♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, October 8, 2010

Saja nak tanya ni....hehehe..

As salam.....semoga semua kengkawan sihat2 belaka...dan ceria2 selalu ye.....

Hari ni hari jumaat....hari2 yang ditunggu pabila nak masuk weeken..bleh gituwww...kekeke, saja ada idea nak tulis kat sini...lagipun mata ni tengah stim2 je ni....mengantuk plak daaa...huhu...

Sebenarnya ada soalan nak tanya nie....jeng...jeng...jeng....tapi you all kena jawab dengan ikhlas & jujur yer...ahaksss...gempaq sangat ke soalan aku ni...hahaha..



Ai nak tanya you all.....you all kan suka terjah blog yang macam mana?

~member blog yang selalu update ke? cerita yang panjang2 ke? yang suka bercerita pasal anak2 ke?blog yang gambar cantik2 ke? or something like that le.......

~boleh tak share2 kat sini, tak de kena mengena dengan sesiapa ye, ai saja nak tahu ler......mana taw boleh improve lagi my blog ni...hikss.

~terima kasih banyak2 kerna sudi menjawab.....muahhhhhhhhhhh....

36 comments:

Dee said...

first: suka terjah blogger yg komen kt blog dee..kiranya kunjungan balas...org berbudi kita berbahasa..

2nd: yg update selalu..

3rd: yg menarik penulisannya..

ini semua blog kawan2 tau..yg x berapa kenal tu..jenguk gak..tp x komen..hehehe..

[-suziey-] said...

ouh ai suka blog yg simple dgn cite menarik..ade gbr best lg la suka masuk..ekkeke:D ber-ai ai la plak..haahaa

Connie said...

kite suke cerita bergambar.. esp pic anak2.. suke bc story anak2... :)

Naimah SiDiK said...

Salam beb.. aku plak kan jenis x kisah asalkan story mory yg di tulis bukan jenis political or hal dalaman suami isteri.. aku x kisah sgt coz sometimes bila baca blog kengkawan ni bley amik as example mana baik n buruk.. ada benda kita patut tulis n ada benda x patut tulis. So even sesetengah blog yg di tulis panjang2 aku lagi suka banyak coz bley nampak "kawan" kita 2 byk idea dia.. ada jenis citer hal anak2.. semua 2 bg aku boley di share.. gambar2 ni sampingan je utk cuci mata.. aku lebey prefer jenis sharing info n ideas.. termasuk lah hal preggy ke, pembesaran anak2, bout work.. coz sometimes semua nie bley kurangkan stress kat tempat kerja cam aku nie...
Deal ngan makhluk2 Allah yg jenis bermcm peel so cerita kengkawan ni bley buat kita ceria.. So aku plak jenis suka tulis apa aku rasa nak tulis...
gambaq cantik pun mempengaruhi kadang2 tp aku x minat sgt semua 2.. lebey kepada story coz aku mmg suka menulis...

pendapat aku la kan.. Org len aku x taw la.. coz ini pendapat aku. So harap jgn ada yg tersinggung.. mohon sepuluh jari memohon ampun n maaf..

Wassalam...

'NuReeN' said...

eheemmmm 2x...

1st : suka yg crita pasal anak, x perlu pjg lebar gambar byk lagi ok

2nd : tmpt perangin yg best2, bleh dpt idea nk g bercuti

3rd : tajuk blog yg penting.. harus pancing!! dr tajuk la timbulnya minat nk baca blog
heheheee

fazilzura said...

wahhh .. ado soklan ceputimah ye..


emmm cm haku suke terjah blog org yg suke update, yg selalu terjah blog haku tanpa jemu ..
kawan2 baru ... gitu ler..

zura@iwan said...

Dee~

same jugak la....ciri2 dee suka tu sama dengan zura gak...thks ye dee...hehe

zura@iwan said...

suziey~

betui2....yg simple & menarik....aku x larat nk bc pjg2 sgt..hahaha...aku la ber ai ai plak...kekeke...

zura@iwan said...

Connie~

ooo ye ke...kita suka story bgmbr gk, tmbh2 gmbr cute bb kan...tp mslhnya kita nk ceta psl anak...x de anak lg..huhu..sian2...

zura@iwan said...

Naim~

baguih2...pjg lebar hg punya pjelasan...aku suka weii...thks beb..

aku x suka jenis ceta psl politik gk, then kalu nk ceta dlman suami isteri tu...depends la pd org tu, kalu rasa x privacy.

betui2 gk...dr segi penceritaan kwn2 tu dpt idea kan....aku plak jenis x suka story mory pjg2...mcm hg suka menulis ni ok le...len org len ragam ye kan...

maceh ye naim....sll2 la mai blog aku..kekeke..

zura@iwan said...

Nureen~

hikss...

psl anak tu....kalu ada anak kan...tp ai ni...adeiii anak x de lg...patut pon org x brp masuk blog ai kut...kekeke..

bagus gk idea tu....ceta tmpt peranginan kan..hikss

yup betui tu...tajuk kena gempaqq...strategi tu...kekeke..

zura@iwan said...

fazilzura~

ye la kalu org x hapdet kita nk terjah tgk apa kan...blog ni utk bcerita...x de ceta..senyap le...hehehe..

aku kalu org mai blog aku, insyaallah aku akan bls blk..tp kdg2 kalu aku rajin, kalu org tu x mai blog aku, aku terjah gk...hehe..

diana said...

saye suke blog yang ade cerita..
blog yang ade info..
yang suke kongsi2 tip..
tak suke yang ceritanye panjang tapi dalam nye cume ade cerita tentang dia makan ..
dia marah..'dia tidur..
heheh

Hezesuze said...

ermm....selalunye weols akan terjah blog org lain sekiranya dia terjah blog weols...ekekekeke

so win2 situation kan..after that weols akan terjah blog dia selagi dia update blog arr...xkesah dia tepek gambo jeke...n3 pendek ke...or n3 panjang ke..weols tetap tinggalkan komen...huhu

yang penting pada weols...terjalin talian persahabatan walaupun di alam maya...

