♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Monday, December 13, 2010

I'M Back....

Assalamualaikum w.b.t..

Back to normal...hikss..kerja..kerja..kerja...sedih tu mmg masih ada, kita yang hidup perlu teruskan kehidupan di alam nyata ini. Hari2 yang mendatang dilalui tanpa arwah ibu mertua di sisi.., mmg terasa sangat2 rumah mertua sunyi tanpa arwah, sbb arwah seorang yang sangat periang. Semoga ku dan family sabar menghadapi ujian ini...setiap kita mempunyai ujian masing2..

Balik dari kampung aku sempat bawa balik kain batik arwah buat kenangan...mana tau nanti hubby or aku rindu..huhu..rindu sudah semestinya hadiahkan Al-Fatihah atau Yassin pada arwah, itulah yang terbaik.

Pada 11hb Disember baru ni adalah hari ulangtahun kelahiran ayah mertua ku...hari ulangtahun pertama ayah tanpa isteri tercinta di sisinya....sebak plak rasa. Semoga ayah panjang umor dan dimurahkan rezki...


~ Kelmarin sempat jua gi kenduri kahwin sepupu aku aka anak PakTam aku di Alor Pongsu.
~ Nanti ku free ku update ceta2 yang tergendala ye.....
~ Maceh pada yang sudi menjenguk blog aku ni walaupun aku tak de kat sini...muahhhhhhhhhh

29 comments:

Sidratul Muntaha said...

hmmm
aku mas kenal laki aku mgm mak dia baru 4 bulan takde
jdi tipa kali blik kg,mmg nmpk jelas arwah bpk mertua kau rindukan dia
tak sampai 5 thun lepas tu,bpk mertua aku menyusul plak.
rasa lain sgt bile takde mak mertua.
nak - nak klu yg baik dan memahami.
alfatihah..

Amy Syaquena said...

As'salam..

kalau rindu sedekahkan al fatihah..

al fatihah

Zur@ZaRi said...

al fatihah=(
miss my late father!

el said...

yes hidup perlu diteruskan
yg pergi tetap pergi

ALoNa Cintamaniszlite said...

salam takziah, zura..
maaf laa..akak terlambat tau sbb dh lama tak on fesbuk..sebok.
kalo ada online pun..anak akak tgh main farmville..ermm

semoga dicucuri rahmat ke atas roh ibu mertua zura..amin..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

sabo banyak2 k zura, Allah lebey menyayanginya, semoga tabah menghadapi hidup yang akan mendatang

wantie said...

tu yang betu.. tak kiralah kita kat mana pun. sedekah kan alfatihah dah memadai untuk mereka di sana...

[-suziey-] said...

hope skang ko dh semakin ok..jgn terlalu meratapi ok..sedekahkan al fatihah dan bacakan Quran utk arwah..

Rinna said...

Selamat kembali Zura. Ceria2 selalu yer..

Selamat Ulangtahun utk ayah mertua Zura.. Moga sihat hendaknya..dan pjg umur.

UmmiRosma said...

AlFatihah...

Diharap Zura and hubby akan tabah yea..*hugs*

'NuReeN' said...

slamat bertugas yerr...

moga semua kembali seperti biasa.. bila teringatkan arwah sedekahkanlah Al-fatihah...

zura@iwan said...

Sidratul~

oic...skrg dua2 mertua ko x de la ek..mmg sedih n terasa kan...huhu

zura@iwan said...

Amy~

betui tu...itu lebey baik...

zura@iwan said...

Zurazari~

alfatihah utk arwah ayah awak..

zura@iwan said...

el~

ye...wpun berat utk dilalui kan..

zura@iwan said...

Kak Alona~

maceh kak...
x per zura pun x on9 fb & blog lama kak....x sempt nk gtau semua...gtau rozi & wantie je...

amin....mudah2an kak..

zura@iwan said...

Anje~

maceh anje...insyaAllah...kita yg hidup ini, byk2 lah beramal kan..

zura@iwan said...

wantie~

betui tu...itulah caranya utk mbntu arwah..

zura@iwan said...

suziey~

alhamdulillah skrg ok dh sket....yg pegi tk kn kembali...mmg susah utk melupakan...tmbh2 hb aku...hrp2 dia bsemangat kembali...

zura@iwan said...

Kak Rinna~

slmt kmbali kak...hehe...akan ceriakan diri ini...hehe

maceh kak....semoga pjg umor ayah mertua sy..

zura@iwan said...

UmmiROsma~

amin.....
thks kak..

zura@iwan said...

Nureen~

thks nureen....
back to normal...hehe

Gieyana said...

Singgah sini jap mlm2 nie..dh start keja erk..keja leklok yer..jgn sedey2...Insyaallah Arwah tenang disana dgn doa2 dan bacaaan Ayat2 suci dari anak2..:D

zura@iwan said...

Gie~

aah dh start keja.....kena trskan keja yg tegendala ni...huhu....
mudah2an..ku sentiasa bdoa utk Arwah....

fazilzura said...

salam beb , aku baru tau ni . last week aku 1 hari x lepak kt tmpt aku , aku kt IT lab ...
ni baru ku tau story mory ..

Takziah ye..doa kan moge roh nye di cucuri rahmat ..
jgn sedey2 yek ... now penderitaan dia dh tamat ... semoga dia di temptkan dia kalanagan org2 yg beriman ..aminnnnnnnnnnnnnnnnn

Amy Syaquena said...

As'salam..

amy singgah sini melawat tuan rumah..

Amy Syaquena said...

As'salam..

amy singgah sini melawat tuan rumah..

zura@iwan said...

Amy~

Salam....

maceh amy sll mai blog kita..sowi tak sempt nk terjah umah amy blk..nnti free betui2 kita g ye...

zura@iwan said...

fazilzura~

oo ye ke..x per2...alhamdulillah slmt semuanya....

tu le....pderitaan sakit selama sbln 2hari berakhir....Allah sygkan arwah...