♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, February 27, 2013

Holiday@Langkawi : Underwater World ~ Pasti Kena Datang Sini..

Assalamualaikum...

Blog zura@iwan ni penuh entry dengan bercuti-cuti yer? siapa la saya kan..kadang-kadang percutian tu tak dirancang, last minute pun jadi..family love traveling kata kan...tapi non ada $$ tak jadi juga...semua tu rezeki, mungkin ada rezeki saya kan...lepas ni turn kamu, kamu dan kamu...haaa now kena stop nak bercuti-cuti sedap $$ dah kurang....hahahaha. 

Cukup-cukup sudah...melalut ka kamu ni zura, ngeeee. Actually nak story sambungan entri holiday di langkawi baru ni..klik label TripLangkawi2013 for entri yang sebelumnya...tenkui!

[entri mengandungi banyak gambar..^_^]

17.02.2013 ~ Hari Kedua

#Morning after having breakfast at hotel ~~

Baba Irfan beriya-iya nak bawa Irfan ke sini....dulu berdua sekarang bertiga, learning process untuk Irfan juga, kasi keterjuaan kat dia....memang terlebih teruja rasanya...kahhh! From hotel kami check in tu dekat je nak pergi UnderWater World ni, tapi bawa anak kena la naik kereta ...malas eden nak menapak...hehe.

Jom layan gambar posing or candid anak beranak dalam nie dulu, nanti baru saya up gambar-gambar haiwan dalam UnderWater World ni yer..:)

 mula-mula Irfan seriau kut..peluk Baba dia kuat...hahaha..

 Kami Bertigaan..minta tolong Pak Arab snapkan...(saya siap galas beg sekolah lagi.. botol susu Irfan pun interprem huhu..)

 Irfan baru nak warming up...usha-usha dulu..hehe

 besar-besar ikan...Irfan asyik sebut "kan..kan"

 kan saya cakap botol susu Irfan interprem betul..haha..

 kita suruh tengok ikan...dia pergi usha Uncle Omputih ni, sampai Uncle ni tegur dia..kekeke..

 Irfan tunjuk bird...

 jom masuk dalam aircond pula..banyak lagi anda nak lihat...

 jumpa kawan pula..chinese gegirl nie, duk main lawan chak..hahaha..

 masing-masing bawa diri kenapa pula ni...huhu

 tu dia...terlebih keterujaan tu...dia ikut ikan landing ka nieh..kakakaka..

 dapat abadi kenangan di sini bertiga...dulu kenangan di sini berdua je...terima kasih Ya Allah..

 lepas posing kat background salji tu..boleh dia sambung landing kat sini balik, haihh berkenan sungguh dia..

 En hubby berkesempatan posing kenangan with Tun Dr Mahathir...:)

 Saya pun tak ketinggalan..berposing dengan Tun Dr Siti Hasmah...lupa nak pakai rayban pula..:)

 dengan selamba je pergi ambil toy ni kat kedai souvenir tu, ingat free ke sayang...suruh letak balik, dia letak...lepas tu patah balik ambil pula dah...melayang rm3...haha..

 haiii...jalan sorang nampak..tinggal si kecil kat belakang tu..kasi freedom sama dia...hahaha

 Irfan....chak!

 en suami yang terkejar-kejar si Irfan...laju dia dari kita nieh...kahhh!

 hairan dia...ikan apa ni...hehe..

 dalam gua ada air terjun....bestnya..hikss

 paksa diri nak turun...mak risau kamu tu nanti terjun dalam kolam tu sayang...adeiii...excited dia tengok ikan dalam kolam tu..huhu

 en suami setting camera lari dah ni...tudung saya bertompok-tompok la pula..haha.

 akuarium comey...

 banyaknya ikan...kata Mama irfan pada Irfan...

 "I'am a Cool Baby Boy" 
keluar dari UnderWater World pun dia nak buat hal sendiri..nak naik tangga turun tangga....memang kamu buat Mama dan Baba "Cool" la hari tu..kahhh!

 uitttt anakku....kamu berlari nak ke mana tu.....hahahaha...lawak tul dia ni.

dah selesai melawat haiwan-haiwan di dalam laut, keindahan dan keunikan ciptaan dari Allah S.W.T, sangat seronok dan pengalaman pertama bagi kami berdua sebagai parent bawa anak bersama melawat ke sini...Irfan mungkin belum betul-betul mengerti dan memahami, tapi saya rasa bagus untuk dia mula belajar, tak salah kita mulakan dari awal kan...lagipun dia dah kenal ikan dan burung...good for him untuk merasa ingin lebih tahu..next time dia bertambah cerdik kita bawa lagi ke sini, InshaAllah...

