♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Monday, February 25, 2013

Holiday @ Langkawi : My Special Day.....

Assalamualaikum...Salam Sejahtera..

Sebelum tu nak bagitahu...jangan lupa zura@iwan GiveAway, tak perlu buat entri senang je...kena tegar-tegar mengomel kat sini...hikss. Good Luck until 28 februari 2013 ni yer..terima kasih pada yang sentiasa datang blog ni...inilah masanya saya nak menghargai kawan-kawan...:)

Sikit-sikit INTRO pasal Holiday di Langkawi dah kita blog hari tu...hari ni saya nak kongsikan my special day on Saturday 16th Febuari 2013, diraikan di tepi pantai di Pulau Langkawi...plan last minute yang dianjurkan oleh Encik Mohd Irwan..:), memang TERBAIK lah.. stay kat Pulau...holiday pun di Pulau juga, tapi suasana tempat dia lain....mesti kita rasa perbezaan dia kan..anyway....jom !

Kita Enjoy!

thanks again dear for everything you did...touching seketika!..susah senang kita bersama yer....):

 plan awalnya nak naik feri awal...but tergendala terjadi peristiwa yang boleh dikategorikan lawak pun ada..pahit pun ada...tapi memang first time la dalam hidup...nak share kat sini kah? tak payah la kut..biar dijadikan kenangan itu sebagai pengalaman dan pengajaran buat kami...

 dan first time buat Irfan naik feri nie...memang keterujaan dia, pada mulanya sampai kat Jety dia tidur dalam kereta, bila masuk feri terus terjaga dari lena...owhh lupa nak cerita, Adik Ipar yang hantar kitaorang kat Jety Kuala Kedah nie, actually nak naik kat Kuala Perlis tapi tak jadi....nasib baik adik ipar freekan diri nak hantar...terima kasih adik ipar...

 kacau orang merata dia ...minah salleh pun duk lawan chak dia, boleh pula dia kacau orang depan tu...then nak keropok pula...hahaha.

 kami naik feri jam 12.30pm...sampai jety beli tiket terus naik feri , tak ramai orang dan feri pun luas dua tingkat..so free tak payah duduk ikut nombor seat, harga tiket dewasa RM23 yer..

 sejam lebih je dah sampai di Pulau Langkawi....ini budak buat hal sendiri, boring kut tunggu lama nieh...tunggu kawan en suami la hantar kereta....huhu

 jam 3pm kami check in hotel, ya sini la Pantai Cenang....hotel kitaorang dekat dengan laut, nak mandi....keluar je bilik berlari...dan sampai pantai..hehe..

 dah puas relax dalam bilik buat apa patut...kuikui, petang tu, kami just lepak-lepak tepi laut...tapi boleh lepak sat je...sebab cuaca tak mengizin kan....tengok tu gelap kan...mendung nak hujan...hehe

 anak kawan en suami...semangat sungguh...

 amboi..tiba-tiba ada idea nak write down kenangan kat sini pula yer.....malu-malu pula saya...hehe..

 jom lepak kat depan bilik pula..kita layan makan kek....hehe...

 mereka sekeluarga memeriahkan hari special saya...terima kasih...

 memang sedap kek surprise dari en suami nie....habis juga dingap oleh kami...Alhamdulillah..

Hero kecil ni tak suka la pula makan kek...lebih berminat kepada keropok tu..adeiii...pasal hotel yang kita stay selama 3hari 2malam LangkaPuri Inn nanti saya review ok, hotel biasa-biasa je..cuma saya selesa sebab stay bilik yang new building, then kemas, kami tak duduk betul-betul menghadap beach....:)

panjang la pula saya story nieh....:)

#anyway happy reading uols...entry seterusnya soon okeh..

Terima kasih singgah sini yer...^_^

Love+Peace
ZII

24 comments:

Nurzakiah Hanum said...

ENJOY

Sidratul Muntaha said...

pergi langkawi mgm best
aritu gi tak sempat nk menerokai pntai
huhuuh

Nad MamaZN said...

Nnt review ek pasal hotel yg kak zura dok tu

Tq :)

Zura@Iwan said...

Hanum~

enjoy !

Zura@Iwan said...

Ayu~

aha best kan..kalau santai2 gini...

Zura@Iwan said...

Nad~

ok Nad..inshaAllah k..

::NureeN:: said...

mandi pantai kat png on ado hehehee....
ingatkan naik flight dr png terus.. :P
weh... meriah ngan coti2 jln2 ja blog hg la ni nooo... best nyaaaaaaa......

wantie said...

lenkali nak nek feri la pulak.
best noh. depa kata hotel kat cenang tu memang lawa.

Kesuma Angsana said...

langkawi mmg best !

Zura@Iwan said...

Nureen~

pantai kt sn cantik sket beb..hehe..
tk arr tk naik flight...
ya lorr..yg tu pun nk updatenya....

Zura@Iwan said...

wantie~

aha..nek la feri pula..nnti aku naik flight pula..hehe.

pantai cenang byk hotel yg elok2 gak..

Zura@Iwan said...

KA~

mmg best..hehe

ieda immi said...

wahh kemain suke anak teruna sorang tuu .. geram tgk ! .. ( dah lama x tgk huhu )

el said...

aku mmg xmo g langkawi dah..sbb bosan sn xde ape2..tp bila tgk pantai2 ni..rs terkinja2 nak pi pulak hahaha

Ratu Hatiku said...

bestnya..

Zura@Iwan said...

k.ieda~

hehe..dia aktif kak..

tu arr lama kak tk dtg sini..busy ye kak..

sy pun lama tk tgk akak..sorry kak..

Zura@Iwan said...

el~

aku ok je..lain la kalu kerap kan..

mmg bosan tk de apa..dl penah duk lgkawi keja sn sbulan..mmg boring deh...hehe...

pantai cenang cantik then satu lagi pantai pasir tengkorak lg bersih..cuma aku tk sempat nk gi ronda2 sn,

Zura@Iwan said...

Ratu!

best!

Gieyana said...

nmpak irfan enjoy jer.skali skala cuti2 santai kt sini mmg best...:-)

aq suka shoppung pinggan mangkuk ja kt sini.lekekke

Myra Jay said...

Wahhh siap ada seprise dari yg tersayang lagi.. tu yg bestnya kan :D

Zura@Iwan said...

Gie~

tu arr..mmg dia enjoy tul masa kt lgkawi..blk2 demam..haha..

aku suka coklat..hehe

Zura@Iwan said...

MJ~

tu arr...pandai dia beli kek senyap2..haha

Mar Maria said...

memang best..(xpernah ag sampai kt lgkawi)

Zura@Iwan said...

Mar~

oo ya ka..

tk per ada masa plan dtg sini ye..