♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, October 7, 2010

Seram + Lawak....ngeri2....

gambar ehsan frm google...hehe..


Nampak gambar lif ni....memang dah sah la nak citer pasal lif kan....tak kan nak cite pasal makanan plak...hikss..

Baru je kisah lif terhempas yang kat Petaling Jaya tu diheboh2kan...aku memang rasa seram dah nak naik lif, tambah2 pula....rumah aku lak tingkat 17, adoiiiii.....tiap2 hari kena naik lif la, tempat keja pun kena naik turun lif. Ya Allah mudah2an dijauhkan perkara2 yang tak diingini....amin...

Dan...terjadi pula kejadian masa lunch tadi, aku pergi tesco makan sekali dengan my mum, dad & Mak Teh aku. Lepas hantar diaorang balik...aku turun lif, tiba2 pintu lif tu tertutup tapi tak jalan pun....aikkk mula dah gabra gak masa tu. Aku dalam lif tu dengan mamat cina , aku nampak pintu lif terbuka sket, cuba la buka kan...tp ketat...huhu...nak keriau dah....kekekeke. Yang si mamat cina ni...duk tekan2 nombor...tekan loceng...apa daaa ko ni....

Aku dengan seboleh2nya buka pintu lif tu, selamba je aku kata kat mamat cina tu.." eh you buka la pintu lif ni....kan terbuka sket tu" dia pon menurutnya...kakaka.. Alhamdulillah selamat jua aku...lepas ni nak naik lif lagi ke??? kena tempuhi jua gk le...huhu...


~ Takut memang ada.....tapi nak buat macam mana....nak pindah rumah bawah la pula...hehehe...


30 comments:

mama tisya said...

kt opis ni pn ada citer ngeri naik lif...huhuuhuh

Dee said...

takut kan..tp sib baik ada org lelaki leh tolong kuakkan pintu lif tu..kalo x..menjerit jelah zu..

Ieda Al-Habsyi said...

hahahahha! ape da mamat cina tu, konon nak kontrol macho kot,mujur selamat :)

zura@iwan said...

mamatisya~

ye ke? cite cm mn?hikss

zura@iwan said...

Dee~

aahhh...mula2 kita yg kopek2 pintu tu...tp ketak la plak...kena la srh mamat tu gk..hikss

zura@iwan said...

Ieda~

hikss...ntah la dia tu...x phm teman...naseb baik bleh buka..idak teman pon tekan2 loceng gk..hehe

[-suziey-] said...

yg kejadian kt pj tu dekat je ngn umah aku..mgm seriau pasal lif2 ni..haih..ngeri sbnrnya dok umah tinggi..smga kita semua dilindungi..

zura@iwan said...

suziey~

owhhh ye ke? seriau le kan....kita yg duk umah tiggi2 ni hrp2 dilindungi..amin..

UmmiRosma said...

aha betul...akak pun takut kalo bab lif ni..mcm2 kat fikiran yg negatif. Sebab tu kalo setakat naik 2 or 3 tingkat, akak akan naik tangga je...tp kalo dah berbelas2 tingkat tu nak buat mcm mana jugak yea...semoga dikurniakan perlindungan Allah...amin

zura@iwan said...

Ummi~

dulu mmg x tpk mende2 cm ni kak....tp sejak kejadian yg lif thempas tu..rasa seram la plak....kalu umah 2-3 tigkt tu..gagah lg le nek tgga....hehe..
amin kak...semoga dilindungi..

wantie said...

mesti kecut prut ko zura. kalau haku ler memang dah dok pikiaq yang bukan bukan.

tambah pulak tersangkut sekali ngan kaum lelaki ni. mak ai ngeri...

Rinna said...

Nasib laa ofis akak tak de lif..kalau tak..takut gak laa..

Dolu2 masa zaman bujang2 duduk flat pekeliling ngan family pas tu lift plak jenis kuno punya dan penah gak laa terperangkap dlm lif.. tapi nak wat cam na kena gak laa naik..kalau tak menapak ler ke tingkat 16..atas sekali.. adess..

Rizziela said...

Nasib baik rumah ziela x ada lift..tapi office tingkat 24 yer...

Pagi tadi black out...memang seriau tau..tunggu orang ramai naik baru naik sekali..atleast tak keseorangan dalam lift tu :D

Hezesuze said...

ishh seriau lak weosl dgr sal lif2 skrg nie....

hope lif kt rumah uols very the teguh one ek...hehe

*∽ IZAN ∽* said...

kakakkaak..!! pahamm perasaanmu ituu!! memang harus la suspen kalau kena camtuhh ....iiiiiisssskkkkkk!!!!

zura@iwan said...

wantie~

mmg ada gk kecut perut aku....aku kalu gi tesco suka nek lif tu...hehe..kan dh kena, lps ni nk nek lg ntah..hehehe..

zura@iwan said...

Rinna~

zura dr kecik mmg duk ketemu dgn lif jerk....tp blm penah btemu dgn mslh stuck dlm lif...alhamdulillah le...moga2 lps ni dijauhkn...amin..

ye la...umah tggi...x kan nk mnapak nek tgga kan....hehe..

zura@iwan said...

Ziela~

zura mmg btemu ngan lif jek....umah,opis...hehe...adeiii la...

naik ramai2 kdg rimas gk...sbb rasa cm crowded...dlm 2-3 org ok le..hikss

zura@iwan said...

Kak Ze~

tu arr...sejak kejadian lif thempas tu...mmg takot gk nk nek lif....
moga2 lif kt umah tu teguh steguhnya...amin..

zura@iwan said...

IZAN~

mmg suspen sbntr.....mamat tu la buat lawak...duk tekan2 loceng..tp ok la...skurang2nya kalu org dgr...org tau le..hehe..

'NuReeN' said...

adusss apala mamat cina tue.. x lak leti ka nak buka pintu kena suruh baru mau bukak!! hahhahaaa...

seb baik mamat tue baik.. kalu x ooouuuccchhhhh.... hehee

zura@iwan said...

nUREEN~

hehehe....dia ingt x leh bukak kut pintu tu..nk kena srh br mau bukak...kakaka..

owhhh tidakkkk...mamat tu ok ...hehe

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

tol tu...kita pun rasa negri je nak naik lift yang tinggi2 ni...sib baik rumah kita tingakt satu je..so naik tangga je la...tak de la gayat...

CatlinaFly said...

cerita ngeri sy naik lif ialah ada satu lif kat satu hotel kat KL, pintu dia cepat sgt tutup..hampir tersepit kat pintu walaupun dia ada sensor kan...tapi sakit gak lah bahu kena pintu lif tu...huhuu

zura@iwan said...

Anje~

ok la..kalu umah tigkt satu....bleh nek trn tgga jek...

ai ni sll betemu ngan lift jek...huhu..

zura@iwan said...

Catlina~

tu kita penah kena gk....pintu lift cepat tutup...then x de sensor...kt umah pon cm tu..hehehe..

Farra Dhelina said...

ye la tu takd eplhn, takkan nak redah tangga lak kan??? pengsannnn hihi...tp mmg blh jd fobia la kann

zura@iwan said...

farra~

aahhh ye la...duk tigkt atas...mmg x de pilihan le...lif jugak...huhu...

CuTeMiUt78 said...

ohh.. seriau gak ni.. akak pun keja naik turun lif

zura@iwan said...

Cutemiut~

tu arr...sm arr kita pon...