♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, February 20, 2013

Mee Udang Mak Jah Kuala Sepetang | Konvoi Beramai-Ramai...Best!

Assalamualaikum...Salam Sejahtera..

#nak masuk lunch dah..entri bab makan ni..jangan ada yang teringin or terliur pula yer...tapi saya pun rasa lapar la plak....huhu..

sambungan dari entri  di SINI, selalunya plan last minute yang menjadi kan...lagipun plan nak pergi ziarah rumah Mak saudara gak di Trong,Taiping (kak Alona silap la saya kata ritu Tronoh..jauh tu Tronoh..haha). Mak Ndak baru pindah dari Pahang, actually kita gurau-gurau nak pergi makan-makan di rumah baru Mak Ndak then dengan serius Mak Ndak invite kitaorang datang rumah dia, petang jam 6 lebih baru bertolak dari Selama...

Lepakking kat rumah baru Mak Ndak, sementara menunggu yang lain sampai..bukannya acara makan-makan kat rumah Mak Ndak, tapi Mak Ndak ajak makan di Kuala Sepetang....hahaha..

Tu dia..jom kita serbu...5 kereta konvoi....hehe

dah lama nak try makan kat sini..akhirnya sampai gak....tapi kitaorang pergi memang time ramai orang ..huhu, time cuti sekolah pula kan...

memang ramai...nasib la ada meja kosong atau tak..so sesi mencari meja berlaku....ada yang group kami terpaksa berpisah.....duduk meja asing-asing...hahaha..

kena banyak bersabar menunggu.....lain kali datang time tak ramai orang yer...tapi tak per la, meriah la pergi ramai-ramai nie...bukan selalu...hehe..kenangan tue..

siap dah....lapar eden nengok.....ada yang tunggu lebih kurang sejam or setengah jam gak taw...huhu..

tengok mee udang dengan udang yang besar dah di depan mata, memang tak hirau dah ...kita layannnn...hehe..

hero kecil ni pun lapar...layan mee sama...hehe..

gorup meja kitaorang dah habis makan..group ni baru sedang melayan perasan dengan udang besar...sian, sabar aje la kan...

pose Acu bersama Udang!...hahaha..

Korek paksu jangan tak korek..hehe..

pose wajib kami berdua setelah kenyang makan udang, licin hingga menjilat piggan..hahaha..

Rasanya ok la not bad...cuma udang dia rasa liat sikit...masing-masing taste kan, kalau korang nak tahu macam mana rasa kena datang try sendiri yer..hehe. 

Terima kasih banyak-banyak Mak Ndak yang sponspor makan Mee Udang malam tue...semoga luas rezeki Mak Ndak..Ameen..

#semangkuk Mee Udang yang kitaorang makan ni RM11, katanya memang menu special ni je ada, saya tak sure ada menu lain tak...sebab time kitaorang datang ni dorang busy memang kita order je mana yang ada...hahaha..ni saya ada contact no Mee Udang Mak Jah 05-8581400...

Thanks for reading here ^_^

Love
ZII


19 comments:

Anum said...

sedapnya

nad said...

Ramai giler kot org! Time cny ritu ek?

el said...

mee udang penang mali terbaik hahaha
aah ikut tekak masing..lu pya tekak sm gua mn sm hahaha

♥cikmOt♥ said...

huwaa...saya belum pernah sampai...sangnat kesian kan

*∽ IZAN ∽* said...

meriahhhyyerrrrr.. pernah gak sampai sini sekali. Memang sedap pulun udang bebanyak

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

Hanum~

ok la sedap la gak..hehe

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

Nad~

aha mmg ramai giler..time CNY Nad..

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

el~

aku semua ok je..mee udang sg dua pun sedap la gak...hehe..

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

cikmot~

hahaha..

sila terjah nnti yer...

inshaAllah ada rezeki bleh try..

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

Izan~

meriah sgt..dh la konvoi ramai2..

bertambah ramai restoran tu..haha

atuk said...

Assalamualaikum Zura

besar udang dia...

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

wslm..

atuk..

mmg besar udang2 dia...ada 5ekor dlm piggan tu..

Unknown said...

Ina penah sampai kedai mak jah ni bln 11 ritu tp xdak rezeki nak mkn sbb kedai dah tutup,mee dah hbs pdhal baru kul 6ptg....penangan cuti sek,hehe.....terpaksa mkn kedai pak hashim sebelah kedai mak jah tp x sedap

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

Ina~

oo ya ka? tak de rezeki la yer..

akak pun idak nk terjah kedai pak hashim sblh tu sbb tlalu ramai...then family kata tk sedap..

alang2 dtg..kita layan je..hehe

wantie said...

kalau Aleesya nampak mee. terus rapat tak peduli org dah..

irfan rilek je.. tak kaco hg makan mee tu ke?

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

wantie~

irfan kacau gk...tp dia ckp "nak..nak"

Sidratul Muntaha said...

ngences ni..
adoi..
*sambil lap2 meja dek menjejeh!

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

Ayu~

hahaha...ngences je ko yer...

eee lap cpt2 meja tu.haha

Unknown said...

adoi...mleleh air liur ni...kuala sepetang tu dearah mane erkk sis?