♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, February 8, 2013

Krabi,Phuket&Hadyai2013 : Sekitar Perkampungan Koh Panyee & Ronda James Bond Island...

Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera

Banyak gambar...banyak cerita begitulah seadanya...saya sekadar menyimpan kenangan dan suka untuk berkongsi di sini, ada yang just suka cuci-cuci mata tengok gambar...up to you alls.

Happy reading okeh! Sambungan dari entry INI...

 Suka saya nak kongsikan di sini, perkampungan Koh Panyee ini memang keseluruhan penduduknya beragama Islam, apa yang saya lihat semasa berada di sana..penduduk di sini susah...kerja mereka seperti menjadi nelayan...membawa bot untuk pelancong dan menjual hasil kraftangan di pulau ini kepada pelancong...Masjid yang dibina di sini pun pembinaan adalah hasil dari sumbangan orang ramai, tak salah saya...penduduk di sini tidak mahu menerima sumbangan daripada kerajaan di atas sebab-sebab yang tertentu, mungkin ragu-ragu dengan hasil yang diterima oleh kerajaan...wallahualam...

Jom saya bawa kengkawan ronda-ronda di bahagian kampung Koh Panyee nie.....;)

 cenderahati..cenderamata....

 lorong-lorong tempat menjual barangan cenderahati...hanya di hadapan rumah mereka sendiri....kesian saya lihat.....


 jarak antara rumah...pembinaan atas air...

 FM saya beli di sini....hihi..

 banyak baju-baju juga dijual...memang menarik...

 rumah terapung...


 saya asyik jadi model je nieh...hehehe

 terletak sebuah ATM di sini...tak de pun berlaku rompakan ke apa...open tul...

 me again...

 kalau kengkawan yang teringin nak datang ke Krabi jangan lupa singgah di Koh Panyee Island mana tahu kita dapat memberi serba sedikit sumbangan....inshaAllah..

 masih budak..tapi bekerja membantu abangnya membawa bot.....bergenang airmata saya...(:

 now bertolak balik singgah di James Bond Island melalui Phang Nga Bay..

 dah sampai James Bond Island..kitaorang tak singgah pun..sini port untuk mandi...

 ramai la mat salleh datang berjemur dan mandi di sini...


 blur pula gambar ni..huhu..

 selamat tinggal pulau-pulau di Krabi....sangat best, sangat cantik....jika berpeluang saya akan datang lagi ke sini...InshaaAllah..

Kita akan bertolak ke Phuket pula lepas nie....next entry yer...:)

Thanks for reading here!

Love+Peace
ZII


11 comments:

wantie said...

kalau aku dah rembat pearl tu.
beli je pakainya idak. hehehehe...

sian noh. kecik kecik dah reja depa tu.

el said...

pasai pa hangpa x pi mandi..bkn sng nk pi mandi tempat james bond tu hahaha

ada fm tuk aku x hehe

Zura@Iwan said...

wantie~

aku tk berkanan pearl..tk rembat pun..hehe..

Zura@Iwan said...

el~

dlm program tk de acara mandi2 yer...lgpun aku tk berkenan nk mandi..haha...

fm nnti aku buat giveaway..hg join ye...

Gieyana said...

air laut dier bknnyer kebiruan ker beb? Or reflection kamera?

Zura@Iwan said...

Gie~

mmg kaler ijo gini beb..tk taw sbb apa...mybe perubahan cuaca ke apa..

Phi Phi Island mmg cantek laut dia..kitaorg tk pi tk de dlm program..hehe..

Myra Jay said...

Cantiknya pemandangan.. Destinasi idaman gak ni nanti :D


p/s : Nak FM 1...heheee

Zura@Iwan said...

MJ~

tu arr..cantik kan..

nnti buat giveaway..hikss

~aYu~ said...

wah..bestnya. ayu baru survey airasia tiket nak ke phuket, krabi ni. insyallah kalau ada rezeki..

Zura@Iwan said...

ayu~

best gak aku...bleh la

ada rezeki dpt la smpi nnti..hehe

Sidratul Muntaha said...

cantik betul view dai
huhuh./
weih..
orang nk merompak pikir 20 juta kali kot?!
atas air tu kan!?
ahahha
nak lari celah mana