♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, February 15, 2013

CNY Holiday : Sekitar Kenangan Kenduri Kahwin di Selama,Perak

Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...

Saya hold dulu entry trip ke Thailand tu...kasi rest dulu, actually memang banyak gambar yang kita snap semuanya 400++ keping, tak kan la saya nak upload kesemua sekali kat sini kan....pilih mana yang sesuai jek..nak tengok semua datang rumah..kekekeke..., mungkin ada yang boring asyik update story trip tu aje kan..hikss. Terima kasih la pada yang sudi singgah blog yang tak seberapa ni..minta maaf la jika saya tak sempat nak singgah blog kalian, inshaAllah jika ada keizinan masa saya blogwalking yer. 

Cuti tahun baru cina, ada yang balik kampung ada yang cuti-cuti malaysia..ada yang duduk rumah saja...macam-macam lah...yang penting bersama keluarga yang tercinta kan. 

9hb Februari 2013 saya dan family comey saya ni pulang ke kampung saya di Selama, Perak ,yang membuatkan semangat berkobar-kobar nak cepat sampai sebab majority sanak saudara dah ada di kampung..selalunya family ramai-ramai berkumpul pastila ada event apa-apa kan...kali nie Sepupu saya anak ketiga anak Pak Long saya melangsungkan perkahwinannya.

 mama dan baba makan kejap...Irfan duduk dengan maknyang yer....

 apa yang sibuk duk gossip tue....en suami buat muka malas layan je ..kahhhh!

 haihhh...masing-masing lepak santai nie...hehehe, biasa la jam 3pm cm tu...orang dah tak ramai datang...so tinggal sanak saudara je la..

 Pasangan pengantin yang sama cantik sama padan....Tahniah Dura sepupu saya dan Syukri...semoga kekal hingga ke akhir hayat..Ameen..

 Apa la yang dia duk jelir tu...hehe..

 ni saya tak leh tahan gelakk.....dua orang anak saudara ni rasmi melompat-lompat katil pengantin..adeiiii....memang gitu noh, part katil depa suka...kakakaka..

 kek hasil tangan Mak tersayang saya.....cantikk...

 potong jangan tak potong..hehe

 Selamat ulangtahun kelahiran TokWan yang ke 79tahun, hari tu TokWan pun diraikan....semoga dipanjangkan usia dan sentiasa diberi kesihatan yang baik TokWan..

 Kek birthday TokWan disambut bersama dengan ahli keluarga yang hari lahir pada bulan Februari termasuk la SAYA<...hikss, ramai juga ahli keluarga yang lahir pada bulan Februari..hehe

Mak Long mak kepada pengantin perempuan...tahniah Mak Long dapat sorang lagi menantu laki yer.....

# next kenduri kahwin di Alor Pongsu...soon!...

Thanks for reading here ^_^

Love+Peace
ZII

14 comments:

fazilzura said...

zura... ku tingin plak nk rs air tgn mak mu uhuhuh

Ratu Hatiku said...

Cantik pengantin.. Semoga kekal ke akhir hayat.. Amin

atuk said...

Assalamualaikum Zura

selamat pengantin baru
moga kekal hingga ke Syurga

selamat hari jadi tok wan
moga sihat selalu

Zura@Iwan said...

fazilzura~

cm tu ko kena dtg Perak la beb..

Zura@Iwan said...

Ratu~

terima kasih....

Zura@Iwan said...

Wslm Atuk~

ameen...terima kasih..

Rinna said...

Sama cantik sama padan kedua pengantin.. Moga kekal bahagia hingga akhir hayat..

Zura@Iwan said...

k.rinna~

ameen..
macih k.rinna..

ALoNa CintamaniszLite said...

kek yg cantek dan semestinya sedap..
seronok ye sambut besday ramai2...

Zura@Iwan said...

k.Alona~

alhamdulillah la kak ..mak ada kemahiran..tp mak still belajar lg..

el said...

irfan jelir kt pengantin ke hahaha

Zura@Iwan said...

el~

dia tk puas ati kt mk saudara dia la tu..haha

Sidratul Muntaha said...

makna kednuri mgm best
aih..
lama plak tak gi kenduri..
bebudak tu gigih la kerjakan katil pengantin
ahahhaa
jgn ade yg jtuh katil mlm pengantin sudah..

Zura@Iwan said...

Ayu~

tu arr..mkn knuri kalau time cuaca best mmg layan arr..

tp kalau time cuaca pns terik..ngan anak kaco..kdg2 potong stim gk..hehe