♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, October 13, 2010

Santapan Jiwa Hati Nurani...



“Jika kita telah berusaha tetapi masih tiada hasil, maka kita wajib percaya pada qada’ dan qadar Allah. Cahaya mata adalah hak Allah, jika Dia belum mahu mengurniakannya, maka redalah, jangan terlalu gusar kerana tidak semestinya tanpa anak kita gagal dalam hidup,”



~kata2 ini telah ku abadikan di side bar kanan blogku ini....kata2 pembakar semangat untuk diriku dan suami....
~semoga aku & suami tabah menghadapi ujian ini....ku anggap ujian ini tak lah sebesar seperti ujian yang orang lain hadapi...mungkin Allah masih menguji kesabaran kami..
~bak kata pepatah....Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul....aku & suami yang menghadapinya, hanya Allah yang mengetahui segalanya...


pstt; opssss entry berbaur sedih la plak......sorry laling semua.....hehe..

20 comments:

UmmiRosma said...

Salam dear,

Betul tu...Alah is always in our heart..accept this as ujian yg akan meberikan hasil yang nikmat.

Akak jugak nak dapatkan Humaira ambil masa 5 tahun..berbagai usaha dilakukan namun segalanya belum rezeki. Apalagi segala kata2 yg negative juga kami terima dgn tabah. Akak dan suami buat IUI tapi tak berjaya, sehingga kami hampir ikuti IVF. Di samping tu akak dan suami minum Saudi pollens + madu. Dan akak ambil BIODEX. Masya Allah...hanya sekali ambil je dah mengandung. Inilah nikmat yg tak terhingga bagi kami.

So jgn berhenti berharap, berusaha dan berdoa....tulikan je telinga pada kata2 yg negative dan if you feel ike crying...just do it. You will feel extra stronger after that.

*hugs*

Ena said...

yerla kan zura, abaikan semua kata2 tu..

adik sy belum ada baby lagi.. malah kawan2 juga masih ramai yg belum punya baby walaupun dah 6,7 tahun kawin.. tapi akhirnya mereka tetap diberi peluang tu.. janji kena terus berusaha, jangan mudah patah semangat.. Hanay DIA yg tahu kenapa sesuatu itu dikehendakinya begitu..

Moga dipermudahkan urusan & yg dihajati tercapai ye zura.. ;D

'NuReeN' said...

InsyaALLAH... ALLAH itu maha adil..

k.zura try la ada mcm2 cara, mengurut ker, jumpak doc minta ubat subur ker, dptkan pehtua2 dr org yg berpengalaman ker.. InsyaALLAH ada rezqi le nti tue.. ;)

el said...

alahaiiii
sabar lah zura
aku fhm ape perasaan hang skrg
byk2 berdoa...ye

zura@iwan said...

UmmiRosma~

Betui ke kak? Alhamdulillah rezki akak stlh akak berusaha kan...jika Dia menghendaki sesuatu...Dia akan beri kan kak...hehe

thks so much kak kerna sharing kt cini...

Alhamdulillah zura masih ada kekuatan mhadapinya kerna ada suami yg memahami...syukur...

zura@iwan said...

Ena~

insyaAllah Allah akan beri peluang itu kan...cuma blm masanya....sbr menanti...

thks Ena...muahhhhhhhh

zura@iwan said...

Nureen~

insyaAllah nureen..ksbran itu ada hikmahnya...

Nureen, kak dh buat semua tu...tp mgkin blm rezki kan....redha je la...

thks ye..

zura@iwan said...

el~

hehehe..maceh phm perasaan aku...
dont worry aku x de apa2...sj nk taruk kata2 tu kt blog...kasi pbkr smngat...hikss..

thks dear....hehe

wantie said...

Zura- kufaham benar apa yang di alami itu. Walaupunada Amirul, nak juga tambah cahaya mata. keguguran sebanyak 2 kali kekadang wat aku serik nak ngandung lagi. sebab trauma takut gugur lagi...

Aku harap kita sama sama berusaha. Betul kata hang tu, tak dak anak tak semestinya tak bahagia...

think positive friend.

Rizziela said...

Bagus..Saya pun setuju

[-suziey-] said...

huhu..babe aku sedih la..aku paham sgt camne ko rs..sbb aku nk dpt aQeel 8 bln gk mencuba..baru 8 bulan aku dh xtentu arah..mcm2 rasa..mcm2 perasaan..klu xkuat iman mmg sasau gk..hehe..xde la camtu skali..so sbb tu aku paham..tmbah ko lg lama..dh bertahun..syukur ko ade suami yg memahami..keep trying babe..dont ever give up ok..Allah Maha Mengetahui..Dia tahu yg mana yg terbaik utk ko n suami..jgn sedih2 ok..

zura@iwan said...

wantie~

aku pon memahami perasaan hg wei...dh 2kali gugur...sure mmg trauma nk pregnan lg kan....tp bsyukur sbb hg ada anak2 yg menanti di sana...yg akan menolong hg di sana nnti...insyaAllah..

betui2...aku mmg pkran positif..hehe..thks my fren....luv u....hehe

zura@iwan said...

Ziela~

thks ye...hehe

zura@iwan said...

suziey~

hehe..aku pon sedey plak ni..member kasi kata2 smgt...huh so touching beb...tu la..aku kalu x kuat x tau la cm no, sekejap je dh brp thn aku menuggu....sgt sbr kan, tp dlm hati hnya DIA yg tahu...hehehe...

terima kasih byk2 bebe....aku x sedih2 ok....aku akan berusaha higga bjaya...hehe

Rinna said...

Insyallah Zura..kalau dah tiba nak dpt rezeki tuh nanti dipermudahkan juga oleh Allah.. yang penting..teruskan berusaha.. jgn putus asa okey.. dan kalau boleh pergi laa jugak jumpa doktor gynea..dan mintak nasik dia org..yer..

Pedulikan laa apa org nak kata..akak faham perasaan zura..tuh..

Amy Syaquena said...

salam...

banyakan bersabar ye..


jemput ke sinar raudah ye...


http://sinarraudah.blogspot.com/2010/10/gambar-bapa-memperkosa-anak.html

zura@iwan said...

Kak Rinna~

hehhee...terima kasih kak kerna memahami...zura ok....sj taruk kata2 tu buat pbkr smngt ni....
zura dh cuba jumpa kak...mybe blm rezki le...doakan zura ye...

zura@iwan said...

Amy~

thks amy....insyaAllah nnti free terjah k..

I-sya said...

zue... bila kita pandang pd kekurangan yg kita ada... jgn lupa toleh la kiri kanan kekurangan yg orang lain ada juga sbg pengubat lara yg kita tanggung.

ujian ALLAH itu berbeza pd setiap umatnya. yg ptg kita tabah dan redha. mcm tu gak la redhanya hati kakak aku bila 13 thn x dikurniakan cahaya mata... at the same time she is SLE's yg makin hari makin memakan sel-sel darahnya.

tabahkan hati k. insyaallah... ALLAH itu maha pengasih lagi maha penyayang.

zura@iwan said...

I-sya~

itulah aku motivasi diri aku...semoga aku kuat mhadapi ujian ini...org len ada jua ujian mereka...so aku & hb saling mberi semangat antara kami....aku doakan yg tbaik utk hidup km...thks ye...