♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, February 15, 2013

Krabi,Phuket&Hadyai2013 : Kinnaree Elephant Trekking dan Sunset di Promthep Cape

Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...

Selepas Pornthip dan Gems Gallery....

Next destinasi Tour De Phuket adalah....Phuket Shooting Range, dalam nie ada macam-macam jenis adventure aktiviti salah satunya Shooting , Mini Litar, Paintball dan Elephant Trekking ...

tapi kitaorang pergi tengok gajah je....




 ke arah sana yer...hehe

 dah sampai...beratuq orang nak naik gajah....tapi weols just ambil gambar...mahal kat sini..800baht sorang beb, huhu....hubby kata kat ChiangMai murah lagi dari Phuket...tak per la, tak teringin sangat nak naik...jadi la dapat gak sampai sini....tengok gajah..hehe...


 Panas uols...berpayung ha...hehe

 amboi cute, baby elephant ni sedang menari mengikut rentak muzik..hehehe.....kalau ada Irfan sure dia seronok tengok elephant..

 santai en hubby saya....

 kenapa lihat di sana kanda....

 adinda ada di sini....

 kita tetap bersama cinta selamanya dengan izin Allah SWT...ameen..

 saya dari dalam bas ambil gambar hero nie..hehe..

 next destinasi Promthep Cape yang terletak di selatan pulau Phuket....nak pergi ke sana akan melalui Rawai Beach, di sini kita dapat melihat pemandangan matahari terbenam...suka!

 lagi gambar kenangan reramai....hehe



ramai penduduk2 di situ yang lepak santai di sini ...sebab memang cantik view dia...

Kan macam minah Arab..hahaha..

 muka confius seketika...kakaka...

 alamak..tak jadi...matahari tak masuk dalam bentuk "love" tu..hehe

 pokok-pokok tu yang unik macam kat negara Arab..hehe..

 SubnaAllah sangat cantik Indahnya..

 OK..jadi la tue....hahaha

Berdua di sini.....hehehe...

 gambar kenangan bersama kak-kak serombongan yang baik-baik sangat...

lepas ni kita ronda malam di Phuket pula yer.....entry soon k...

Happy reading uols...thanks drop by here!


Sesiapa yang teringin nak baca story trip yang sebelum ni sila la klik label KrabiPhuketHadyai2013 tu yer...:)


Love+Peace
ZII

12 comments:

el said...

alahh hang nek gajah kat umah dah lahhh kahkahkahkahhhhhhhhhhhhh

cantek pic hat sunset tu
pic kau keliru tu..ermmm aaa ermmmmmm no komen kahkahkahkahhh

wantie said...

kalau aku pi pun aku tak nek gajah ni. Dulu masa gajah mai pesta aku nak naik la. tapi bau dia. busuk pulak.

hidung aku kot jenis tak boleh terima bau gajah. hahahaha....

*∽ IZAN ∽* said...

uikss.. memang cantek2 permandangan kat area niii

fazilzura said...

tgk gajoh lg yew..

beb , awat aku tgk iwan cm susut then ko tembam ni ... emm myb efect kamera kut... sila buang kamera tu

::NureeN:: said...

byk jugak gambaq hampa nooo...
aku x dan nk komen2 bagai.. polo baca n komen kat cini ja...
yg pasti mmg best la aku tgk, rasa mcm nk p ja bebila :)

Zura@Iwan said...

el~

kurang asam tul hg...hahahaha..

tu la...tk puas aku tgk sunset tu..hehehe.

pic keliru tk bleh blah..

Zura@Iwan said...

wantie~

kalau murah cukup budget aku naik gk kut..haha...

Zura@Iwan said...

Izan~

cantik kan..suka tgk...

Zura@Iwan said...

fazilzura~

ni pestime tgk gajah kt thailand..hehe..

cesss...bangga iwan hg kata dia susut..hahaha...tak leh buang camera tu weh..camera beli mahal..haha..aku rasa silap mata ko kut..kekeke..

Zura@Iwan said...

Nureen~

mmg byk beb gmbo..dh 5hari 4mlm..bygkan la byk tempat pergi..tk snap rugi..ni pun gmbr yg terpilih je aku up..hasil snap semua 400++ weh..haha..

tak per la..phm2..aku update entry ni pun utk simpanan dlm blog ni..hehe..

Sidratul Muntaha said...

scenerio nya mcm doket arab da..
padang pasirun
tumpuk2 taik unta..
tpi ade gajah la!!

Zura@Iwan said...

Ayu~

hahaha...sbb aku pun pakai mcm arab kut..