♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, February 16, 2011

Owhhh…ada penghuni rupanya…

Rasanya hampir 2 miggu lebey kut tak balik weekend hse kitaorg, mcm2 hal tu yg tak dpt nak balik sana…so weekend baru2 ni dpt gak balik, ingt dpt la rasmi perabot baru tue….tapi diaorg tak dpt hntr lg….huhu..
Sampai2 je rumah kitaorg….aku seperti besa amik kunci then buka kunci mangga gate rumah, ye la bkn pagar automatik kan..sdiri buka daaa….hikss. Lps gate di buka….cik abe bw keta park keta dpn rumah…..ku meneruskan perjuangan buka kunci pintu dpn umah plak….sambil mata melilau sana sini….ku mmg suka perati merata2..haha…tiba2…...ku terpandang sesuatu pada pokok di luar gate dpn rumah aku….penghuni yg tak dijangka….
P1130320edit
See kat yg b’tanda tu…korang rasa apa mende tu? haiwan? mula2 ku mmg rasa haiwan apa yg duk tempek kt pokok tu….terus ku pggey cik abe aku gtaw…..
P1130320edit1
Ku kata kt hubby….tue Tenggiling kut…..hubby kata bukan lah……usihhhhh sarang lebah tue……aiyooooo tersirap ku dgr…..risau pon ade…..Tapi kita tak kacau dia, dia tak kan kacau kita kan. Semoga kita semua dilindungi, mereka jua makhluk Allah S.W.T...
Tanya ngan jiran sebelah, dorang pun tak perasan….hikss. InsyaAllah maybe jiran sebelah nak minta tlg pihak yg bkenaan uruskan...

16 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

weh sarang lebah tu tapi kalo kita tak kaco dia relax aje, nnt lelama dia g lah kan :)
KUASA SEO MENGGANAS?

el said...

sarang lebah..bahaya tu...beso beno ha

cikmOt said...

kalu lebah tu tak kaco, oklah...tapi kalu kaco, bahye tuuu

Zur@ZaRi said...

alamak bahaya nyer...
doakan awak sumer selamat yer...

Jom Join: "Posing With Ur Love One - Giveaway"

Ena said...

Ada penghuni rupanya..

scary gak kan mende tu.. huhu

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

takutnya...ada tenggiling tu...geli la kalo tengok kulit dia...

ALoNa CintamaniszLite said...

erm...utk yg dewasa..selalunya paham tak usik..tp risau kanak2 ler..terutama yg nakal2 tu..adeii..buat dibalingnya batu..uiish..marah dia. Dikerahnya tentera gi serang. Tak kira laa sapa pun yg ada kat situ..bahaye!!
Nampak pokok tu pun mcm rendahhh aje.

Apa2 pun..semoga takde apa2 yg tak diingini berlaku..

wantie said...

bahaya wei... panggil bomba la halau menda tu. Aku cuma takut kalau kalau burung helang pi tampaq arang tu. pas tu lebah tu mai attack org.

Sebab pa, dulu kat kg aku pernah jadi cenggitu. burung yang tampaq ngan kepak dia. pas tu dia attack org.

zura@iwan said...

@ Ieda

aha srg lebah..tu arr kita kaco...lama2 dia pegi la tmpt len..sbb pokok tu rendah je, nnti dia lari gk sbb kena asap keta or bising ke kan...hrp2 le..

zura@iwan said...

@ el

bsr weyy...ku nmpk cm tenggiling tu..hehe

zura@iwan said...

@ cikmot

dia x kaco punye..cuma riso budk2 jht ke gi baling batu..naiya je kan...

zura@iwan said...

@ Zura@Zari

riso gk..tp kita hrp2 mereka cari tmpt yg lebey baik le...

zura@iwan said...

@ Ena

penghuni tumpang sbntr...nnti dia belah la tu...

zura@iwan said...

@ Anje

bkn tenggiling lah....itu sarang lebah...

zura@iwan said...

@ kak alona

tu arr..kalu bdk2 yg nakal ni...kdg2 bkn phm..sbb bsr tu kak...hrp2 sapa x kaco le...mybe mende tu sdiri akan bhijrah kan...aha pokok tu mmg rendah,,,

zura@iwan said...

@wantie

mybe jiran sblh nk tlg pggey bomba...x taw la cm mn lg tu...hrp2 x de dh le...

mmg arr...sapa duk tang tu...kena la serangan depa...huhu...moga2 dijauhkan..