♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, October 19, 2010

Kalau Ada Jodoh….

Ketemu Jua.....tak ke mana kan...kan..
Atas urusan kerja hubby di Kuala Lumpur, Sabtu seawal pagi kami bertolak dari Penang, dalam jam 5am mcm tu kut....wahhhh awal kan..hiksss. Then bertemu dengan kawan hubby di R&R Bukit Merah...kitaorg konvoi bertolak pula ke KL dan berjumpa dengan group satu lagi di R&R Tapah termasuklah Gieyana&hubby.
P1110541 Keadaan highway yang masih gelap lagi.....
P1110542
Matahari sudah hampir2 muncul.....
P1110545 Cik abe yang steady..muahhhhhhhhhh...hehe..
Dalam jam 10 lebih pagi kitaorang sampai di destinasi yang ditujui...Alhamdulillah sampai jua walaupun berpusing2 juga mencari...hahaha.
Selesai urusan segala....aku yang rajinnya menjoinkan diri ikut bersama hubby mendengar luahan rasa sementara si Gieyana tak boleh join sebab anak kesayangannya Nureen tengah melayan tido..hehe. Aku join kejap jer...dalam kul 1 pm belah keluar sebab ada date pula...hehe.
P1110555 Sempat lagi bergambar ye......lgpon aku bukan layan mendengar sgt, tp duk bermsge bagai dengan Gieyana & sorang sahabat ni...hikss..

Bila janji terpatri....termaktub la sudah pertemuan yang tak disangka dengan sahabat ini...perasaan ini tak tau la nak kata, malu2 pon ada....hati berasa berdengup kencang....dup dap2x, teruja pun ada....amboi macam nak jumpa dengan VVIP je ni...kahhhhhhhh!!! pasan pula nanti orang tu....kui..kui..kui...
Pertama kali nak ketemu.....ye la...kalau ada jodoh tak ke mana , betui tak....so....inilah sahabat ituwww.......
P1110556
Peace no war.......perkenalkan anak dier yang cute bangat ni dulu.....hahaha, geram aku taw...tak dapat nak hug aqeel yang aktif ni....but sora dier yang tulus mulus tu buat ku windu la....hahaha..
P1110558
Now......aku sudah berjaya bertemu & bergambar dengan ibunya.....Suziey the Gebusss...wakakaka..setelah sekian lama nak bertemu, akhirnya kini pasti aku dah hug2 pun.....hikss. Mcm mana suziey puas hati dah jumpe aku?hikss...
P1110557
Jangang mare cik mek molek......aku taruk gak gambar ni...sbb aku sukaaaa....kekeke.. ternyata ko lebeyyyy cunnngggg dari aku.....aku tpksa terima kenyataan ituwww...wakakaka. Suziey yang ramah tamahnya....memeriahkan suasana...hahaha..
P1110560
Kitaorang bergedikss gebang2 kat MCD jerk....dekat dengan tempat urusan kerja en hubby, Suziey & Family yang sudi datang meluangkan masa bertemu kitaorang siap belanja MCD lagi...maceh banyak2....
P1110561
Dapat gak amik gambar si Nureen yang byk cakap ni....nak menan jerk dier...hikss. Sian duk flu plak tu...hehe
P1110563
Ada juga gambar kaum adam tue....eh munir ni duk gerak2 plak dah...kakaka. Hubby suziey yang sanggup meneman isteri tercintanya bertemu kami sampai kul 4pm tue.....spoting tul...hehe..

** Bila pula nak jumpa dengan ko kan suziey.....terima kasih banyak2 kerna meluangkan masa dengan kitaorang...
** Lepas bersalam dan berpeluk bagai...kitaorang berpecah ke destinasi masing2, aku & hubby bertolak balik ke Utara kerna ada kenduri pertunangan di Kuala Nerang pula.
** Perjalanan yang sangat singkat....tapi bermakna.......ku sangat menghargainya.....


40 comments:

[-suziey-] said...

yezzaaaaa..akhirnya ketemu jugak kita..best giler..happening btl ek..ekeke:D thanks la wei susah2 je ko folo hubby ko turun kl gk ek..hehe..nnti mai awal2 overnite umah aku wei...no hal pnya;p

pst..aku mencik arr tgk gbr tu..huhu....bammmmm bammmmm giloss....adeiiiiii..ku redha..:p

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

yup kalo ada jodoh tak kemana...biler plak kita nak ketemu ye...selalu baca blog tuan tanah je tapi tak pernah ketemu dgn tuan tanahnya...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah bestnya..jumpa blogger...awat xhabaq..kot x...leh kita jumpa jugak..huhuhuhu

shi3la said...

wahhh menyempat lagikk...

owhhh inilah suziey yerk..memang gebus melampau pon tengok..

POSH76 said...

besskan janji dapat bersama...tapi lagi bess u dapat jumpa kengkawan blogger hehe

atty's said...

beshnya korang jumpa ..
bila lak kita nak jumpa ni zura.

