♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, February 20, 2013

Krabi,Phuket&Hadyai2013 : Klonghae Floating Market, Hadyai

Assalamualaikum ..Salam Sejahtera..

Sabar-sabar nak habis dah entri trip ke Thailand, ada yang boring ke? hikss. Hari ke 4 kami dah berada di Hadyai.... selepas breakfast di hotel di Patong Beach, Phuket kami bertolak ke Hadyai iaitu destinasi terakhir sebelum pulang ke Malaysia. Stay one night di Hadyai dulu menghabiskan saki baki duit Baht yang ada ...hehehe, saya rasa kami banyak shopping di Hadyai lagi than di Phuket..hikss.

Sampai di Hadyai dah petang..kami dibawa melawat Klonghee Floating Market yang terkenal di Hadyai, jika pergi ke Hadyai jangan lupa singgah sini yer....:)


 cuaca masih panas....

 macam-macam makanan ada yer....tapi tak boleh makan banyak, sebab nanti nak balik kami akan dijamu dinner sebelum check in hotel...hahaha...



 saya ke sini memang dah aim nak makan ice cream santan nie....sampai 2x kali saya topup..hehe

 tak selera nak makan yang lain-lain, mungkin terasa penat dan cuaca panas..just dahaga je....pekena ice cream memang best la...perghhh!

 sian sambil diri makan...tak de tempat duduk...full, memang ramai orang Malaysia yang datang ke Hadyai ni..so saya rasa macam saya berada di Malaysia aje...kahhhh!

 sedap kan en suami...terpengaruh dengan saya la tu, kalau bab makan...kakakaka..


 see...ramai orang kan....berkerumun...hehe


kita ronda pasar petang dorang..terjumpa ini....errmmmm...boleh makan ke ni? huhu



dah habis cuci mata kat sini + isi perut makanan ringan...kita akan gerak untuk dinner sebelum masuk hotel, memang menternak lemak betul..hehe..dan ronda malam di Hadyai pula...daaa...

Happy reading !

#next entry for our trip to KrabiPhuket&Hadyai2013....soon yer....maybe last entry la kut..hehe..
#jangan lupa Giveaway Zura@Iwan yer...mana taw anda bertuah!

Love
ZII


13 comments:

eB said...

wah asyikkkkkkkk... nk ikot hu3

Gieyana said...

perghh..menarikkk..nnt insya Allah leh g..:-)

MrS. F!zA said...

dsyt meniaga lam sampan diorg ni tkyah sewa tapak..hehe

Zura@Iwan said...
This comment has been removed by the author.
Zura@Iwan said...

eb~

mmg asyikk..

jom kita konvoi pergi..

Zura@Iwan said...

Gie~

aha..

gi sdiri best ag arr..

Zura@Iwan said...

Fiza~

aha

tk yh susah2 sewa tapak kan..

wantie said...

tengok real menda cengkerik goreng tu rasa melugai tak?

Zura@Iwan said...

wantie~

hahaha..aku pun geli..

cm mn depa mkn ntah..siap grg lg taw ni..

ALoNa CintamaniszLite said...

ramai orang berkerumun...tak tau dh nk cari apa lagi mata akak ni kalo gi sana, huhu. leh pening ramai2 cmtu...adeii

Zura@Iwan said...

k.Alona~

tu la kak..mmg ramai..

sy n hubby km aim yg betui2 nk beli je..tk rak ramai org..haha

Sidratul Muntaha said...

belalang goreng!
ahahhaha...
orang dul2u mkn kot?
nak2 belalang kunyit
siap buat kari lagi

Zura@Iwan said...

Ayu~

sedap arr belalang grg? hehe..
org dl2 mkn kut kna..

tp kt sana ada je yg mkn..