♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, February 6, 2013

Krabi,Phuket&Hadyai2013 : Steamboat dan Check In Hotel

Assalamualaikum wbt...
Salam Sejahtera, Hari ini tak de Wordless Wednesday...saya mood nak update story trip kitaorang....hehe..

sambungan entri Long Journey is Begin..masih di hari pertama pada 24hb Januari 2013, disebabkan kesesakan jalan dan urusan cop passport di imigresen, kitaorang dah sampai lewat di Krabi...memang tak sempat nak ronda-ronda Ao Nang pun...

 Perjalanan ke Krabi menempuh sawah padi..menurut tour guide thai ni, beras hasil padi ni digunakan sendiri bukan untuk dijual...

sampai di salah sebuah restoran steamboat halal di Krabi...kitaorang dinner dulu sebelum check in hotel, sampai sini around 10pm..memang dah lewat...letih pun ada, lapar pun ada....pilih jangan tak pilih, macam-macam ada...self service yer...ambil la banyak mana pun..dah dibayar pun..hikss..

 salad pun ada...ice cream pun ada...perghhh...memang kenyang lah...Alhamdulillah..

 Bestnya...pestime makan steamboat ala gini..hehe..

 daging di bakar.....sayur di stim...mmg sedap..sos pun sedap, manis+pedas+masam...nyummy...

 actually nak ambil gambar nampak nama restoran nie...tapi yang tolong snap ni...tak leh nak adjust...hentam saja la labu...hehe...mood masing-masing nak masuk bilik, nak rehatkan badan...:)

 Sampai hotel dah ...jam 11.30pm cm tu..adeiii...mengantuk sungguh. Mariam (tour guide from Thai) sedang menguruskan kemasukan hotel, kunci-kunci bilik.

 memang long journey lah hari pertama tu....hari pertama memang kena transit, rehat-rehat dulu sebelum perjalanan seterusnya.....pada keesokkan hari...

 we all check in Green House Hotel...


 Model kasut sebelah...kakakaka...

 Bilik air comey ada tab lagi....hehehe..tapi tak dan nak berendam, besok pagi-pagi kul 8am dah kena check out...huhu..

Wahhhh...landing time...jam 1am baru dapat tido setelah settle mandi+solat....rehat serehatnya untuk penjelajahan besok....bye...jumpa besok yer...hehehe..



#next entry...soon okeh!....Island hopping ke Pannyi Island melalui James Bond Island..

Thanks for reading here...^_~

Love+Peace
ZII



28 comments:

Nurzakiah Hanum said...

nyum2

Ratu Hatiku said...

Bestnya...

♥MAMASYAZA♥ said...

wow bestnya, tempat yg akak teringin sgt nak pegi. dah pujuk en. abah tapi tak dpt green light lagi

ALoNa CintamaniszLite said...

jengok citer orang jenjalan...
tunggu episode seterusnya....hehe

Nad MamaZN said...

Seronoknye p tgk tempat org

Kesuma Angsana said...

wah mesti seronok kat sini kan!

wantie said...

hai tengok bilik tu. memang betul betul honeymoon hang noh. Irfan tak de kan..

honeymoon sungguh ni.

Zura@Iwan said...

Anum~

yummy!

Zura@Iwan said...

Ratu~

best!

Zura@Iwan said...

Mamasyaza~

tk per kak..
pujuk rayu en hb nnti yer..

Zura@Iwan said...

k.Alona~

hikss..nnti jengok ag yer kak..

Zura@Iwan said...

Nad~

alhamdulillah Nad...
dpt merasa pergi negara org ngan yg tsyg..

Zura@Iwan said...

KA~

alhamdulillah best gak..

Zura@Iwan said...

wantie~

hg ni pk ke lain la..hehe...

tk de masa beb..

penat taw...kira hotel ni tmpt titon je..hehe

Sidratul Muntaha said...

seronoknya berjalan..

Zura@Iwan said...

Ayu~

alhamdulillah..
rezeki dpt berjalan tmpt org...

::NureeN:: said...

kira, 1st day dlm bas jek la kan... d sbbkan jem punya pasal... 2nd day, sure meriah

Zura@Iwan said...

Nureen~

aha tu arr..
1st day mmg dlm bas je la...
kdg2 yg plan tu tk jadi kan..dsbbkan oleh hal2 yg tk dpt dielakkan..

Rinna said...

Bestnya makan steambot..hotel pun cantik..laa :)

Zura@Iwan said...

k.rinna~

aha...best kak..

MrS. F!zA said...

best jgk bilik dia..hanimun mood!hehe

Zura@Iwan said...

Fiza~

hahaha..
tak dan nk hanimum..
bumm teruss..haha

Gieyana said...

confirm penat tahap dewa noh..jauh giler pjalanan..tetiba remenber kwn kt opis aq nek bangkok n then turun g sini..perghh..mmg jauh giler!

Nmpak yummy steamboat tue..ala2 kt seoul garden..:-)

Zura@Iwan said...

Gie~

penat bkn apa beb..duk atas bas tu...wpun tk drive sdiri kan..tp lenguh gak..sbb pjalanan jauh..

tp ok la depa ada stop2 gak kan..

mmg yummy steamboat tu...kenyang haihh..

Myra Jay said...

Part landing time yg best.. dengan kesejukan ekon lagi :)

Sedap tengok layan steamboat ;D

Zura@Iwan said...

MJ~

tu arr..letih2 kan..mau tido rest badan..hikss...

best steamboat tu..hehe

Sidratul Muntaha said...

mmg longgggggggggg journey
klu haku
surrender la kot?!

Zura@Iwan said...

Ayu~

aku kalau bw anak naik bus long journey gini pyh kit la..hehe