♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, February 10, 2011

Teluk Batik, Lumut Perak

Tak nak cite pjg2 lah....tak brp sehat nie....
Seperti entry sblm ni, ada cite pasal we all pegi ke Teluk Batik kan....so hari Sabtu hari tu, we all bercuti2 di tepi pantai.....ini adalah program En Hubby kitaorg, dorang ada reunion di Teluk Batik, aku ikut je la...smbil bjln2 la kan...suka2x...hehe. Turut tlibat dlm program ni..semestinya Rozie sekeluarga...sbb... hubby Rozie adalah rakan s'perjuangan masa study dulu ngan hubby aku...Tiap kali ada suami kitaorg...ada la muka km bdua ni ek...hehe.
P1130201
Setelah hubby fetch aku kt tepi highway Alor Pongsu dalam kul 12pm cm tu, kitaorg trs btolak menuju ke Lumut....smpi di area2 Lumut tu, jln2 pun jam....
P1130207
Smpi Teluk Batik dlm kul 2pm...Ramai yg dtg bcuti2 kt cini gak...cuti sekolah...perghhhh...ramai giler...hehe
P1130300
We all menetap di Virgo Batik Resort yg tlh dibooking oleh penganjur program ni...dan telah dibyr oleh pserta yg nak join le..hehe..tak kan free plak kan...hikss..
P1130212P1130214
Best gak bilik dier..bsr tu....dpt 2 katil bsr tu...ada swimming pool kt resort ni...
P1130225
Petang tu...ada xtvt di tepi pantai...sukaneka tp aku dpt join acara yg last jek..hikss, sbb kitaorg lepak king dlm bilik daaa..hahaha
P1130229P1130233P1130235
Malam plak...xtvt BBQ...aku smpi duduk bersila la...kipas3x...hahaha
P1130246
Lps BBQ...kitaorg cergas ke xtvt karok plak....tak sgka ada hadiah utk suara yg paling sdp..Juara utk kategori lelaki dpt kt my Hubby le kan...hehe..
P1130251
Next day....kitaorg dpt free breakfast...so melantak dulu, lps tu ada xtvt treasure hunt...hikss.
P1130253
Sesi penerangan oleh urusetia...yg bestnya...kumpulan Zura@Iwan menjuarai Treasure Hunt ni...hahaha..
P1130264
ada gak gmbr km bdua kt cini...hehe. ada lg xtvt sukaneka kt tepi pantai ni...ada gk acara yg kitaorg menang...hehe
P1130293P1130294
Acara penutup....adalah sesi penyampaian hadiah kpd pemenang2, ada lucky draw gak tu..hehe..byk gak hadiah yg kitaorg rembat.......hehehe..
P1130298
Last but no least.....gmbr ramai2 wajib adooo..kenangan nie...but dlm camera aku tak de plak gmbr Rozie sekeluarga....huhu....dorang dtg lmbt sket....
Lps c/out dr hotel dlm kul 1pm cm tu....kitaorg plan nak ke dusun slh sorang kwn hubby ni kt Kampar....so hubby on je nak pegi....aku ikut jek.....

Seronok kan program reunion mcm ni.....byk xtvt bleh buat...happening, gelak ketawa bersama...tmbh2 lama tak jumpa kwn2 kan...bleh mgeratkan silaturrahim...aku plak dpt kenalan baru...hehe. Tak salah aku...ramai gak geng2 hubby yg tak dapat nak join...ada commitment lain.....insyaAllah next time dapat buat lg reunion ni......aku bleh tumpang sekaki...hehe

24 comments:

miera said...

miera pun pergi teluk batik gak hari sabtu..kul 4 sampai sana..org punya la ramai..nak cari port lepak pun susah kan?tp terserempak pun dengan kak zura..hi.hii..kul 6 dah gerak balik teluk intan..

Sidratul Muntaha said...

oo
no wonderlah
dimana ade lakimu
disitu ade laki kak gie
muahahhaha
takper2..
erat silaturrahim..

SyaNa said...

aku pn telek cr gambar gie..
syiok tgk ko ceria jek join sume2 tu
pasni bleh la karok ngan kitorg..laki aku pn kaki karok gak

Connie said...

lama dah kite tak gi lumut...
cm menarik ni, harus pegi bila ade mase..

el said...

teluk batik/lumut kalo time weekend or cuti sekolah mmg ramai giler..smpi x npk pantai dah hahahahaha

el said...

lupa nk tya...x ajok shi3la ke sekali :)

NM02 said...

tak pernah lagi sampai ke teluk batik. kepingin jugak. tapi asal pegi je penuh... adoii

'NuReeN' said...

wah meriahnya...ada bako2 & game lagi.. teringin gak nk join cam ni..

wantie said...

amboi meriahnya korang berjumpa jumpaan yer. banyak lak ko rembat adiah.

Sedap la suara hubby hang , sebab tu leh menang karok. Mesti dia suka nyanyi kat hang noh.

atty's said...

walaupun lumut ni dkt ngn kg kty
tp kty lama dah tak pegi

Rizziela said...

sedapnya makan durian kat dusun


Wah! untungnya Zura dapat rembat banyak hadiah..sure syok giler kan

zura@iwan said...

@miera

ye ke? akak ada kt sn le...mmg ramai giler kan...x de port nk lepak tu...hehe

kalu ada jodoh sure jumpa kan...ngan ramai org plak..x pasan..

zura@iwan said...

@Sidratul Muntaha

yup....tu shati sjiwa...hahaha..
lgpon laki2 kitaorg keja satu opis jek....hehe..

zura@iwan said...

@SyaNa

hehe...gie gi mkn...that why tlmbt sket masuk dlm camera aku...hehe..

aku x pandai karok..laki aku pandai le..haha...

zura@iwan said...

@Connie

dkt ke? pegi la bila2...tp mmg ramai arr time weeken or holiday..

zura@iwan said...

@el

aah betui beb...time weeken or skool holiday ramai giler...x nmpk laut..haha..

zura@iwan said...

@el

nk ajak...tp takut kaco dia..lgpon reunion geng hb nie.....

zura@iwan said...

@NM02

ye ke? kena booking awal kalu nk gi teluk batik ni....

zura@iwan said...

@'NuReeN'

aahh meriah2....game yg best tu..kelakor beb..

zura@iwan said...

@wantie

bleh thn gk weyyy...byk gk adiah ku rembat...lupa nk snap..hehe..

ala..laki aku suka2 je...tp sora dia mmg sodap pon..

zura@iwan said...

@atty's

ye la...sllnya yg dkt tu mls nk pegi kan..hehe

zura@iwan said...

@Rizziela

hasil kerjasama bsama ni ziela..dpt rembat adiah byk..haha

shi3la said...

besnyer beb,meriahh..

TB pon haku selalu pegi tapi belum pernah bermalam kat situ..hahaha..dekat sangat ngan umah tak sampai hati nak bermalam kat situ...rugiii jer..hahaha

zura@iwan said...

@shi3la

aahh meriah2..

ye la kan...dkt ngan ko...kitaorg ari tu gi pon mmg ramai weyyy.....