♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, February 14, 2013

Krabi,Phuket&Hadyai2013 : Tour De Phuket ~ Pornthip dan Gems Gallery

Assalamualaikum wbt..Salam Sejahtera.

Malas nak cerita panjang-panjang...saya sambung entry vacation tu yer...yang belum berkesempatan baca story percutian kitaorang boleh refer di label KrabiPhuketHadyai2013 okeh...sure uols boring kan, huhu...

Happy reading uols!

First destinasi kami di Phuket adalah Pornthip, 

 di sini tempat penjualan local product di Phuket...seperti cenderahati, makanan ringan kacang pun ada...

 Posing kat sini dulu..hehe...

 saya tengah posing...tiba-tiba kak sebelah saya ni dari satu rombongan la, minta tolong tengok harga...hihihi..

 souvenir...

 saya cuci-cuci mata je kat sini..,hikss..tshirt pun ada..tapi harga di sini maybe mahal sedikit le..

 sabun dalam pelbagai bentuk...

 laki bini posing aje la...haha..

 dah puas cuci mata, kita cuci mata kat luar pula...hehe

 kejap ke kitaorang kat sini...tak de apa yang menarik sangat..huhu..

 sebelum ke destinasi ke dua, kita singgah lunch di sini....

 destinasi ke dua....melawat Gems Gallery ~ galeri batu permata yang terbesar di Phuket...

 The ride,kitaorang di bawa masuk melalui lorong gelap....persembahan yang unik mengenai bagaimana terjadinya batu permata....

 actually tidak dibenarkan ambil gambar..tapi iols snap sikit2 je..hehe..

 tengok patung2 ni bergerak macam orang betul..dah la dalam lorong gelap..seram gak kadang2..haha..


 Ikan duyong melambai....terima kasih come again dia kata..kekekeke..

 kitaorang naik keretapi ni le....hehe..memang terbaikkk!

 ada bendera Malaysia lagi...bangga jadi anak Malaysia...

 Nice place....

 ada 4 tempat Gems Gallery ni~ Bangkok, Pattaya, Phuket dan ChiangMai, owhhh en suami dia dah pernah masuk Gems Gallery ni di ChiangMai...:)

 Loving couple....hahahhaa..


 boleh juga melawat kilang membuat permata sekali.....siapa nak beli batu berlian pun boleh yer...hehe

 see...majority pakai spec mata buat kerja ni...hikss..

rehat dulu....

sambil minum tea.....

#next destinasi dilawati di Phuket....tunggu yer....:)
#entry cuti CNY ritu pun belum sempat story kat sini....huhu...

Thanks for reading here^_^

Love+Peace
ZII

8 comments:

atuk said...

Assalamualaikum Zura

tak beli permata ke...

Zura@Iwan said...

Wslm atuk~

tak beli la atuk...kita cuci2 mata je..hehe

Gieyana said...

nama tpt nih 'porn' tu mcm lucah jer...ekekekke..

Mau rambang mata tgk cenderahati semua nih..:-)

Zura@Iwan said...

Gie~

ke situ mek ni pk..hahaha...

mmg rambang mata..tp cheq tk beli..cuci mata je..hehe

el said...

hahahahaha boleh lak ikan duyung tu berkata2 eh..sib bek en. iwan x bw balik jelutong ekeke

Zura@Iwan said...

el~

sound system depa la yg bkata2..aku cuma share ayat kt sini..haha..

en iwan tk hingin , ikan duyong buat apa..haha

Sidratul Muntaha said...

situ mgm femes dgn permata yerk?!
mcmana depa kira or gred?!
karat jugak ke?!

Zura@Iwan said...

Ayu~

aha tk slh aku mmg femes dgn permata phuket kan...

gred aku tk sure gak..tp mahal juga beb..