♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, February 19, 2013

Krabi,Phuket&Hadyai : Malam Last di Phuket

Assalamualaikum...

Maaf lambat nak habiskan entry trip ke Thailand bulan lepas..biasala gambar terlalu banyak kan...then tak sempat kadang-kadang. 

Okeh la...saya sambung story seterusnya kenangan kitaorang malam last di Phuket sebelum esoknya bertolak ke Hadyai. Yang teringin nak intai-intai story sebelum-sebelum nie sila klik label KrabiPhuketHadyai2013 yer...

Ronda malam di Phuket just cuci-cuci mata tengok ragam manusia....:), yang baik jadikan teladan yang buruk jadikan sempadan...

 siap ada Boxing Stadium di tengah pekan nie...hehe

 penat jalan-jalan siang tu...sebelum balik hotel kitaorang dijamu dinner dulu,

 Restaurant Halal Food di area patong beach...


 Bangla Road yang meriah dengan manusia...terlalu banyak entertainment di sini, sangat tak sesuai bagi budaya kita...huhu

 lepas balik hotel diberi kebebasan..so kami jalan kaki ronda-ronda sekitar Patong Beach tu je...

 Bangla Road....

Phuket terlalu banyak foreigner, ada yang foreigner stay sini berbulan-bulan...bercuti sakan dorang..hahaha, kadang-kadang saya rasa macam berada di London la pula, sebab asyik jumpa Mat dan Minah Salleh je....kekeke. Bila kala malam je baru meriah di Phuket ni, tambah-tambah di Bangla Road memang tak sesuai bagi budaya kita.:)

dalam entry nieh, gambar tak banyak saya upload ...sebab saya rasa ada yang tak sesuai ditayang di sini..hahaha,

#Next entry....trip ke Hadyai , tunggu yer...
#Jangan lupa yer Giveaway Zura@Iwan.... saya cari Pengomen Tegar blog ni taw...so usaha tangga kejayaan...hehe

Thanks drop by here!

Love+Peace
ZII


14 comments:

Nurzakiah Hanum said...

layan boxing best

fazilzura said...

makaii .. takut je tgk org brboxing tu .. beso btl

ALoNa CintamaniszLite said...

dh semakin dasat kat sini ye...dh ala2 kat negara omputih dh. Mmg pendapatan phuket ni adalah dari pelancongan aje lah nk diharapkan...

siang...pantai yg jadi tempat tumpuan...tempat dorang berjemur, hehe..

el said...

terliur aku tgk makanan itu hahaha

Zura@Iwan said...

Hanum~

tk masuk pun tmpt boxing tu..tgk dr luar..hehe

Zura@Iwan said...

fazilzura~

dorang mmg ada tmpt khas utk berboxing..hehe

Zura@Iwan said...

k.Alona~

tu la kak..kt Phuket ni mmg majority pdptan dr pelancongan..tu rasanya lebih suka gi Krabi or Hadyai je..haha...

Zura@Iwan said...

el~

hg terliur mknan je..hehe..

atuk said...

Assalamualaikum Zura

tak masuk tengok boxing ke...

Zura@Iwan said...

wslm atuk

tak masuk la atuk..

pening nnti tgk..haha

wantie said...

wei... layan boxing tu dush dush... ada tak darah or air liur dorang terpercik?

Zura@Iwan said...

wantie~

ishh aku tk masuk layan le..just lalu dpn ni je..hehe

Sidratul Muntaha said...

mcm jonker walk and china town pun ade gambo tanglung2 kat atas tu

Zura@Iwan said...

Ayu~

hehe...ni bangla road mmg happening mlm2 beb..

tp pening sbb mmg utk mat2 salleh je..gila sosial..heheh..