♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Monday, February 28, 2011

Malas nak snap2 la plak….

Nak cerita pasal weekend nie…..tapi lari tajuk plak….tajuk tu rasa cam tak kena…tapi biar lah….ada kene mengena gak rasanya…..paham ke ayat aku nie? hahahaha…Iyer….me skrg sgt malas nak snap2 sana sinun…..cik Lumix tu bawa, tp tak tpk nak bersnap2 bagai…hahaha..sian cik Lumix tu kan….
Wokeh2…back to story lah….Weekend baru ni xtvt cam besa, kalau en hubby tak keja lah..…semestinya out from Pulau Mutiara nie …..hehehe…kalau tak jln cuti2 mesia, mybe balik kampung kalau tak maybe lepak2 di weekend hse kitaorg….byk sggh la tmpt nak terjah yer…hehe..

Dan….hari sabtu we all blk rumah SP, jengah2 sambil ada org perabot nk hntr barang…perabot lagi…byk tul perabot ko yer…..perabot yg dulu tue le…buat p'tukaran plak, amik design yg len…dan yg murah sket…hehehe…so lmbt smpi sket…Lepas lepak2 kt SP kejap…we all balik ke Balingen, kahhhhhh...Balingen tue....Baling, Kedah le.. lama gak tak balik kampung mertua…last rasanya balik masa buat kenduri tahlil utk arwah Mil pada awal bulan Januari hari tu…

P1130393
We all overnight di Balingen satu malam….hehehe….balik2 tengok dpn rumah mertua…wahhhh sgt teruja…..kreatif betui Fil aku tue….lawa sgt….nyaman je lepak2 dpn ni..smbil mdgr deruan air terjun…hehe..
P1130396
Fil buat sorang2 ni tak salah aku….ishhhhh…kuat lagi Fil aku buat keja2 cm ni…..boring2 kan…dia buat la landskap dpn rumah nie……kalau Fil bleh buat landskap cm ni kt rumah baru aku kan besttt…hehe..
P1130394Ni sekeping je la gmbr aku yg adooo…tu pon hubby yg snap…..ni snap2 pon sbb teringat psl landskap hasil tgn Fil yg sgt cantekkkk nie…tu yg snap2 tu….hehehe. Masa ni before kitaorg nak kuar gi Pekan Ahad....dapat juga ku merasa Satay Mamak yg femes di pekan Baling tue.....tapi tak snap2 pun...kan ku kata...malas nak snap...walaupun ada hset cenonet tu.....but...malas tahap gaban kan...mmg tak dapt nak nolong la dek nonn....sdiri mau ingat lah....hahaha...

We all balik ke Pulau Mutiara nie....awal gak klmrin, hubby ada hal sket.....idak selalunya we all akan balik smpi tengah malam...or balik pagi2 isnin...hikss..tp this time tukar time sket...sekali sekala.....lgpon jalan smooth jer...kat bridge pun tak jam.....Alhamdulillah xtvt weekend yg dilalui dengan lancar dan selamat dengan izin Allah S.W.T.....Syukur padaNya kerna masih memberi kebahgiaan ini bersama2 org tersayang.....

~ entah bila nak update plak ni kan.....idea mari2....mood rajin mari2.......hehehe....sian kat aku..hahaha..
~ Autopublish entry....hikss....

20 comments:

ibu qaleesya said...

kreatif fil you.. hehe

NM02 said...

tolonggg.... saya monday blues ari ni

Farra Dhelina said...

ape lagi kak, suh la fil akk buat..kreatif tuu..

Nureen said...

tmpt utk tenangkan pikran kan..
abah nureen pon ada gak wat aiq terjun dpn umah tp x siap lg..

♥MAMASYAZA♥ said...

akak pun dah lama tak balik baling. tok wan akak sebelah ayah, org kampung banggol saga, bongor. rindu sgttt, dah lama tak tgk gunung baling

ieda said...

cantik tmpt nie ..
huhu ada2 masa akak pun malas nak snap2 nie :)

wantie said...

wah kreatifnya. musim musim pans ni mesti terasa sejuk kan kat ruang tu. kalau haku ler, mesti lepak kat situ jer..

zura@iwan said...

@ibu qaleesya

mmg fil kreatif bab2 ni..hehe

zura@iwan said...

@NM02

hehe..sbr2...moga mood tu kembali ye..

zura@iwan said...

@Farra Dhelina

hahaha...x smpi ati la farra...fil dh x larat tue..hehe

zura@iwan said...

@Nureen

aha nureen..relax ptg2 kan...syok je.....

zura@iwan said...

@♥MAMASYAZA♥

oo....ayah akak org baling ke...kbtlan kan....

zura@iwan said...

@ieda

nice kak..kenan tgk...
mmg pon...x de mood la...

zura@iwan said...

@wantie

aha...pandai kan fil aku buat....larat dia buat keja tu sorang2...huhu..

atty's said...

cantiknya landskap tu zura..damai je kalao dpt lepaking kt situ

CuTeMiUt78 said...

wah.. nice gak kan

zura@iwan said...

@atty's

cantek kan kak...hasil tgn fil..lepak2 ptg best tu..

zura@iwan said...

@CuTeMiUt78

aha nice kan kak..

ALoNa CintamaniszLite said...

erm..umah hang kat SP tu..leh usahasama ngan pak mentuo wat satu cenggitu..kan..lawo kan..ermm

zura@iwan said...

@ALoNa CintamaniszLite

aha kak...bleh kalu fil larat arr..hehe