♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, February 7, 2013

Krabi,Phuket&Hadyai2013 :Perjalanan Ke Koh Panyee Island (Perkampungan Terapung)

Assalamualaikum wbt...
Salam Sejahtera

Alhamdulillah selesai sudah perjalanan pada hari pertama dan selamat sampai di Krabi, dapat tidur dengan selesa dan merehatkan badan di Green House Hotel, Krabi...refer details entry di link INI dan INI yer..

[entry mengandungi banyak gambar ...:)]

masam yer muka....letih lagi ke nie? hahaha..breakfast bersama Kak Su 

25hb Januari 2013, pengembaraan atau penjelajahan di teruskan ... jam 8am waktu Malaysia yer kitaorang dah check out dan breakfast di cafe hotel, jangan ikut waktu Thailand..nanti terlewat satu jam korang..hahaha, sebab pihak penganjur setting time dengan kitaorang ikut waktu Malaysia.

 Kenyang breakfast saya...hehe

 gambar kenangan di hotel walaupun stay one night je...kitaorang akan bertolak ke Koh Panyee Island iaitu perkampungan terapung yang penduduk di situ beragama Islam, pergi ke pulau kena menaiki bot yer..so kita akan pergi menaiki bas ke Jety

9.30 perjalanan bermula...haihhh..dah tidur...huhu..

 ni la Police Station..hikss

 sampai dah di jety lebih kurang jam 11.15am ...semua kena pakai life jaket okeh....

 Panas mentari....:)

 before naik bot...kita posing beramai-ramai pakai life jaket nieh...hehe..

 kitaorang di belakang sekali...bagi chance yang lain-lain..haha

 jom naik bot...baca doa dulu...


 posing bedua...wajib...huhu....

 perjalanan ke Koh Panyee mengambil masa 30minit....ni bukan speed boat yang macam kitaorang naik kat Langkawi dulu...boat ni speed biasa je....(gelap la pula rasanya gambar nie.....huhu)

 snap by Tab..kenangan with Kak Su...


 SubnaAllah..perjalanan yang melalui pulau-pulau yang cantik....:)

 We are here....hahahaha...

 perkampungan terapung Koh Panyee...

 Welcome to Koh Panyee...

 Restoran Andaman Seafood, kitaorang akan lunch di sini sampai pun memang ngam-ngam time lunch, hikss..sebenarnya perkampungan ini..di hadapannya terdapat deretan restoran, di belakang baru perkampungan penduduk di situ...


 tak dan nak ready la...huhu...

 LOVE forever..

 kita lunch dulu jam dah menunjukkan 12.30pm...memang agen dah ready by call untuk prepare lunch di sini....bestnya...

 walaupun pagi tadi dah kenyang breakfast, tapi tengok lauk pauk disediakan jadi lapar...hehe..

 tomyam gong....marvelous!

ikan siakap..perghhh!

Selesai makan...kitaorang diberi kebebasan untuk ronda-ronda di sekitar perkampungan Koh Panyee, begitu juga boleh membeli belah barang-barang kraftangan penduduk di sini, dan kaum lelaki boleh menunaikan solat jumaat.

#Ronda-ronda sekitar Koh Panyee....next entry...:)

Thanks for reading here...sharing is caring:)

Love+Peace
ZII

30 comments:

Ina Khairina said...

x sabaq nak baca lagi...lagi...dan lagi,hehe

Rinna said...

Wahh meriahnyaa dengan makanan thai yg sedap2 :)

Nad MamaZN said...

Best la kg ni!

wantie said...

jengkek jengkek kaki hang nak buat love sign tu. hehehehe... tu la hubby tinggi sangat.

aku nak la tom yam gong tu.

Nana said...

huihhh tlioq tom yam dia sdpnye

MrS. F!zA said...

tkut tgk naik bot tu..tgk air liur mcm duk sbelah2 je haihh..dsar tkut laut kita ni..

ni ala2 hanimun jgk lah ni kan

Puan Hazel said...

zura, brp rm pakej nie? berkenan bebeno teman ai...

Nurzakiah Hanum said...

syok jalan2

*∽ IZAN ∽* said...

waaaa Seronoknya!! jarang baca entryreview org gi Thai /krabi/phuket ni.. bleh jadi reference di masa akan datang. suker suker sukerr!!!

::NureeN:: said...

pink, biru, purple... weh 3 kaler skali hg pakai...
kat tgh panaih hg bukak plak

el said...

we are here xleh bla..sempat ko type ye hahahahaha

fazilzura said...

eeeeee jelosss... xnak tgk arr entry mu ni.. daku nak pi ... nak ikuttttt

atuk said...

Assalamualaikum Zura

bila la agaknya saya nak sampai
nak masuk dalam senarai ni....

Zura@Iwan said...

Ina~

sabaq2..hehe

Zura@Iwan said...

K.rinna~

mmg kt sini dgn mknan thai aje ..tomyam2..hehe

Zura@Iwan said...

Nad~

aha best nad...

Zura@Iwan said...

wantie~

biasa la hb kn tiggi..my taste gitu..ahaksss..

Zura@Iwan said...

Nana~

alamak..mak buyung tliur la plak..huhu

Zura@Iwan said...

Fiza~

kalau speed boat lg seriau..hehe...

ya la kut..ala2 hanimun la..haha

Zura@Iwan said...

Puan Hazel~

rm800 sorang kak...

Zura@Iwan said...

Anum~

ya mmg syokk

Zura@Iwan said...

Izan~

ye ke? saya pun pestime pegi...

Zura@Iwan said...

Nureen~

hahaha...aku kan colorful

aha buka weh cardigan tu..panaih..hehe

Zura@Iwan said...

el~

hahaha..

gigih kan...tu namanya semangat..hehe

Zura@Iwan said...

fazilzura~

huhu..

jgn jeles weh..nnti aku up entry ag...

ala nnti ko pergi arr..

Zura@Iwan said...

atuk~

wslm atuk..
inshaaAllah atuk
smpi nnti satu ari jika ada rezeki kan..

Myra Jay said...

Bestnyer jenjalan negara orang... ;)

Pulau pun cantik, makanan puns sedap :D

Zura@Iwan said...

MJ~

tu la..alhamdulillah dpt gi tgk negara org kan..

cantik myra...byk ag pulau yg tk gi tu...tkde dlm program..hehe

Sidratul Muntaha said...

part amik gambo ramia2 tu dah gaya pasukan simpanan tentera lau plak.
erkk!?
ade ke?
wataniah ade la yg aku thu
ahhaha

Zura@Iwan said...

Ayu~

haha..tu la noh..skema je..haha