♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, October 6, 2010

Lawak Bola...hua hua hua...

Kisah ini aku memang ingat le sampai sekarang....sebabnya buat aku & en suami gelak sampai berdekah2...kakakaka. Baru semalam teringat kisah ni dengan en suami, adeiiii tak tahan gelak bila ingat kembali. Ayat spontan yang dikeluarkan oleh aku membuatkan jadi bahan ketawa...kekeke. Peristiwa berlaku semasa aku dan en suami masih dalam alam2 percintaan lagi..blm kawin daa...kui..kui..kui.

Lama dah sebenarnya berlaku....ianya dialog di antara "aku" dengan "kawan en suami"...nama terpaksa dirahsiakan...hikss.

Di suatu petang, aku call en suami aka pakwe la masa ni, blm kawin kan....then kawan en suami yang angkat,lama pula tu nak angkat...memang geram juga ler...hahaha.

Aku: "Assalamuailaikum..."
Kawan En Suami: "Waalaikumussalam..."
Aku: (dalam hati..aikkk awat suara lain ni)..."erm nie sapa?"
Kawan En Suami: "kawan sebilik dia..."
Aku: "oooo....dia gi mana? "
Kawan En Suami: "dia tak de....dia gi main bola.."
Aku:(dalam hati....eeeee geramnya call selalu gi main bola....) "oo ye ke..tak per la mcm tu.."
Kawan Pakwe: "Ok"
Aku: "owhhh...nnti pesan kat dia ye"
Kawan En Suami: "ye2"
Aku: "Pesan kat dia......nnti balik .....



TIDO BOLA.....

MAKAN BOLA....

MANDI BOLA yer............semua lah bola..


Kawan En Suami: "ok2 nanti saya pesan kat dia...."(dengan serius dia terima pesan...hahaha..)


Lepas letak telephone tu....aku dah gelak guling2 dah...ayat apa aku cakap ntah...kahhhhhhhhh.....selamba rock aku jerk, dah la tak kenal sapa kawan en suami tu...kekeke.

Mengikut en suami, kawan dia telah pun sampaikan pesan kat dia.....tapi sebelum tu kawan en suami tu pon dah gelak guling2 atas katil macam aku.....wakakaka...


^~^ aku tak kesah pon en suami minat bola ni...cuma teringat lawak bodo aku tue...kakaka..
^~^ aku buat n3 ni pon nak gelak gk ni....kakakaka...
^~^ kawan en suami tu pon aku dah kenal sapa....dia sampai sekarang pon rasanya masih ingat lagi...kekeke....
^~^ menciut hati betui...kekeke..


18 comments:

Farra Dhelina said...

mujur hsbnd sy tak kaki bola hehe

zura@iwan said...

Farra~

hehehe...itu dulu ler, lgpon time tu geram...tlps ckp plak...lawak tul..
x kesah la minat dia kan..haha..

el said...

aku igt dia pi main bola lain upssss miahahaha

ILA HAFIZ said...

hahaha...huby kita pun gila bola. fanatik gila. xleh nak watpe. lantak dia la janji jgn gila pompuan sudah la..

zura@iwan said...

el~

cesss...mn ada bola lain...ceta lawak d sblk ceta bola...kakaka..

zura@iwan said...

ILA~

hb kita tak fanatik bola pon, kita pon x kesah dia minat apa......cuma masa bujang dulu...xtvt ptg dia main bola...skrg kureng dh...hehe

'NuReeN' said...

nape pakwe aka asben x ajak skali g main bola.. nureen dulu, kemana ja ada dia ada la nureen.. dia main nureen jd penonton.. sbb tue org kata kembar masa keja skali dulu

mamamiera said...

ai zura, lame xketemu.. Windu mkcik dcni taw.. Kalo dekat nk jewjmpa..
Hmm laki kite pon kaki bola.. Kalo time dh kaki tu, maleh nk tegur sapa dia. Xdlayannye kite, khusyuk bbeno..

Dee said...

hahaha..sindiran halus tu..sib baik my hubby x minat bola sgt..

wantie said...

Sama la kita zura oi.. dapat hubby kaki bola. bukan setakat main bola ja. tengok bola pun sampai tidur kat hall....

zura@iwan said...

Nureen~

mslhnya time ni dia duk jauh le....KL nun...masing2 study lg..hehe..

zura@iwan said...

mamamiera~

tu arr...lama kan x jumpe di alam maya...hikss...windu woooo...windu ngan anak2 bkn mamanya...kahhhh

laki kita x le kaki bola sgt....dia more kpd volleyball...tp bola jugak la kan...kekeke...

ni juz tingt kesah2 dulu...keke..

zura@iwan said...

Dee~

hahaha...sindiran yg buat org lawak....kwn dia lawak guling2....kekee.

zura@iwan said...

Wantie~

hehehe....x per weiii utk xtvt tluang gk tu....aku x kesah....hehe..

UnGu VioLet said...

org laki mmg kaki bola kan... :)

zura@iwan said...

Ungu~

hehe...dh besa cm tu kan...kalu x suka bola bkn laki kut...kahhhh...

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh.. akak yg baca ni pun mau gelak guling2 ni..

zura@iwan said...

cutemiut~

lawak spontan kak...hehe..