♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, February 8, 2013

Krabi,Phuket&Hadyai2013 : Perjalanan ke Phuket pula...

Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera

Sambungan dari entry NIE, tak habis lagi story percutian kitaorang ...5hari 4malam kan...tak sempat habiskan, saya sambung story lepas cuti chinese new year yer...hihihihi..

Lepas jelajah Pulau-Pulau di Krabi, kitaorang bertolak ke Phuket pula, dalam perjalanan singgah menyinggah dulu, shopping t-shirt dan dinner sebelum check in hotel di Patong Beach, Phuket

 jemput masuk...

 boss kedai sedang memberi penerangan, sangat besemangat bercakap dalam bahasa malaysia molek sungguh .....hehe...

 menurut agen dari thai tu, kedai ni kedai paling murah la boleh dapat harga....ada 79bht, ada 129bht..sebab dari pengilang terus..

 ok la..kualiti kain pun soft..sejuk... :)

 macam-macam design ada...

 saya rembat gak la 2-3helai untuk Irfan dan adik...hehe..

 es-krim...hehehe...

 The Center Cheapest, Widest Variety of T-shirt and souvenirs..

 Selesai dah membeli....jom balik...

 dinner di sini.....Charifa Restaurant di tengah Pekan Phuket, dah sampai Phuket..

 daging masak rendang + petai...perghhhhh pedas wehhhhh...sampai bergenang airmata aku makan....hahaha

 kita tak stay di pekan phuket...kitaorang akan bermalam di Patong Beach..

 sawadikap...hikss

 Wahhhh...perjalanan nak ke Patong Beach sangat la menggerunkan....naik bukit turun bukit yang curam beb...huhu...

 see...turun bukit....huhu...

 sampai dah hotel kitaorang 9.30malam....lega...dari pagi tadi mandi sekali jerk....huhu...

walaweiii...best pula tengok suasana gini...kakakaka...(jangan otak biru okeh!), time to rest!...

okeh...sambungan tour de Phuket pula nanti, kitaorang stay di Phuket 2 hari...:)

#entry...soon...

Thanks for reading here...sharing is caring!
Love+Peace
ZII


21 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bestnya jalan2

el said...

daging masak petai tu peghh x nah msk dgg with petai..cam best jek sedap x ?

Chekgu Azrine said...

terliur tengok daging petai tu..nampak menyelerakan..

atuk said...

Assalamualaikum Zura

129bht..berapa RM

*∽ IZAN ∽* said...

wallaaa.. best best bestt!!! teringin nak makan makanan thai kat Thaii uhuhuhu

Gieyana said...

cfm penat noh trip nih...

Daging tue nmpak marveles...

Zura@Iwan said...

Hanum~

jln2 mmg best...penat blkg kira..hikss

Zura@Iwan said...

el~

sedap2 beb..tp amat la pedas...aku tk leh mkn sgt..huhu...

Zura@Iwan said...

Chekgu~

mula2 nmpk menyelerakan..tp saya mkn smpi nangis..hahaha

Zura@Iwan said...

Atuk~

wslm atuk..

129baht = rm 12.90

Zura@Iwan said...

Izan~

cm tu izan kena gi Thai arr..mkn kt sn...masuk border tu pun dh ok kut..kat Hadyai..

Zura@Iwan said...

Gie~

aha penat gk la kan...tp jln2 mmg best...

marveles...pedas...huhu

Myra Jay said...

Best best... :)

Gerun tengok turun bukit tu..

Zura@Iwan said...

MJ~

best noh...

mmg gerun...

wantie said...

murah betul ke zura?

gimil biz dia bagus betul.

Zura@Iwan said...

wantie~

murah la kut weh..aku tk de masa nk sevey2 dh..

tour guide kata murah sini..ok je la..hehe

Sidratul Muntaha said...

tokay kedai tu confident sungguh buat speech
ahahaha

Zura@Iwan said...

Ayu~

mmg berkonfident...

laju pula tu cakap..tp paham..hehe

Anonymous said...

Sis, tmpg tnya..dr krabi ke phuket naiu apa ya? Kos bpe? Tqvm

Anonymous said...

Pls reply

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

Anony~

kitaorg naik bas, sbb trip ni adalah group package..semua dh include ye.