♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, October 14, 2010

Aku pergi ke Shanghai....hehehe..

Bila pula ko pergi Shanghai ni? minggu lepas ko pergi ke?hahaha....cakap sorang2 pula dia ni...kui..kui..kui..

Alahai....pendekkan ceta je la....haha...

Terlintas pula nak abadikan kenangan aku pergi ke Shanghai, China dalam blog ceritera ni . Tiga tahun yang lepas...seronok tu seronok, tapi hubby tak dapat ikut kerna trip company kan....hikss. Pergi ni pun kerna dapat sponspor dari company, siap kasi duit belanja lagi tu...hahaha, kalau tidak bila la aku nak merasa pergi oversea...hahaha.

So gambar2 ni aku up randomly je la......hehe...

Ni kat Wuxi kut....lupa ingatan sebentar..haha

Perkampungan tradisional di Wuxi...

Kilang memproses kain sutera....nak beli tapi mahal siut...hahaha..

Dapat tengok macam mana diaorg buat kain sutera ni.....geli gk mula2...ngeeee..

Bandar Shanghai....

Jangan jeles....siap bergambar dengan artis lagi tu...Jackie chan senggeh sokmo..kakaka..

Tak sangka dapat shake hand ngan Bill Clinton...kekeke...

Amboi2.....rapatnye....Andy Lau you.....hubby ku jeles bila tgk..kakaka..

Kami dengan atlet olahraga terkenal China kut...Liu Xiang ke...betui ke ntah..

Ekceli tadi aku bergambar dengan patung2 jerk...hahaha..kitaorg pergi Madame Tussauds Wax Museum, Shanghai...wakakaka...nmpk real tak?

The Oriental Pearl TV Tower, mmg tiggi giler.....gayat ko naik...hehe...

Siti(langkawi branch) yang menjadi roommate & peneman semasa di negara asing...hehe


Pstt; style tudung aku dulu kala...kekeke...skrg mls nk pakai dah..ahakss..

34 comments:

fazilzura said...

gambo 3 thn lepas, ko tetap menten cute beb ...

Hezesuze said...

ok latuh uols...dapat jgak pegi obesi kan...weols ni geget jari jek...mihahahaha

Gieyana said...

dpt gk g overseas nie..aku over the sea ada ler...kakakka

el said...

merasa gak ko g obesi..aku ni paspot pun xde...best la comp ko ada sponsor2 trip gitu..bertuah badan..hehehehe..ko ada wat balik ulat sutera tu x ternak kt msia hehehehe

mama tisya said...

kita pn pernh p shanghai & beijing...tp gmbr time tu guna camera kodak..ingt nanti nk scan nk up gk kt blog...beijing lg murah nk soping compare ngan shanghai..best ler company siap bg pegi and bg duit blanje lg..brp rmi pegi?tk bole bw suami ke kalo byr sendiri pn?

*∽ IZAN ∽* said...

wahhhh..besttnyer gi shanghaii..! cantik & bersih gak bandaraya diaorang nihh! posing ngan celebriti yang tak tahann tuh!

ieda said...

seronoknyaaa jalan ke shanghai nie ... susah tak nak dpt makanan halal dikk .. akak ada jugak plan nak kesana ...

Dee said...

wah..dh smpi overseas ko ye zura..aku x penah pun lagi..bestnya china..

CuTeMiUt78 said...

wah.. smpi gak kat oversea kan..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah syoknya pi shanghai....gambo yang kat patung tu nampak macam real live la...

Ena said...

bestnyerrr... bila turn ena pulak.. huhu..

Rizziela said...

Ingatkna baru g..jeles tau

zura@iwan said...

fazilzura~

hahaha..thks2...tgk real x cute pon...ahakss...

zura@iwan said...

Kak ze~

rezki comp kasi kan...nk lps peluang syg plak..hehehe.

zura@iwan said...

Gie~

alhamdulillah dpt gk aku smpey overseas...x per hg bleh gi, tp x ksempatan kan..hikss

zura@iwan said...

el~

aahhh cuma passport je aku kena buat sdiri..lain2 disponspor...btuah juga ler...tp nk merasa lg x de dh la kut, sekali je dpt gi...kakaka...
kalu aku bw ulat sutera tu sah2 mampos kut...kakaka..

zura@iwan said...

mama tisya~

ye ke? scan la taruk dlm blog nk tgk..hikss..
kitaorg x leh bw family ler....gi dlm 30org cm tu kut...

zura@iwan said...

IZAN~

shanghai cantik gk bandar dia...bersih...hahaha...tu la psl, sia posing ngan artis olok2...

zura@iwan said...

ieda~

mcm zura kak...besa la gi ngan majority bgsa len, depa x de nk cari mknan halal le kak...tp kita malay2 ni spare bw mkan dr mesia dh..hehe..ada tmpt halal gk...

zura@iwan said...

Dee~

aaahhh smpey gk aku....hehehe....

zura@iwan said...

Cute~

tu pon x bw kuar banjer kita kan...idak mmg x smpey pon..kakaka..

zura@iwan said...

Anje~

alhamdulillah smpey gk...x penah bmimpi nk gi overseas pon sbb x mmpu nk gi...dh depa over, gi je la..hehe..
hahaha...tu la psl cm real kan...

zura@iwan said...

Ena~

insyaAllah ada rezki smpey la tu..hehe. kalu x Shanghai tmpt lain kan..hehe

zura@iwan said...

Ziela~

hehe...lama dh gi ni...

'NuReeN' said...

fesyen tudung tue x tahan.. ehheee...

mula2 ingat real tp bila tgk ambik gambo rapat sgt sah la patung jerr tue heeee....

bestnyerrr dpt g shanghai.. bila la nk smpi yerr??

zura@iwan said...

Nureen~

hahaha..gelak kan ai ye...nk kena ni...hikss

gmbr ngan andy lau tu mmg x sgka nmpk cm real gk...haha...seram pon adooo sbb patung...kakakaka..

nnti ada rezki smpi la..hikss

wantie said...

wah.. bestnya gi shanghai. aku ni tak pernah ler gi ohbesi segala. nape ko tak peluk peluk jackie chan. wat bagi hubby ko cemburu cenburu sayang gitu. hiksss

zura@iwan said...

wantie~

aku ni sbb comp trip...hrp aku nk gi sdiri...ntah bila la weii...x mmpu eden...hehe...
tu peluk Andy Lau la tu...dh jeles pon...kekeke..

[-suziey-] said...

wooooo dasat..ko dh pegi shanghai..wlaupn company trip..hehee..mmg mcm real ko siap peluk ngn andy lau yek..maunya xjeles en hubby..ekeke:P

zura@iwan said...

suziey~

deme taja...aku on je, mula2 mls nk gi takut x de kwn..naseb baik ada kwn ...hikss
tu la psl...aku tgk pon serammm...cm real plak...hehe

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

bestnya dah sampai shang hai..

zura@iwan said...

Ibu Damia~

hehe...kerna disponspor tu..idak x smpi pa..hehe

shi3la said...

ko memang steady kecik molek kannn....dolu lagikk kurusss hooo...

zura@iwan said...

shiela~

hahaha..dulu lg kurus la...tu blm ko tgk time aku zmn muda remaja tu..haha