♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Monday, October 4, 2010

Mengisi Kekosongan…

Wahhhhh tajuk macam orang kesepian je kan.....bahkan tak de kena mengena dengan hati pun, hahaha...
Ekceli story xtvt weekend kami baru ni, diisi dengan xtvt makan..ahakss. Aku dan en hubby memang teringin nak makan ketupat wif rendang ayam, ntah apa2 teringin plak kan....kahhhhh...So aku dengan rajinnye , buat la rendang ayam(buat sendiri ye) dengan ketupat(beli kat makcik buat kuih bawah umah daa...kekeke).
Dah siap bagai rendang & ketupat tu, idak nak la jemput kawan2 terdekat rasa....tapi ada hal pula kena pergi Sungai Petani, jadi balik frm SP dah pukul 9 lebih...aku punya rendang & ketupat telah habis dirasai oleh adik2 iparku...hehehe..
P1110405 Alhamdullillah rendang ayam menjadi....sedappp plak tu...kakaka...
P1110404
Ketupat kacang......sedap gak...bila aku nak terrer buat sendiri nih..huhuhu...
P1110415 Tahun ni raya...belum lagi ku beraya rumah member2 kat Penang ni....mood pon macam ala2 je kan, maybe masing2 sibuk dengan commitment. Tapi aku suka nak gi terjah rumah kawan2, berbanding kawan2 mai umah...hahaha..bleh gituwww, malu Ai taw....kakaka...
Jadinya hari Ahad tu, Puan Wantie bagi greenlight yang dia ada kat rumah...sapa2 nak datang beraya...datang jerk, aku & hubby pon on je la...tak gi mana2 hari tu, bleh perut ini diisi lagi..hahaha. Pn Wantie buat laksa, kek coklat dan dadih....sangat2 sedappp....
P1110416
Wahhh, mirul mula2 bergambar tak pegang tangan pon....kali ni nak dia pegang tangan auntie...hehehe..malu meow2...tapi banyak cakap gak dier...hehehe...
Terima kasih Tie & Wan yer....kalau buat makan2 lagi, jangan segan2 jemput k...kui..kui..kui....

^~^ dah nak abis syawal ni.....lepas ni nak gi terjah umah sapa plak yer, ada yang sudi menjemput ke? kekekeke....

16 comments:

wantie said...

tima kasih cause sudi datang umah aku. I'allah kalau aku wat makan makan lagi sure aku panggil hang nya. mana leh aku lupa kat hang..

Ieda Al-Habsyi said...

pos sikit rendang tu kak, hehhehehe

zura@iwan said...

wantie~

sama2 jugak...hehe....
x malu aku noh...nk je terjah org buat mkn2...kakakaka....maceh ingt aku sll...hehe

zura@iwan said...

Ieda~

pos cm no...dh abis pon..kekeke..

Dee said...

tgk rendang tu sedaplah..mesti sedap..cuba buat open house..sure ramai terkam..hahaha..

zura@iwan said...

Dee~

hehe...x sgka sedap beb...laki aku pon kata sedapp, adik2 ipar mai pon abis gk deme sapu..hahaha...
nk buat open house ntah la...sbb umah ku sempit, jd sian plak kt owg nk duk ramai2...hehe.

UnGu VioLet said...

wahhh.... bestnye rendang tue... terliur rasa.. hihi...

zura@iwan said...

Ungu~

hehehe....bleh la...ptama kali buat la katakan, nk kata best tu..x leh best sgt...hehehe

PinQib said...

haa. beraper jer sy poi open house.. x sempat. bz giler r rayer tahun ni


Jum Singgah yer
Latest entry di:

Shocking Fact about Justin Bieber!

UmmiRosma said...

rajin..and rendang ayam ni nampak sedap jugak..

zura@iwan said...

Pinqib~

tu arr....thn ni ala2 je mood dier...hikss.

wokeh..nnti free akak terjah k...thks

zura@iwan said...

UmmiRosma~

hehehe..time rajin kak...idak mls le teman nk buat...hahaha...

el said...

hang mai ka..ahaksss

zura@iwan said...

el~

aahhhh tu ko nmpk picca ku tu...mai le...wantie kata hg br je blk masa aku mai tu..hehe

ALoNa Cintamaniszlite said...

Akak pun tak penah wat open house setiap kali raya. Cuma kalo kawan2 kata nak mai raya..akak buat ler makanan berat2 sket, hehe..

Raya tahun ni pun..akak kurang gi beraya kat umah kawan2. Naper ntah. Kalo tingin nak makan juadah raya..akak wat sendiri je. Tp lemang dan ketupat palas..tak reti ler pulak nak wat..huhu..Tak penah buat, tak penah belajar pun walaupun mak mentua pandai betul buat ketupat palas tu..hehe..

zura@iwan said...

Kak Alona~

tu arr....zura pon x buat opn hse bgi ni...nk buat umah sempit...hikss. kalau mmbr nk mai br la buat apa2 patut...

zura pon kak...raya thn ni x beraya sgt umah member...mls kut...kakaka...
zura balut ketupat pulut tu reti dh sket2...cuma nk buat pulut x reti lg..kekeke....