♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, February 28, 2013

Holiday@Langkawi : Langkapuri Inn, Pantai Cenang

Assalamualaikum..Salam Sejahtera

Meh nak share kat sini..hotel or chalet yang kami check in selama 3hari 2malam di Pulau Langkawi...en suami yang minta tolong kawan dia survey dan booked..menurut en suami saya tu le, chalet Langkapuri Inn ni pernah ada masuk dalam drama tv...saya pun tak sure cerita apa..ingat-ingat lupa..hehe.

Chalet ni ada yang lama dan baru, baru tu dorang ada buat penambahan bangunan dua tingkat...so kami ambil yang chalet baru. Ada chalet yang betul-betul berhadapan dengan beach, ada yang belakang sikit, chalet kami tak berhadapan sangat...tapi kalau dari bilik tu, buka pintu keluar nampak le. 

Kenapa check in hotel kat pantai..tak ambil yang dekat pekan senang nak shopping?
~ eh suka hati la...nak check in mana pun...hahaha!, sebenarnya suami dan saya datang ni bercuti nak relax dan santai-santai je...tak de plan nak shopping sangat pun, lagipun dari Pantai Cenang ke Pekan Kuah tak jauh sangat. Asalkan ada tempat nak tidur kan...:)

Layanan memang best, ada sorang malay girl kat reception situ, saya tanya apa je...memang sangat murah senyuman...nama dia Muna tak silap saya...:)

 Kami ambil Superior Room RM170 (including 3 breakfast), sebab bilik ni memang untuk 3 orang, nanti nak tidur, bed tu akan dicombine kan...memang selesa...ruang pun luas...

 room new building ni..standard sikit la dari yang lama tak salah saya..

 bilik air pun luas...tub tak de la yer...

 room kami bahagian bawah...kalau floor atas ada balkoni, malas nak duk atas la..dengan si kecil nie..hehe

 gambar masa nak check out dah nie...kat lobby Langkapuri Inn

 Cafe Langkapuri Inn, menu breakfast sedap-sedap juga..macam-macam lah..lupa nak snap gambar masa breakfast...huhu

 antara chalet-chalet kat Langkapuri Inn

 Next time kalau nak datang Pulau Langkawi lagi..boleh la stay sini , inshaAllah...apartment untuk family pun ada kat chalet sini...kat Pantai Cenang banyak sangat hotel, chalet atau motel....semua rasanya best-best.
Parking tak de masalah kat sini..free aje...:), harap-harap entry ni dapat membantu bagi yang nak bercuti di Pulau Langkawi dan nak stay kat Pantai Cenang yer...

Happy reading uols...Thanks...

Love+Peace
ZII


27 comments:

Nurzakiah Hanum said...

enjoy tgk gambar2 holiday

~aYu~ said...

ehh.. tmpt ni pun best gak la.. we oll aritu stay kat malibest pantai cenang. lebih kurg camni je..

atty's said...

kty pun duduk sini masa gi 27hb jan - 29 hb jan aritu..

memula dah booked hotel kt pekan kuah..tp disbbkan dah byk kali g langkawi..agenda kali ni nak bersantai2 je..jdk kami pilih langkapuri inn..bilik yg sama mcm zura.tp kami amik 3 bilik..

cantikkan pantai dia..ada drama tv3..kalo x silap elly mazlien, nabila huda ada berlakon..Bella ke camtu tajuknya

Myra Jay said...

Myra mujur adik dok Lgkawi, so jimat belanja untuk penginapan..heheee

Nad MamaZN said...

Saya ada kenangan pahit dgn chalet chenang ni
Hahahaa..!
Tp pasni bleh try tmpt akak ni plak :)

wantie said...

cantik. luas no. rega pun ok gak. klu aku plan nak island hope nanti boleh la stay kat sini

Gieyana said...

Not bad hotel nie...aq kebih suka dok area dkt pantai gak...tenang tgk laut..:-)

Tp x syok satu jer beb...bilik ber tile nih sejuk gedisss kaki..ekekeke

Mar Maria said...

waalaikumusalam..thanks sis for info.. ;)

Zura@Iwan said...

Hanum~

thks...

Zura@Iwan said...

ayu~

malibest pun ok..dkt gak ngan langkapuri tu..

Zura@Iwan said...

kty~

oo ya ka? sini ok kan...

ya la..duk kt pantai relax2 ptg2 kan...

owhhh..betui2...ceta bella kan..hehe

Zura@Iwan said...

MJ~

ok la...ada adik duk sn..
save la myra..

Zura@Iwan said...

Nad~

chalet mana Nad duk ritu?

Zura@Iwan said...

wantie~

aha luas...standard room pun luas kalau new room ni..

aku nk g island hoping kena tggu irfan besar

Zura@Iwan said...

Gie~

langkapuri ni tk salah aku dkt ngan chalet yg kita duk dulu beb..

kalau chalet ni taruk carpet mau berbau beb..tau la kan tepi pantai..mandi laut..balik bilik bsh2..huhu..

Zura@Iwan said...

Mar~

welcome..:)

ALoNa CintamaniszLite said...

akak kalo pi sini mesti kena gi cuti sekolah. masalahnya cuti sekolah harga dorang pun mcm naik jgk ler. Tu yg selalu akak selesa cari apartment ataupun homestay aje.mm..maklum ler..cuti2 bajet, kan..hehe

Zura@Iwan said...

Kak alona~
Betui tu kak, kalau dtg family reramai bleh la amik aprt or homestay kan..ramai lg meriah..

Sya pun cuti2 bajet gak kak..huhu

Sidratul Muntaha said...

eheh
member aku last year dtg sini
mlm2 gi jln2
haa kau!
topang dagu dia nengok tetek minah salleh lonjong2
aku gelak ej masa dia citer
*dia laki.bujang and takde awek.
*kena sakat dgn kawan suh jln sini mlm2.
*tobat nasuha dia.
*kami pakat2 gelak.siap suh dia dtg lenkali waktu pagi

Zura@Iwan said...

Ayu~

hahaha..

sini mmg byk minah, mat salleh..mmg cuci mata la ko..haha...

pak n minah arab pun ramai gak...

Anonymous said...

Na o mei. Tu tajuk drana yg shoot kt situ. sbb tgok drama tu la anna pgi situ. Mmg best.

Iela Fazielah said...

salam zura... betul best dok kat langkapuri ni?? mcm mlm2 area pantai situ happening x? kak ila nak gi 3hb nov ni.... berkira2 nak amik langgura baron atau langkapuri inn ni

Zura@Iwan said...

Anoy~

ha..ya betui..ceta Na O Mei..hehe

Zura@Iwan said...

K.Iela~

wslm..
pd saya best la iela..
mlm2 happening gak..
chalet ni dkt sgt ngan pantai...
langgura baron pun ok..

fakhrul aieman said...

Salam...
Maaf kak eh n interprem utk dijadikan tips n rujukan 8).
Brp eh hrga yg akak amik 3bilik ni ye? n boleh bg cnct no utk dihubungi. Mmg plan nk bwa keluarga kt sini. Mcm menarik je homestay ni. Hrp akak boleh mmbantu ye 8)

Zura@Iwan said...

fakhrul~

wslm..
thks siggh sini ye..

akak amik Superior Room (rm170) included breakfast
ni ctc no dia..049553453

Haiqal Khair said...

Assalam.. Maaf ganggu, nak tanya kalo untuk family 7 org sesuai tak duduk sini? ade pakej yang murah tak? dalam rm300 untuk 2 hari ke? tq.. :)