♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Saturday, February 12, 2011

Jauh Perjalanan...Luas Pengalaman...

Tajuk entry tak de kene mengena ngan gmbr2 kt bwh ni....tp berkaitan luas juga la kan...nie Jauh Penglihatan Luas Pandangan...ishhh ke Luas Pandangan Jauh Penglihatan? hahaha..merapu meraban dah aku nie....hikss..
Tapi kalau jauh kita berjalan mmg luas la pengalaman kan....so jln la jauh2 sekali mampu....ada ewang baru la boleh.....poket kosong, jln dkt2 sudah lah...hehe..
P1120729
Saja2 aku amik gmbr ni dari window rumah aku...walaupun byk pemandangan bangunan jer....tp bg aku....sggh nikmat ku melihat pemandangan yg luas terbentang ini....syukur pabila Allah memberi kita mata yg sempurna utk melihat keindahan di dunia yg di pinjam sementara ini..Masih ada bukit bakau yg tersergam indah, masih ada pokok2 yg tumbuh teguh......ku harap, in future jgnlah semua kejadian alam semesta ini di tarah sesuka hati....
P1120730
Ketika ku merenung jauh....sambil mendengar nyayian merdu zikir di siaran Astro Oasis, hati aku akan terasa tersentuh higga mengalirkan airmata suci ini...hehehe, terasa begitu tenang sekali mendengarnya....mgkin kerna byk dosa2 yg pernah dilakukan dulu menyedarkan aku....(adakah seketika cuma?) tepuk dada tanya diri sendiri la....hehe.
Adakah aku ni suka bermain dengan perasaan diri sendiri? hikss...kdg2 ku suka berangan2 gak...hehe..kdg2 ada perkara yg membuatkan aku menginsafi diri...
P1120732
Dan paling bersyukur dengan rezki yg Allah S.W.T berikan pada kita semua....masing2 ada kelebihan dan kekurangannya.....bersyukur dengan apa yg kita adakan....walaupun tak sekaya org lain....tak seramai kawan....tp ku tetap aku.....musuh jgn dicari...hikss. Yg penting percaya pada rezki Allah Taala....Dia Maha Pengasih...Pemurah...Penyanyang....Terima Kasih Ya Allah....
Ampunkan dosa2 hambaMu...

~ Entry ntah apa2 ni lerrr.........hahahaha...apa2pon yg baik jadikan teladan...yg buruk jadikan sempadan...peace no war!!!...hehehe..
~ Tak best nie....perabot baru tak jadi hantar plak hari nie...adeiii..dah la eden excited gak ni...apa nak buat...byk brg pending plak...hehe. Tggu next week plak le....hehe

16 comments:

MrS. F!zA said...

fuhhh beli perabot baru ye...ekekeke

♥MAMASYAZA♥ said...

mmg best kalo bgn pagi, tgk pemandangan camtu, cam akak ni, waktu drive kat hiway. dpt tgk langit n matahari, fuhhh mmg rasa best sgt

ibu_umairah said...

besttt tuuu.....................hiihihihih

Farra Dhelina said...

kadang2 muhasabah diri itu perlu kan :-)

Zur@ZaRi said...

syukur dgn nikmat Allah kan...
kalo kat negara yg tak aman tu maner dapat cenggini kan..=))


Jom baca: Tikar Getah Kanak2

Gieyana said...

sesekali berangan apa salahnya kan..aku pon suka berangan..

tahniah kerana bjaya mem'verangankan diri!kekeke..

betui2..syukur dgn kurniaanNya x tiada tandingan tue..

zura@iwan said...

@MrS. F!zA

beli sket2 je fiza...mn yg x de jek..hehe...

zura@iwan said...

@♥MAMASYAZA♥

aahh kak...tenang je bila tgk...keindahan tbentang luas tu....
tmbh2 tgk langit yg luas kan..

zura@iwan said...

@ibu_umairah

hikss....best2..

zura@iwan said...

@Farra Dhelina

ye betui tu...kdg2 muhasabah diri itu perlu...

zura@iwan said...

@Zur@ZaRi

nikmat Allah yg sgt sempurna....

zura@iwan said...

@Gieyana

hikss...berangan tu best kan..wpon x kenyataan ttpi mbntu kita lebey berusaha...hehe...

maceh2....bjaya verangan dh...hahaha

ye....kurniaanya tiada tandingan...

[-suziey-] said...

:) :) hnya mampu tersengih penuh makna :)

MataHati @ MH said...

sya suka pi jalan jauh sbb boleh tgk permandangan baru.. lebih bersyukur kerana hidup ditempat yg aman dan damai ni

zura@iwan said...

@[-suziey-]

tanpa kata2 kan...sggh indah nikmatnya...

zura@iwan said...

@MataHati @ MH

betui tu...bila bjln jauh mmg byk pgalaman baru kita dpt kan...