Adult Fee (with MyKad) ~ RM 28
Children 3-12years (with MyKad) ~ RM 18
#kalau warganegeri Langkawi boleh dapat diskaun yer...:)

Kalau nak tahu lebih lanjut mengenai UnderWater World, Langkawi boleh klik di link nie yer..

#picture posing haiwan dalam Underwater World nanti saya update, gambar banyak sangat la konon...hehe.

Terima kasih singgah sini yer...Happy reading!

Love Uols
@ZII

21 comments:

Nurzakiah Hanum said...

enjoy

wantie said...

banyak gambaq hang kat sini. aku.. banyak gambaq tak menjadi sebab Aleesya dan Amirul asyik dok bergurau.

Sidratul Muntaha said...

aku khusyuk baca entry ni sbb arini dialog2 ko bila part irfan tu mcm dialog dlm buku cerita kanak - kanak
ahahhaha

ALoNa CintamaniszLite said...

irfan nk kejar awek omputih tu ke?? amboiiii, hehe...

el said...

bila tgk gambar hangpa g underwater ni teringat aku time 1st time jejak kaki ke langkawi time tu aku peknen danish 5bln...
eh hangpa pi naik kabel x...

tang pic hang sorang dgn beg npk susu botol..mmg cam budak sekolah bw ayaq botol hahahahaha

Dee said...

dah lama tak gi langkawi..anak2 dee pun dah bising..pelan2 dee aturlah travel trip..hihihi..

suka tgk irfan..dia tengah meneroka tu sis..xde anak pun kalau dee travel mmg dee bwk backpack mcm kat bali tu..senang...

btw..bedugul tu nama tempat kat bali...ada tasik bratan yg sgt cantik sis..

Si Matatajam said...

Dah lama tak masuk UWW ni..

mamalieyna said...

best dan sangatlah menarik..anak2 mmg suka la ni..

eina ni wlu org kedah, langkawi tak sampai2 lgi..haih.. buat malu jer..hehe~

Zura@Iwan said...

Hanum~

alhamdulillah enjoy di sini..

Zura@Iwan said...

wantie~

aku sbb mmg suka amik gmbr kan..tp mmg berkejar gak ngan irfan ni weh...

Zura@Iwan said...

Ayu~

kahhhh...
saja ubat style ceta..
irfan kan kanak2 so dialog pun kanak2..haha

Zura@Iwan said...

k.Alona~

tu la kak..
dia kalau jumpa omputih or org arab,
mmg duk usha ..kakaka

Zura@Iwan said...

el~

masa pregnant 5bln tu?
aku tk gi la weh kabel car..
iwan ckp payah irfan nk berlari aje..
len kali la dia bsr sikit...

kahhh, tu la psl..laki aku pun kata..kakaka..

Zura@Iwan said...

Dee~

tk pe dee...anak2 mmg xcited kalau g tmpt gini..pelan2 plan arr...

aha...dia mmg suka meneroka dee...mmg kita berkejar2 je ngan dia..haha..

oic...bila la nk dpt smpi Bali nie..

Zura@Iwan said...

Si Matatajam~

ye ke? nnti masuk la bila2

Zura@Iwan said...

Si Matatajam~

ye ke? nnti masuk la bila2

Zura@Iwan said...

mamalieya~

aha..menarik tmptnya...anak2 mmg suka..

hehe..tak per..bila2 ada rezeki pergi le..

Kesuma Angsana said...

seronok tu.. tgk ikan2 ni hati jadi tenang aje

Zura@Iwan said...

KA~

betui2...tenang je kan..

Myra Jay said...

Myra pun terjah sini gak amsa ke Lgkawi ritu :)

Memang enjoy tapi penat berjalan :D

Zura@Iwan said...

Mj~

sini mmg kenai dtg kan...

aha penat jln siki arr