♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, October 29, 2010

Sketsa Lawak pulakkk...hua hua hua...

Hari ni rasanya tak sempat nak blogwalking umah korang2 ler...lagipon kepala ai pusing2...huhu..maaf yer...sure banyak entry korang yang aku tertinggal sorry banyak2...

Sempat legar2 kt umah sdiri ni, namanya tak de idea okey, hapdet je la apa yang rasa nak taruk dalam ni....asalkan berisi dan tak boring....tak tau la korang2 boring ke tak....tadi entry teka teki lawak jenaka, sekarang kita layan sketsa pulak yer. Kiranya hari jumaat penuh dengan lawak jenaka la kut...kakaka. Mana taw dapat menceriakan kawan2 semua...hahaha..

Sketsa pertama saksikan perbualan antara Ayam & Lembu (mcm taw2 je depa duk bual apa noh..kekeke) layan je la..

Ayam : Manusia ni mmg pentingkan diri sdiri!
Lembu: Kenapa kau kata mcm tu?
Ayam: Tengoklah. Apa mereka buat kat aku.
Lembu: Hah! Buat apa pulak?
Ayam: Aku ni bertelur hari2. Aku cadang naklah dapat anak 2-3 ekor, org kata ada juga waris
aku bila aku tak de nanti. Tapi manusia ni mmg tak berhati perut, hari2 diaorg mkn telur
aku. Mcm mn aku nk dpt anak!
Lembu: Alah, kau punya mslh kecil saja!
Ayam: ?? Maksud kau?
Lembu: Aku ni, kalau dipikirkan nasib aku lagi malang. Rasa nak bunuh diri pun ada. Bayangkan
hari2 manusia minum susu aku, tapi sorang pun tak pernah panggil aku MAK...!!!
Ayam: ?? (Dalam hati: tak boleh pakai punya Lembu)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Adeiiii....aku nak tgelak guling2 baca sketsa ni.....hahahaha......mcm2...ada lagi weyy sketsa, kali ni pasal Cekgu Bahasa Melayu ngan anak murid...hikss..

Cekgu: Man, boleh kamu buat ayat dengan menggunakan perkataan tepung?
Man : Itu senang saja Cekgu...ayatnya ialah..."emak sedang membuat kek di dapur"
Cekgu: Mana tepungnya?
Man : Tepungkan di dalam kek tu.....Cekgu ni tak sekolah ke hape?

Wakakakaka....hampehhhhh Cekgu yang terkena......sbr ye Cekgu anak murid terlebey bijak la plak...hehehe.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Layan sketsa kat Wad pulak.....

Ada seorang makcik kelantan nih, dia mai HKL nak carik sedara dia eksiden. Sampai kat HKL dia tanya la seorang nurse kat situ....dalam loghat kelantan la.

" nak tupe tanyo, mano dio wad kecemase?"

nurse tu selamba jer jawab...

" wad kencing masam takde...wad kencing manis aderla.."


kekekekeke.....ape ke hey la jd cm tu....org ckp lain...lain yg pahem...huhu
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

** Weekend menjelma lagi....apa xtvt korang? aku besa arr....lakukan xtvt bsama yang tsyg ler...xtvt dlm rumah..xtvt luar rumah...kahhhhhhhh!!!
** Ada blogger dari jauh nak datang........korang nak tau sapa? owhhhh aku pon blm tentu nak jumpa bila...hahaha..kalu jumpa aku gtau ek...hiksss
** Selamat berhujung minggu bersama orang2 tsyg yer......insyaAllah berjumpa lagi...

16 comments:

Sidratul Muntaha said...

weeked adelah kenduri aqiqah zahraa' kat meru..
adeiii
lawak NO 1 aderlah yg terbaekk sekali!!
mantop!
sakit perut aku gelak!

Hezesuze said...

adeehhh sabo jeler..lawak di petang hari nemenye nie...huhu

[-suziey-] said...

yezzaaa aku suka baca..lawak lawak..aku terhibur..hiks..

zura@iwan said...

Sidratul~

oo ye ke..semoga knuri bjln lancar ye...

kahhhhh...aku mula2 bc pon nk tgelak guling2...

zura@iwan said...

Kak Ze~

penghibur di ptg hari..ahhaa..

zura@iwan said...

suziey~

sekali lagi aku pun suka sbb ko thibur..hehe

ieda said...

hahahahah benci2 sbb cikgu pulak last2 kena bodo hahahahah

SUZIE APAI said...

hahahaa...selamat ujung mgu kawan..

lawaks btul dialog tuuu

Nia said...

hehehe,..wad kencing masam tu mmg 1st time dgr...kalau betul2 jadi, haru tuh.

wantie said...

kikikik.. rasa gelianak tekak aku baca memalamni sambil layan PM

zura@iwan said...

ieda~

kahhhhhh....cikgu yg kena plak kan...

zura@iwan said...

Suzie~

slmt2...

hahaha..mmg lawak...

zura@iwan said...

Nia~

tu la psl.....pestime dgr ye..haru2..

zura@iwan said...

wantie~

psl apa geli tekak..kahhhhhh..geli semua la...

'NuReeN' said...

weekend kami g perak "kuale" tguuu n3 yerr

zura@iwan said...

Nureen~

wokeh2....hehe..