♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, February 15, 2013

CNY Holiday : Sekitar Kenduri Kahwin di Alor Pongsu

Assalamualaikum wbt..Salam Sejahtera..

Makan nasi minyak disambung pada keesokkan harinya pula...10hb Februari saya dan family besar saya konvoi pergi kenduri kahwin sepupu saya , kali ni di sebelah Abah ....anak Mak Jang saya yang kahwin...

Jom layan gambar kenangan masa di Alor Pongsu...kampung Abah saya...

 nasi kenduri kat sini masakan ala kampung...ada ulam-ulam, sambal belacan, ikan masin...selera sket makan...Alhamdulillah...

 dapat ambil gambar tempat makan beradab pun jadi la....gambar pengantin tak sempat nak ambil..busy, ada dua pasangan pengantin taw....Abang dan Adik....

 dorang ni nak fokus siapa sebenarnya...sian MakNdak gigih posing ayu kt belakang tu...hehe..

 Peace!

 bam-bam Mama makan apa tu..

 macam dah big boy anak Mama nie....air liur duk leleh lagi..huhu

 sayang kamu.. anugerah terindah dari Allah Taala.......

 sayang mereka berdua kerna Allah swt..terima kasih Ya Allah kamu pinjamkan mereka dalam hidupku....

 dan Kamu berikan suami yang sangat baik...terima kasih Ya Allah...

 Mak yang tersayang dan yang sangat memahami anak-anaknya....

 Irfan with Cula, Kakak Fatin dan Kakak Balqis...dikelilingi perempuan haihhh...jangan nakal2 sayang...hehe

Selamat Pengantin Baru buat Rasyid & Pasangan dan Ayu & Pasangan....semoga kekal hingga ke akhir hayat...Ameen...

dan 

Alfatihah buat arwah Pak Jang yang baru saja meninggalkan kita dua minggu sebelum kenduri kahwin ni berlangsung...tak sempat arwah bersama meraikan perkahwinan anak-anak arwah....:(


# Lepas kenduri, plan last minute ke rumah MakNdak saya di Trong, Taiping dan kitaorang terjah Mee Udang, Kuala Sepetang...ada orang sponspor ...rezeki2..Alhamdulillah..entry? soon yer...hehehe..

Thanks for reading here^_^

Love+Peace
ZII

10 comments:

wantie said...

aku pi aloq pongsu gak. adik badik aku ramai kat sana...

Rinna said...

Cuti panjang ramai laa yg wat majlis kawin.. :)

Zura@Iwan said...

wantie~

ye ke? ntah2 kita pun ada kait mengait ni..hehe..

Zura@Iwan said...

K.rinna~

aha kak..
time cuti sek mmg gitu kan..

Kesuma Angsana said...

meriahnyer majlis kenduri kahwin ni

Zura@Iwan said...

KA~

majlis kenduri kan mmg sllnya meriah..hehe

ALoNa CintamaniszLite said...

uiii...masa ni ler terjah mee udang tu?? mmg dasyat ler korang...dari aloq pongsu ke tronoh...singgah pekena mi udang...wiii!!!

Zura@Iwan said...

k.Alona~

aha kak..lps knuri...

tp km blk Selama dulu...mandi2..kul 6lebih br btolak g taiping..hehe..

Mar Maria said...

aloq pongsu...kg saya jak tu...sis area mane tu..??

Zura@Iwan said...

Mar~

kg abah akak..kt ngan fly over lepas sekolah menengah tk salah..