geli geleman tgk ular..

teringin nk pegi pesta penang. tgu la nnt 1 day.. msti smpi sana hehe.. :D

Connie said...

bestnyer... dah lama tak pi pesta2 cm ni.. uhuhu...

SyaNa said...

dulu da smp kt pesta ni
tapi xde paking sedey ooo

tapi kan time aku belajar2 dulu, aku penah gi ngan kakak aku dia belajar USM
aku naik stage ok time slam buat show
hahaha

zura@iwan said...

Ziela~

last date 31/12/10 x slh km..hehe

zura@iwan said...

suziey~

sua rasa QB x g la aku...ni member2 yg ajak depa jarang2 mai png kan....aaahh 1bag rm10 mmg untung la kan..tp aku x smbr pon,mmber2 smbr le..hehe..

zura@iwan said...

Ogy~

mai la png....hehe..

zura@iwan said...

wantie~

sj nek euro tu...nek ni x per lg..x mau la aku nek yg giler2 punya laju tu..bleh luruh jantung wooo..hahaha...ni euro ni relax jerk..hikss...

zura@iwan said...

yunz~

geli ular ek? hehe..

dtg la png satu ari nnti..tp kalu nk g pesta kena mai ujung thn le..

zura@iwan said...

Connie~

hehe..kita pon susah nk g tmpt2 cm ni...Pesta png ni skali sthn jek...so sekali sekala kan..hehe..bleh la lyn..

zura@iwan said...

Syana~

mmg weyyy..kalu mai lmbt x de parking la jwbnya...jenuh beb....

fuyooo dasat ko..nek stage ngan Slam...wahhhh2...ada gmbr x?

'NuReeN' said...

byk jgk terjah.. kami ari tue main 2 mainan jekk.. hehee..

Naimah SiDiK said...

hahaha u rite beb.. x kan nak p slalu kan. ac2ally haku pun x pnh sampai lg taw pesta penang nie.. ingat nak p gak bwk anak tp haku plak ngan boyot2 ni laki x maw bwk... huhuh cian kan.. dia sanggup bwk kami lepak pantai Q-bay or pdg kota g...

zura@iwan said...

Nureen~

ye ke? bw bdk2 best la menan tu....hehe..

zura@iwan said...

Naimah~

tu arr...aku pn laki aku ni jenis mls nk masuk tmpt cm ni..tp mmber ajak join...dia segan la nk menolak kan..shbt baik..hehe...
ko tu duk boyot...sure la laki hg x mau bw...penat nnti..lenkali le..

Liz said...

seronok liz nampak pesta2 zura....ada ular jugak..zura tak pegangkah? cantik ya pulau pinang..liz suka tengok gambar zura

wahida said...

siyes geli tgk ular...even nak sentuh gambar ular kat pc, atau kat majalah sekali pun, mmg teramat geli, ni kan pulak tgk live...ya ampun!!!

Ena said...

syoknyer la... jalan sesaje.. :D

NM02 said...

hi.. salam singgah dan salam kenal. saya singgah tinggal jejak ni. kalu sudi, jom follow saya plak ye..

jgn luper tau (^_^)

zura@iwan said...

Liz~

kwn2 ajak...masuk la gk, ada org banjer plak tu..hikss..nak pegang tp kena duit la kak...huhu..ye ke suka tgk? hikss

zura@iwan said...

wahida~

kita x geli...pegang bleh gk...tp kalu yg bisa tu x bran gk le..hehe

zura@iwan said...

Ena~

jln ramey2...hehe

zura@iwan said...

NM02~

hai..slm kembali..maceh siggh cini...ok nnti kita siggh blk blog u...

PinQib said...

wah best nyer cuti3 gini
ritu pink ajaq appa, dia x mo.. wuwuw T-T
| Pointer exam 3.99? Yay! | Baby ROBOCOP |

zura@iwan said...

PinQib~

ni gi time keja pink..hikss...hehe...
pujuk la appa u..

fazilzura said...

wah besh nye, tingat time korg jd tour guide kitoeg , mmg terasa cm pelancong beb ..

* aci je ko nak wat entry psl gift dari haku tu

Ummi Eisya said...

bestnye..dah lama tak g pesta macam ni..

zura@iwan said...

fazilzura~

tu la psl...aku pon cm tourist beb masa masuk pesta tu..amik gmbr sn sini...hb aku yg tukang snap..hahaha...

* ok ek? nnti aku publish..hehe

zura@iwan said...

Ummi~

tu arr..kita sbb dkt ni..hikss

Naimah SiDiK said...

btoi la beb.. la nie nak jalan manapun kna pilih tmpt.. plak2 kalau tmpt ramai org n sesak2... sure dia pun x maw p...

*∽ IZAN ∽* said...

wohhh...meriahhhnyerrrrr pesta nihh! pernah gak gi pesta kat penang masa gi umah adik. tapi tak hingat pesta aperr.. huhu

zura@iwan said...

Naimah~

ye la...g tmpt ramai2 nnti pgsan plak dlm keadaan pregnan gitu..kalu aku pon x tau kut..hikss

zura@iwan said...

Izan~

pest ni kut..kt sg nibong..tiap2 thn buat kt cini le...

ieda said...

seronoknya dikk dpt layan gi pesta mcm nie .. banyak leh tgk kan .. ermm meriah , kalau gi malam x panas sgt kan :)

kalau hubby akak nak ajak tmpt mcm nie .. dia selalu ngelak cakap x der paedah .. sedih jer .. kdg2 tuu akak bawak anak2 gi ngan adik huhuhu

susah kalau dpt somi yg cerewet nie .. kalau nak ajak jugak kena pujuk rayu ajak gi .. haaa baru lah dia nak huhuuh

zura@iwan said...

Kak Ieda~

sonok tu x le sonok sgt kak...bleh la, ramai org stgh org rimas ramai2 cm ni kan..tmbh2 bw anak2...lari ke sn..ke sini..letih ..hehe..

hb sy pon x brp sgt nk masuk tmpt cm ni...tp member2 ajak...nk usha2 brg2 murah bleh le..hikss...

x per kak....yg penting hb akak syg akak..hehe..

UmmiRosma said...

bestnye..cantik baju Zura...

Gieyana said...

aku best tgk tang lukih katun2 tue. jer...tang menan mmg x best! dn lagi satu x best tang ghamai owg...dan letih bjalan..adeiii!!

zura@iwan said...

UmmiRosma~

hehe...cantik bj? eh besa je tu kak..hehe

zura@iwan said...

Gie~

aahhh tang tu x ramai org pon..hehe...menan tu aku pon x brp nk best...ramai org tu sudah semestinya...hahaha...mmg penat jln...hehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

dah lama xp pesta penang..hujung minggu nie nak balik kampung..cuti seminggu leh la p heheheh...

zura@iwan said...

Purple~

ok la tu..cuti pjg....mai la png..

ALoNa Cintamaniszlite said...

Tingin nak gi pesta..tp tak sanggup betul ler nak cari parking..aduii..
Dh ler tapak pesta pun tu tepi2 jalan aje..
Tercari2 parking..kena hon ngan keta belakang, adeii

aiDieNa said...

Wahh.. sonoknya pegi pesta.. dah lamer arr tak pi pesta camnie.. :(

zura@iwan said...

Kak Alona~

mmg kak..kalu lmbt parking x de la kak...susah pesta tu...parking la mahei gk..huhu..

zura@iwan said...

aiDeina~

ye le....kita pn lama x gi..

thks siggh blog kita..