Rizziela said...

Suka baca semua blog....tp kalau yg asyik dok mengulang tu ajer yg boring..tapi so far belum pernah jumpa blog yg memboringkan..


Saya memang suka memabaca...tak kisahlah panjang or pendek..tapi memang suka sangat2lah

Kalau ada gambar anak, rumah, fashion, perhiasan ...percutian..memanglah menarik sesangat

Tapi sekarang ni ..byk baca blog yg berkisar pasal bb lah..sebab ziela pun baru ada bb kan..itu ajer yg selalu g terjah :D

zura@iwan said...

diana~

betui2...kalau ada info bagus utk kita gk...sharing kan...

aahh....yg ceta psl dia mkn, dia tido...yg tu tulis dh dlm diari lah...hehehe..

zura@iwan said...

Kak Ze~

yess...sy sokong win2 situasi tu...org kata org bbudi kita bbahasa..hehe...

asalkan x putus shbt...betui tu kak..

zura@iwan said...

Ziela~

aahhh kalu duk ulang mende sm sapa x boring kan....zura pon boring...hahaha...

best gk tu...psl rumah, bb, phiasan & percutian kan...thks idea gk tu bg zura...kekekeke..

ye la...ziela dh ada bb...so bc kesah2 bb best le..

ILA HAFIZ said...

ila suka terjah blog org yg sudi ke blog ila..

ila pun suka baca blog orang yg ada cite yg menarik tp x suka baca cite dlm kain cam cite yg lucah2 & x patut nak cite kat orang. contohnya.. cite keintiman suami isteri di dalam bilik.

el said...

suka blog yg ada masakan..percutian keluarga..lawak jenaka...gosip2 artis...hal negara mcm kes bunuh2 tu kes dera..byk gak le aku suka

yg aku x suka psl IT hahahahaha

Farra Dhelina said...

saya sama dgn pndapat kak dee..

tp mcm sy tak kisah, selagi ade cerita terbaru, sy dtg & komen je..tak de plh2 blog sgt..

UmmiRosma said...

I suka baca blog kengkwan yg kat dlm list tu..and suka jugak blog hopping nak bina persahabatan baru. I tak berapa suka yg politik..lebih suka kepada kekeluargaan...

10 said...

kunjung balas kawan yg komen kt blog...

zura@iwan said...

ILA~

ye la...kalau org dtg blog kita, br kita dtg blog diaorg kan..hikss

betui2....ceta hal dlm kain mmg x minat...hikss

zura@iwan said...

el~

sbb tu hg sll update psl mskan noh...aku kureng sket nk ceta psl mskan...hikss...

zura@iwan said...

Farra~

akak x pilih2 blog gk..kalu diaorg hapdet akak terjah...hikss

zura@iwan said...

Ummi~

nnti akak dtg2 la blog sy ye...hikss

zura@iwan said...

10~

ok..nnti akak gi komen blog 10 k..hehe

wantie said...

ai pulak suka jelajah blog yg org sudi jelajah blog I. mcm si dee tu gak ler.

Tapi ai suka sesangat jelajah blog kengkawan. tak kisah ar, dia tulis panjang ker, pendek ke, ada gambar ke tak dak gambar ke....

yer la kan, dapat tau perkembangan kengkawan, walaupun tak bertentang mata, muka & badan. kikikik...

zura@iwan said...

wantie~

betui2...sama la ngan aku pon...

tp kalu aku free aku terjah je la blog kengkawn yg x btp kenai pon...hehe...

Gieyana said...

aku suka blog yg simple n x sakit mata jer, kalau blog yg suka mencaci tue sure ku dh blacklisted..malas nk amik port..yg load slow giler tue mmg malas nk masuk psl Masa tue emas kan..kakakaka...

Yg paling syok aku masuk is blog yg da seni..photography nyer blog pon best gak psl dpt cuci mata tgk posing2 yg menarik dan tertarik...n last but not least, kengkwn yg suka masuk blog aku ar...but since dh da limited access to tenet, tpaksa ler di shortlisted kan..yg mn sempat jer ku terjah..cam ON n Off gitu...

zura@iwan said...

Gie~

aahhh..blog yg susah nk load tu lmbt masa je kan...eh blog aku ok x...nnti org x mau masuk plak...kekeke....

kalu photography sure la gmbr cantik2 kan..cuci2 mata....best gk..ngan cite pon simple2 kan...

shi3la said...

haku plak ikut mood dan maser yg haku ader..tapi haku paling pantang masuk blog yg loadingnyer slow dan berat...

eh tapikan blog haku slow tak loading nyer...hahaha kater org sekali blog sendirik yg slow...huhu

zura@iwan said...

shiela~

betui2...kena ada mood & masa kan...idak bila masa nk terjah semua blog kan..hehe...

eh ye la..blog aku cm no? slow tak loadingnya...

blog ko rasanya slow sket la beb...hehe

CuTeMiUt78 said...

eemmm cam akak.. mula2 akak terjah blog yg selalu komen blog akak..
pastu skee terjah blog yg update selalu..

zura@iwan said...

cutemiut~

bagus2 cm tu kak...so sy kena sll gi blog akak le...hehehe....
sy nk hapdet sll x de idea plak...ehe