♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, February 2, 2011

Genting With Love ~ Perjalanan Ke Destinasi...…

Kegirangan terasa dari Penang lagi....walaupun masih jauh perjalanan kami......berkat kesabaran serta menggunakan Garmin kami sampai jua ke destinasi yg ditujui....Kota Keriangan, Genting Highland. Sampai di Genting lebey kurang jam 3.15 ptg, lambat smpi sket sbb dalam perjalanan, km siggh di Serendah kerna hubby menunaikan solat Jumaat.
P1120763
Idak nak naik cable car ni...tp tgk keadaan gelap je, then kalu tiggl keta kt bawah susah plak nak ke hulur ke hilir.....
P1120770
Jalan yg basah dan licin kan...angin kuat sgt.......perghhhh masa nk smpi ni, hati girang bcampur risau...hehe....
P1120781
Cantik tul kaunter kt Lobby dier kan..waiting for check in ...parking keta pun queue, nasib baik hubby tanya Security Guard kt citu..dpt gak parking.
P1120782
P1120779
No giliran kitaorg...service yg cepat...tak yh kitaorg tggu lama2 sbb dah booking menggunakan voucher yg dibeli dr Eryn aka Mama Tisya....
P1120783
Tersenyum hubby dah dpt bilik...tak sbr nak rehatkan badan , spjg hari drive.. melalui plak jln mencabar nek Genting tu.....
P1120785
Hubby ngah merakam life......hehe
P1120786
Bilik we all t'letak di hujung sekali.......privacy gituww....hehehe..
P1120787
Deluxe room..bleh la...luas sket, nk solat still ada tmpt.....we all rest dulu sblm ronda2 ye...check in pun dah kul 4.10pm....budget after Asar br we all keluar ronda2....
P1120796
Jom.....nak keluar dah.....nasib baik indoor game kt First World ni je....we all keluar dgn selamba tak pakai sweater taw....konon2 leh la thn sejuk tu...hehe..
P1120809
P1120811
Disebabkan outdoor tak dpt nak main...dorang closed sbb hujan dan kabus, so we all decide main indoor game je....tp pada keesokannya baru we all main...Malam tu cam nk relax2 je...jln2 cuci2 mata....
P1120799
Me kat area2 First World Lobby....
P1120812
Besok naik Float Ride ni le.....hehe..
P1120834
See...gmbr aku ada tompok2 bulat tu, kabus tu......kt cini sgt2 sejuk...jln nk ke outdoor game, angin kuat.....
P1120842
P1120843
Decoration CNY yg cantik2......lampu merlip merlap...hahaha..
~ More story coming soon......byk sgt gmbr...smpi tak tau nk taruk gmbr mn...hehehe...

15 comments:

el said...

first world
terkenang lak honeymoon aku dolu2 :)

[-suziey-] said...

waaaaa berhoneymoon kt genting..skang musim ujan mmg tutup ler outdoor..sayang..tp xpe yg penting dpt spend time wth ur beloved :) ade ole2 FM utk aku x? kekeke

♥MAMASYAZA♥ said...

akak last pegi genting tahun 2002, ami baru 3 tahun, sekrg ami dah 12 tahun pun, bulan 3 nanti insyaallah kami kesana

Hezesuze said...

wah skrg jugak anto propsal kt abg pomeb suh bawak weols gi holiday kt genting mihahahahaha

zura@iwan said...

@el

sure tkenang2 kan...time honeymoon lak tu..

zura@iwan said...

@[-suziey-]

hehe..
yup ku tahu musim ujan..tp nk awat cm mn..x de date len dh..hehe...
yg penting dpt spend togther ngan hb le....

FM ada..tp kena masuk GA le..hehe

zura@iwan said...

@♥MAMASYAZA♥

sy lg lama kak...sblm kawin lg...
tu cm x brp tau sgt keadaan genting skrg...hehe..

zura@iwan said...

@Hezesuze

bleh2 kak..pujuk rayu cik abe akak tu...sure dpt punye....

Farra Dhelina said...

nek rlr cster tak??

Farra Dhelina said...

o outdr ttp..yela ujan knn

Ogy said...

berapa ya harga semalam kt ctu...rs nk pi lak..deting2...hehehee...

zura@iwan said...

@Farra Dhelina

x nek arr...outdoor tutup...men indoor je..

zura@iwan said...

@Ogy

rege dia try sevey tenet tgk..sbb kita guna voucher arr...hehe

wantie said...

best no.. dapat bercuti cam gini. tambah lak berdua jer. nanti aku ber empat aku nak pi jugakkkkkk.

zura@iwan said...

@wantie

mmg besttt...bdua x pyh pk psl anak lg le..hehe