♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, February 1, 2013

Senyum...

Assalamualaikum dan Salam Hari Jumaat...:)
Alhamdulillah masih bernafas di muka bumi ini...mulakan hari anda dengan Bismillah dan Senyuman..

Senyumlah walau hatimu duka..ubatilah dengan suka dan gembira dengan mengingatiNya..agar dirimu tidak lagi derita...Terima dengan Redha, semoga ada hikmahnya...~Ameen..

 Bila hati diuji.. mengharap iman menemani , mengharap jiwa tidak pergi.. harus tabah tempuh hidup ini yang penuh ranjau berduri.. meneruskan langkah perjuangan ini...teruskan tenang dalam senyuman.~ Senyum ^^ 

Wahai diri , usah goyah andai banyak fitnah yang dilemparkan ke arahmu , usah khuatir saat ada yang bersangka buruk dengan mu kerana hakikatnya hanya Allah yang lebih mengetahui setiap apa yang engkau niatkan dan lakukan. :') ~Just smile and say --> Allah knows me better than you, senyum..., Alhamdulillah kembali ditenangkan ^^ ~


(picture sekadar hiasan...macam di negara Arab je..hihi)

Jangan pernah terdetik menyesal mengenali seseorang, kerana orang itu pasti pernah mengajar kita menjadi lebih matang walaupun sedikit...~In sha Allah semoga tidak begitu...
 
Tiada kebetulan dalam hidup ini, semuanya telah tertulis, semuanya aturanNya..Hanya satu yg dapat mengubahnya..iaitu DOA..~ Sesungguhnya doa dapat mengubah takdir.. :')

#sekadar berkongsi....SMILE...


#opsss... ada yang tertunggu-tunggu entry trip kitaorang ke? 
macam malas nak update...huhu, slow-slow saya ambil mood yer....:)

Terima kasih singgah sini...Cayang korang..:)

Love+Peace
Zura@Iwan

12 comments:

Nad MamaZN said...

Saya suka apa yg akak share ni
Tq.kak!

wantie said...

betul tu. Allah no us better then other. and Allah also know better then us.

Gieyana said...

dk senyum sok o dh..kah kah...

Tp rini x larat sgt ler plak!

Ni minah arab sesat kah. :P

mamalieyna said...

Ayat penuh makna..suka..suka.. boleh ingt mengingati sesama kita :-)

Cunlah pic tu.. :-)

ALoNa CintamaniszLite said...

zura ni..saje jer wat akak tertunggu2 tau..

Zura@Iwan said...

Nad~

thks Nad...:)

Zura@Iwan said...

Wantie~

yes rite...:)

Zura@Iwan said...

Gie~

senyum sokmo okeh..hehe..

knp? sok cuti..x per rest...

hahaha..minah arab sesat..

Zura@Iwan said...

Mamalieya~

hehehe...alhamdulillah..

thks

Zura@Iwan said...

k.Alona~

sorry kak..

buat kak tggu2...nnti sy up entry k..

Sidratul Muntaha said...

nice words..
bersang baik dengan Allah tu mesti dan harus!!

Zura@Iwan said...

Ayu~

inshaAllah..:)