'NuReeN' said...

nak join jgk..heheee... jumpe aqeel ker.. cute la.. nureen pon ada.. hehee

Ieda Al-Habsyi said...

wahhh!! kak zura dpt jumpe suzie, best2 :)

☆ lieya latif ☆ said...

wah sonok2...gitu la kan...kite blogger2 ni, selalu borak2 tru blog jek...bile ade peluang nak jumpe, wajib cari mase yg sesuai tuk jumpe2 kan......bile dpt face to face tu, mule2 malu la jugakkan...lepas tu takde daaaaaaah...borak2 sakan kite dibuatnye heheheeheheh

zura@iwan said...

suziey~

yup...finally ketemu jua....aku pon x sgka beb..kalu laki aku x gi KL ari tu, bila pula nk jumpa kan..hikss.

insyaAllah nnti kalu laki aku kena gi sn lg...bleh la tumpang umah ko..hehe.malu2 la weyy...

pstt:ala jgn arr mencikkk...ok je aku tgk gmbr tu....muka ko cunggg cm mn pon mmg cunggg...hehe

zura@iwan said...

Anje~

betui tu...ada jodoh x kemana...tp kena ada usaha jugak kan,hehe..
insyaAllah satu hari nnti kita ketemu gk....nk jumpa aqish..hehe

zura@iwan said...

Purple~

akak gi sbb abg ada urusan kt KL..x plan awal punn...x sempt nk jumpa semua lak nnti..x per nnti kita jumpa k...lgpon eida sll blk BAling gk kan..

zura@iwan said...

shiela~

sempat selit2 je tu weyyy...hehe

aahhh dia la...mmg gebuss pun...licin je kulit dier...segan aku..hahaha

zura@iwan said...

POSH~

betui jnji dpt bsama...then sempat jumpa blogger...ahaksss

zura@iwan said...

atty~

tu la psl....kalu sapa nk jumpa bleh je..cuma masa je kan..

zura@iwan said...

Nureen~

alahai....nnti ajak suziey dtg utara..bleh kita gather2 sekali..

zura@iwan said...

Ieda~

hehehe...aaahhh dpt gk jumpa Pn Suziey kita tu..

zura@iwan said...

lieya~

tu la psl...sll jumpa di blog or fb jerk..bila dh betui2 rapat ni, nk la ketemu kan..stgh blogger x rapat sgt...jd x lpskan la peluang ni kan...hehe..
sy ni style x ckp byk sgt....kalu org ramah sy suka le..hehe. jd sembang pon sakan ...hikss

el said...

wow bestnye beramah mesra...
pipi suziey tu aku pinjam kejap boleh licin giler kulit dia..dia pki ape?

zura@iwan said...

el~

hahaha...dia pakai berus cuci kut...lawak jek...ntah sejak azali kulit licin cenggitu le..hehe

Farra Dhelina said...

bestnyaaaaa...bila leh jumpa kak zura lak?? ekekeke

zura@iwan said...

Farra~

hehe.....tu arr...bila nk jumpa ek..

Hezesuze said...

bila lak nk jumpa hezesuze aka ahkak gonjeng nie..?? mihahahaha

Ciklinn said...

huwaaaaaaaaaa bila kita lak nk jumpa nih......

Ena said...

syoknyerrr...

memg sangat comei kan anak teruna dier... putih gebu.. gerammm

zura@iwan said...

Kak Ze~

alahai...nk sgt jumpee...tp bila akak gonjeng ye...hahaha..malu ai...

zura@iwan said...

ciklinn~

hahahaha.....kena buat gather2 la cenggini...

zura@iwan said...

Ena~

betui2...mmg comey & gebusss la mcm ibu dier..hehe

Nia said...

wah..seronoknya dpt jumpa kawan blogger. mesti byk yg nak diborakkan..jumpa kat blog dgn jumpa live, tak sama kan?

zura@iwan said...

Nia~

aaahhhh....jumpa di alam maya & real ni x sm...bleh bjumpa face to face kan..hikss

fazilzura said...

WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

aku kenal bangat dgn MCd korg lepak tu .. sgt2 sodih cz x dak jodoh nak ketemu korg .. sedih2...

zura@iwan said...

fazilzura~

tu la ko....aku kata saturday...ko ingt sunday....ish22..ingt apa la ko ni..hehe...idak bleh bgather sekali la...sob3x...

Rizziela said...

zura... bestnya..

Kita gak masih belum ketemukan :D

zura@iwan said...

Ziela~

insyaAllah satu hari btemu le..hikss

wantie said...

amboi plan diam diam noh hang pa 2 owang. pi jumpa si suziey tu. awat tak habaq kat aku sama? kikikik.. kannya nak join. tapi nak kim salam kat suziey tu..

zura@iwan said...

wantie~

hehehe...mn ada plan weyy...ni ikut hb jer, last minute nk jumpa suziey..x per nnti aku kem slm len..hehe

Gieyana said...

walaaa..br bkesempatan nk mengomen setelah cover penat! kui kui kui...mmg best kan bila last minit dpt turun Kl cenggini..kalau hg dpt nek Genting lg ar best! aperpon mmg comeyy tul dak Aqeel tue..:)

zura@iwan said...

Gie~

tu dia....penat x abis noh, kena cover puas2..hehehe....
tu la psl....kalu bleh mmg nk join nek genting tu..sbb lama nk nek, tp mmg no budget betui le..huhu...

ALoNa Cintamaniszlite said...

erm..sebenarnya..akak pun malu gak nak jumpa korang2. Tp, akak simpan malu tu seboleh2nya hanya kerana nak jugak jumpa korang real2 punya, ngee..
Skang ni pun..kalo jumpa kali kedua ngan zura..mesti akak termalu2 lagi, hahhhhaa..

zura@iwan said...

Kak Alona~

sm la kak zura pn..jenis x byk ckp pon...jumpa yg org ramah ok le..hikss...akak mula2 je tu..lama2 ramah lebey la..hahaha