♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Monday, October 4, 2010

Terkenanya aku...hahaha..

(gambar ehsan dr en google…hehe)

Apsal taruk gambar ikan ni…..teka ni ikan apa? hiks..hiks..hiks.

Ni le ikan yang selalu aku buat kuah laksa…ikan sardin(sendiri tanya…sendiri jawab daa)..hahaha….ada yang guna ikan kembong gak kan…hehe.

Nak jadi cetanya….aku sembang2 ngan sahabat aku ni..pasal ikan sardin ni ler, then dia ceta dia guna ikan curut, aku pon dengan selambanya tanya “ikan curut ikan apa ?” sahabat menjawab…ikan sardin la weyyy….kahhhhhhhhhhhhh…..aku nak gelak guling2 dibuatnya…nampak sangat aku ni ketinggalan zaman ke apa ni…..ngeeee…

Ye la…sebab muncung ikan tu kan macam curut jerk….hahahaha…..

22 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

huhuhu! kak zura, ieda pon tak tau ikan sardin tu ikan curut, hahaha :)

Ena said...

ena pun tak tau ikan curut tu ikan sardin.. 1st time gak tahu nie.. heheh

ena pun guna ikan tu gak kalo wat laksa..

fazilzura said...

wakakakakak ... haku pun baru tau beb

zura@iwan said...

Ieda~

hahaha..org dl2 paggey cm tu kut....

zura@iwan said...

Ena~

kita pon pestime dgr ni...hehehe...

buat laksa guna ikan sardin sedap kan...

zura@iwan said...

fazilzura~

kakakaka...ko pon br tau..sm ler...

10 said...

ya ka? org pun pertama kali dengar ikan tu...

PinQib said...

akak.. ni cara nak wat button like.. sila ke entry ini yer. ;)
Cara buat button ‘like’ di entry

UmmiRosma said...

Ikan sardin ni sedap ni...baru i tau yg ikan ni bole buat kuah laksa. Kalo digoreng kering2 ni sedap jugak ni...

zura@iwan said...

10~

hehehe...akak pon pestime gk dgr...

zura@iwan said...

Pinqib~

wokeh..nnti akak try...thks dear...

zura@iwan said...

UmmiRosma~

sll org buat guna ikan sardin,sedapp...owhhh kalu goreng garing2 lg sedapp tau...hehe

bspotgurl said...

ohh, ikan curut ni adalah ikan sardin..ok ok..faham daa :)

zura@iwan said...

bspotgurl~

hehehe...mcm2 nama daa.....yg penting bleh buat laksa...kakaka.

el said...

laa ikan curut tu ikan sardin ka..sib bek aku x tya wantie td..miahahahaha

zura@iwan said...

el~

kakaka...aku br tau dr wantie le...hahaha...

PinQib said...

akak.. kalau tak leh gak, mybe sbb tempate kot. akak cuba usha yang ni pulak.. ;)

Sbb manyak gak, yang mengadu x leh sbb template and coding dia lain..

Sorry.

http://tutorialuntukblog.blogspot.com/2010/09/letak-facebok-button-like-dalam-blog.html

zura@iwan said...

PinQib~

tu arr...mybe la kut....x per try link ni lak...thks ye....

wantie said...

sebenarnya iakan kecik kecik tu ja yg aku kenai pun. kalau ikan seludu, nyoq nyoq semua aku tak kenai.

kalau hubby kata ikan nyoq nyoq.. maka nyoq nyoq la aku pun.

ko kenal ka zura ikan nyoq nyoq tu cam na?

zura@iwan said...

wantie~

hahaha....ikan apa tu weii..aku pon x tau la apa tu ikan nyoq2...nyoq kelapa tu aku tau la...hehehe...

ALoNa Cintamaniszlite said...

akak dpt resepi kuah laksa yg sgt sedap. Katanya ikan sardin dicampur ngan ikan kembung jenis kecik (bkn kembung itam tu..) sket..hehe.

zura@iwan said...

Kak Alona~

aaahhh...penah dgr gk cm tu kak....nnti try la...hehe